Македонска фудбалска репрезентација

• Креатор на темата Креатор на темата meazza
  • Време на започнување Време на започнување
Добар текст, овој дел најмногу ми се допадна:

第85分钟,于汉超左路送出传中,陈子介前点头球攻门角度过正,马其顿门将安德里亚将球没收。片刻后任航左路前插并低平球传中,陈子介又已包抄到位,马其顿后卫解围时险些出现乌龙,安德里亚将球挡出。在马其顿远射未制造威胁后,中国队又掀起快攻,武磊右侧传中后董学升头球顶偏,于汉超左路得球再度传中,张琳芃高高跃起头球攻门但角度过正,安德里亚将球没收。最终双方战为0-0。

Ubav gol na Ferhan Hasani ex Shkëndija i Wolfsburg , vo prijatelska Brondby-Liverpool 2:1

ЛЕГЕНДИТЕ СЕ ВРАЌААТ ВО ФФМ: Илија Најдоски нов менаџер на А репрезентацијата, Станојковиќ – в.д селектор а Ќириќ менаџер во младата селекција

http://ekipa.mk/legendite-se-vrakaa...elektor-kirik-menadher-vo-mladata-selektsija/

Па, ФФМ лошо работелa ... :D
Ако не му спискале на Илчо на состанокот, селектор до 21г. ќе беше ''фудбалскиот визионер'' Боби Кумот Милевски

Ако не му спискале на Илчо на состанокот, селектор до 21г. ќе беше ''фудбалскиот визионер'' Боби Кумот Милевски
Ајде сега оправдувања,коментари, Илчо се исплашил,Илчо не работи правилно,Илчо краде пари,зошто одма етикети лепење,одма стереотип,Илчо е кретен,нема врска,доста со со пљукање ... Зборевме порано дека Ффм раководството е корумпирано,но искрено,убеден сум дек се добри,а и дека конечно има некој кој работи добро за мак фудбалот дα го врати ... Доста ..

Ајде сега оправдувања,коментари, Илчо се исплашил,Илчо не работи правилно,Илчо краде пари,зошто одма етикети лепење,одма стереотип,Илчо е кретен,нема врска,доста со со пљукање ... Зборевме порано дека Ффм раководството е корумпирано,но искрено,убеден сум дек се добри,а и дека конечно има некој кој работи добро за мак фудбалот дα го врати ... Доста ..
Познавајќи ги луѓето што се околу Илчо у Ффм, Ѓорчевските дрпаџии ептен се согласувам со тебе дека не им лепи раката. Илчо го работат ко млад мајмун апашите околу него. Кога во Ффм како зграда ќе им се забрани влез на луѓе што не стапнале на терен у копачки тогаш ќе имаме Фудбал, се до тогаш ќе имаме полутипови што се сецикеси и баш ги заболе столе дали имаме фудбал у државава. Тие што мислат добро во ФФМ ќе бидат во малцинство, дрпаџиите како си секад у ФФМ ќе бидат во мнозинство и така... ;)

Познавајќи ги луѓето што се околу Илчо у Ффм, Ѓорчевските дрпаџии ептен се согласувам со тебе дека не им лепи раката. Илчо го работат ко млад мајмун апашите околу него. Кога во Ффм како зграда ќе им се забрани влез на луѓе што не стапнале на терен у копачки тогаш ќе имаме Фудбал, се до тогаш ќе имаме полутипови што се сецикеси и баш ги заболе столе дали имаме фудбал у државава. Тие што мислат добро во ФФМ ќе бидат во малцинство, дрпаџиите како си секад у ФФМ ќе бидат во мнозинство и така... ;)
Точно така,се согласувам дека има поголем број во Федерацијата кои се научени да нема промени,едноставно им одговара ситуацијата на терен за своја корист да наметнат,едноставно свој бенефит да црпат, затоа резултат,терени ништо,развој ништо ... Еден збор, ништо ... Има сега неколку луѓе кои што веќе прават нешто да се мрдне ситуацијата од мртва точка,а има пречки од тие кретени во Ффм ... Мене ми пречи многу што одма се лепи етикета,ако мал дел прави промени,ајде да генерализираме цело раководство ... Кукавме за промени еве бујрум,законска трансформација,олеснувања за вложувања,конечно стави некој точка со лошите терени,сите кукаа Милевски че биди,ништо од тоа не бидна,ако е непотизам,па цел светски фудбал ти е бренд на непотизам ... од Мамич,до Зидан со синовите итн ...

Јас мислам дека подобро би се снашол Боби од останатите кандидати. Голем дел од луѓето се со предрасуди за Боби ради неговото кумство со Илчо. И ја почеток мислев така, али човекот и покрај сите сопки што му беа правено кога беше тренер на Вардар освои титула.Му треба само искуство.
А вие ѓорчевски што сте љути на Илчо и Чича економот нема никаква врска со Боби

јасно е дека во ФФМ не цветаат само рози, ама верувајте мн повеќе се работи отколку порано. сега има доста луѓе кои сакаат напредок, еве пробуваат и со некои нови идеи да направат нешто (иако некои од идеите се според мене лоши, ко на пример новиот систем на натпреварување за Првата Лига). факт е дека се работи далеку попрофесионално отколку под Хари.

Јас мислам дека подобро би се снашол Боби од останатите кандидати. Голем дел од луѓето се со предрасуди за Боби ради неговото кумство со Илчо. И ја почеток мислев така, али човекот и покрај сите сопки што му беа правено кога беше тренер на Вардар освои титула.Му треба само искуство.
А вие ѓорчевски што сте љути на Илчо и Чича економот нема никаква врска со Боби
Нема врска за ова последново ма да не му забораваме :D.
Боби мене како прво не ми личи воопшто на тренер, него да му дадеш готов производ тим склопен да го изменаџира знае, нема тука што, али селектор нема благе везе. Искуството и потврдата дека е тренер треба да ја помине у екипите што се борат за Европа секоја година. Нека отиде да биде тренер, нека елиминира некое име па тогаш може да праиме муабет а не на Кумашинов му било испод чест да биде у клуб тренер што не е конкурентен за шампион. Немој молим те.
Глеј го Захариевски со никаква екипа трт-мрт 3 коло Европа Лига. Е така се станува тренер од нула а не Кумашинов да се прави тренерски манга.[DOUBLEPOST=1406248337][/DOUBLEPOST]
Точно така,се согласувам дека има поголем број во Федерацијата кои се научени да нема промени,едноставно им одговара ситуацијата на терен за своја корист да наметнат,едноставно свој бенефит да црпат, затоа резултат,терени ништо,развој ништо ... Еден збор, ништо ... Има сега неколку луѓе кои што веќе прават нешто да се мрдне ситуацијата од мртва точка,а има пречки од тие кретени во Ффм ... Мене ми пречи многу што одма се лепи етикета,ако мал дел прави промени,ајде да генерализираме цело раководство ... Кукавме за промени еве бујрум,законска трансформација,олеснувања за вложувања,конечно стави некој точка со лошите терени,сите кукаа Милевски че биди,ништо од тоа не бидна,ако е непотизам,па цел светски фудбал ти е бренд на непотизам ... од Мамич,до Зидан со синовите итн ...
Не лепам етикета, и никаде не кажав дека Илчо е кривцот. Човекот знам дека искрено сака да направи подобро ама проблемот е луѓево околу него. Има промени да. Има непотизам секаде, да...Ама Мамич и остали такви у клубот си прават непотизми. Неможе непотизам да правиш со селекција за кој играчи треба утре да те претставуваат у национален дрес. Милевски да бидеме реални не го бива за селектор. Уште не е докажан како тренер, одма селектор...не бива таа работа.

Последно уредено:
Сегде читам “средината ни била најболната точка во репрезентацијата“. Абе цела репрезентација ни е болна точка, која средина како најболна точка ја спомнуваат не ми е јасно.

Еден квалитет у пичку матер :facepalm:
Видел дека не го бивало за Аус да го земат, па си рекол што кур ќе играм за овие

http://falanga.com.au/makedonecot-od-melburn-kje-igra-za-makedonskata-fudbalska-reprezentacija-#
Ептен лош просечен играч е,Степјанович далеку подобар е ос мего,го имам гледано,на почеток ветуваше,после почна на пропаѓа како играч,нема дисциплина.

Македонската репрезентација во првиот меч од квалификацискиот циклус за пласман на Европското првенство во 2016 година, на 8-ми септември, во Валенсија ќе гостува кај континенталниот првак Шпанија.

Список на фудбалери за мечот со Шпанија:

Голмани:

1.Томе Пачовски (Мехелен, Белгија)
2. Мартин Богатинов (Ермис, Кипар)
3. Кристијан Наумовски (Левски, Бугарија)

Одбрана:

4.Ванче Шиков (Австрија Виена, Австрија)
5. Даниел Мојсов (Бран, Норвешка)
6. Александар Дамчевски (НАЦ Бреда, Холандија)
7. Ардијан Цуцули (Партизани, Албанија)
8. Езгијан Алијоски (Шафхаузен, Швајцарија)
9. Дарко Глишиќ (Вардар)
10. Стефан Ристовски (Парма, Италија)
11. Александар Тодоровски (Штурм, Австрија)
12. Кире Ристевски (Славија Софија, Бугарија)

Среден ред:

13. Аријан Адеми (Динамо З., Хрватска)
14. Стефан Спировски (Берое, Бугарија)
15. Мухамед Демири (Сент Гален, Швајцарија)
16. Марјан Радески (Металург)
17. Ферхан Хасани (Брондби, Данска)
18. Александар Трајковски (Цулте Варегем, Белгија)

Напад:

19. Агим Ибраими (Марибор, Словенија)
20. Адис Јаховиќ (Ријека, Хрватска)
21. Јован Костовски (Леувен, Белгија)
22. Крсте Велкоски (Сараево, БиХ)
23. Бесарт Абдурахими (Локерен, Белгија)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom