Составот на У15 репрезентацијата на денешниот натпревар против Хрватска:
Прегледај го приврзокот 445802
Прашање до
@nsan,
@Saber Rider и останатите кои повеќе ги пратат младиве: ги бива ли децава? Според сликава, најмалку 80% се со "познати" презимиња
dosta mladi se, ne sum gi gledal.
Македонскиот репрезентативец, Исник Алими е подготвен за долг пат од Кина до Македонија само за да биде дел од составот за мечевите со Лихтенштајн и Велс.
24fudbal.mk
Така се игра за националниот тим.
Во секој случај имам поголем респект него за некој секулов или кулушевски
isnik alimi e klasicen opurtunist, kako makedonec nema sto da go pocituvas, ne e nisto podobar od sekulov. za tie koi ne se zapoznaeni, a verojatno poveketo ne se: isnik alimi porano bese mladinski reprezentativec na makedonija, imase jaka reputacija kaj FFM, gledaa vo nego golema nadez i do tolku go forsiraa sto igrase i so postara generacija i ako dobro pamtam na nekoi natprevari ja nosese kapitenskata lenta.
arno, no dojde povik da igra za albanska mladinska reprezentacija i iako tolku bese forsiran od strana na FFM on ne odjeba po brza postapka za da igra za albanija i se falese deka ke igra za drzavata koja navistina ja saka, albanija.
se ke bese ubavo, no imase eden problem. FIFA na kraj ja odbi negovata promena na sportski pasos i tipot ne mozese oficijalno da zaigra za albanija, ostana na prijatelskite i tolku od karierata za negovata golema ljubov albanija.
mnogu godini pokasno mu tekna na milevski da go povika i so toa mu pomogna da napravi debel transfer vo kina. normalno deka sega ke leta navamu, vide deka igranje za reprezentacija, pa i da e nesakanata makedonija, pomaga da pravis pari i dobri transferi.
taka sto nema prostor za komplimenti, tipot e samo "patriot" na zborovi i nisto povise, ne frli kako toalet hartija koga mislese deka ke moze da igra za albanija, a i sega samo ne koristi za da bilda CV. za zal milevski nula se interesira za patriotizam, i clen na ona bi povikal ako misli deka bi mu bil korisen.
inace i onoj arda kurtulan e ista kategorija. tipot nema nisto so makedonija, po menagerska linija go piknaa da igra kaj nas za da bilda kariera i posle koga tesko mu odese so vaganje makedonsko drzavjanstvo go nudea kaj albanija i zaigra za niv. sega deka tamu ne go fermaat mnogu saka da igra povtorno za makedonija.
takvi faci koga igraat za nas publikata treba da gi "nagradi" so svirezi pri sekoj dopir so topka. se brukame so toa sto dozvoluvame takvi da igraat za makedonija. no pak ke kazam, za zal vo federacijata i porano i sega nema nekoj koj poseduva moralen kompas. mene licno mi se povraka koga takov ke vidam vo makedonski dres, zaradi takvi sranja veke i poslabo ja pratam reprezentacijata.