Толстој
екс Бомбастичен
Ќе му го ебам јас тоа бркот неизбричен на стариот, Лавот повторно не е викнат.... И тоа против МАКЕДОНИЈА, црко да Бог да![]()
го чуваат за после 1 година, коа ќе гостуваат во Макдонија

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Ќе му го ебам јас тоа бркот неизбричен на стариот, Лавот повторно не е викнат.... И тоа против МАКЕДОНИЈА, црко да Бог да![]()
Адеми го одбил повикот на Бошко.
МРШ!!!
http://sportmedia.mk/ademi-nema-sreka-da-debitira-velkovski-ke-go-zameni-za-duelot-so-shpanija/Адеми го одбил повикот на Бошко.
МРШ!!!
Па така Драган кажа на вести сеа... или лошо сум слушнал.не го одбил бе, повреден е со Петролул се повреди и немало да тренира две недели..
Во главата ти се слушнало гласчето,повреден,10 дена,а дека одбил,не е вистинаПа така Драган кажа на веstи сеа... или лошо сум слушнал.![]()
Менувањето на Пума со Јако е изговор дека Пума немала ќар да продава дресови на Македонија и само заради фановите беше потпишан договор со друг производител. Ако си глумиш елоквентен глуми до крај (зборам за надуваниве од ФФМ)...имаш компании што се пробиваат со брзина на светлина што се поим за овие аматериве. Пример Макрон носи пола Европа, пред 2-3 години никој не знаеше за Макрон.Не ми се верва дека во ваква состојба некој се фаќа за која опрема ќе се носи на утакмиците искрено. Шо кур бе ќе ни мени и адидас да носиме?
Има многу други проблеми, а и во тренд е само да се плука па така да се поинтензивно читам коментари од типот, Хари врати се, на пример?!
Очајни сме како народ, никогаш нема да имаме фудбал со овај менталитет.
Што за тебе е коренито? Што конкретно да направи?Менувањето на Пума со Јако е изговор дека Пума немала ќар да продава дресови на Македонија и само заради фановите беше потпишан договор со друг производител. Ако си глумиш елоквентен глуми до крај (зборам за надуваниве од ФФМ)...имаш компании што се пробиваат со брзина на светлина што се поим за овие аматериве. Пример Макрон носи пола Европа, пред 2-3 години никој не знаеше за Макрон.
Јако во Германија нема ниту една екипа во Бундес што носи сите и откажаа до еден. Пошто менувањето беше за навивачите имаш слободни фирми како Лото, Х(Ј)ома, Капа па овозможи им на навивачите што сакаат да носат дресови да ги личи... Него ај на страна муабетов за дресовиве и така си кажав убаво за Аматериве со големо ''А'' и аматерскиве дресови се многу.
Јас сум реален. Нас да ни дојде Бекембауер да ја води ФФМ а селектор да биде Мурињо ќе биде исто. Нас изгубивме генерации 20-30 години уназад кои се растени со лузерски менталитет. Никад нема да имаме резултат. Што работи ФФМ освен што ја смени опремата од Пума у Јако и ја намали 1ва и 2ра Лига? Им давам рок уште циклусов. Сакам да видам суштински промени у фудбалов бре. Коренити. Коренити промени не е ставање на селектор до 21 г. на кумашинот Боби Милевски што не личи на човек а камоли на тренер.
Се...!!! (ако има капацитет...умствен)Што за тебе е коренито? Што конкретно да направи?
Кратко кажано,сите чекаат од ФФм,а клубовите да си дремат и китка не им вене. Да се развие фудбалот,потребно и двете страни да си го исполнат договореното,но реалната момемтална слика е друга. Ффм си го исполни својот дел а додека клубовите,поготово раководствата чекаат на готово и дремат.кој е кочничар тука?! Ффм треба да му брка на Пелистер или Вардар и да им мисли дека треба топки,дресови,терени да им кради.да создаваат академии?! Тато рани,мама меси е научена работата. Ффм си среди организација и потребното олеснување што е потревно за капитал да влезе во клубовите. Сега играта е сериозна.сега клубовите се компании и потребно е да си го испрљаат гзот за барање пари и нивно внимателно искориристување. Државата помогна што помогна за транзициониот дел,со општините,но има и неспособни привремени управи или градоначалници како на Вардар пред Сергеј кој се научи ја да лежат и ќе биде или пак градоначалникот на Битола кој е толку неспособен да побара и организира за Пелистер. Не е Грујо крив,тоа цел синџир на функционирање,има стотина луѓе,имаш болна алка,ќе почне да се распаѓа работата.Мој став е дека токму заради слабото работење во клубовите сме дојдени овде кај што сме, на оние клубови што треба, не на овие квази нови и селца клубови. По не знам кој пат го спомнувам ова ама сигурен сум дека е точно.
Од друга страна федерацијата нема никакви овластувања во клубовите ниту кај нас ниту некаде во светот. Истиот проблем се јавува во сите спортови кај нас, очекуваме од раководствата на федерациите да ги водзигнат клубовите. Тоа ниту било некогаш ниту ќе биди. Едноставно нема начин на кој федерација би му помогнала на клуб ниту па да му одмогни на некој, како што кај нас има завери и триста чуда дека некој го ебаат судиите или слично. Не и тоа категорично не, ако нешто правилно се работи ќе си дојди на свое место.
Од тука следува и проблемот со репрезентациите што се во надлежност на ФФМ, не негирам дека секогаш имало политики и дека некогаш нема да ги има меѓутоа тврдам дека се она што е добро и е е екстра не трпи. На сите играчи што се слушнало дека мрдаат странство или тука им се дало шанса.
Друга е страната дека не се квалитативно компетитивни за добри резултати.
Меѓутоа цела мрежа на функционирање на фудбалот е нарушена, порпаѓаат клубовите, старите фудбалери се помалку си ја пикаат главата и не сакаат да се мешаат. Се отвораат нови школи и клубови каде се тренери наставници по физичко и немаат апсолутно никаква врска со фудбалот. Тука се губи квалитетот, тие не се способни да го донесат младиот играч до кај шо треба, изместени се вредностите и овде како и во се кај нас во државата. Затоа може да се случи Ренова или Турново да е шампион. Еве земете пример од соседите, екс-ју, никој на големите клубови не може да му се замеша, затоа функционира старата школа и нон стоп произведуваат играчи и за себе и за репрезентациите.