Цртање

• Креатор на темата Креатор на темата street chic
  • Време на започнување Време на започнување
Јас имам талент за цртање,само секој талент што го имаме мораме и да го искористиме,а не само да збориме дека го имаме.Јас само цртав во средно и нешто пред 2 години.Но треба многу да се работи :tapp:

Во школо цртам карикатури од сите професори XD

Поздрав за сите и еве го линкот од туторијалите уште еднаш бидејќи претходниот не работи:

http://makstrip.com.mk/forum/viewtopic.php?f=49&t=120&start=0

turtlewip.gif

цртам, онака, просечно ... и, најчесто коа ми доаѓа излив на емоции ..

Да, например јас кога почнував да цртам, цртав како дете од прво одд, за една година беспрестано цртање (вежбање), си напреднав многу!
Сега, ако имаш талент, немам ништо против, добредојден е! :)

Во последно време поради тоа што имам многу обврски, немам ништо нацртано. Порано цртав многу, штета што голем дел од цртежите се исфрлени. Дури и размислувам за студии по арт и дизајн затоа што имам талент, но проблемот се моите на кои не им одговара тоа :)

Како и да е, до сега имам учествувано на многу конкурси во странство и имам добивано награди, и многу ми е жал што талентот не ми беше воопшто ценет во средно од страна на мојата исфрустрирано-искомплексирана професорка, што не ми даде волја да продолжам со цртање.

Порано поќе време имав за цртање, сега слабо :toe: еден период инспирација ми беше природата ама ми стана некако boring, после почнав карикатури (тие стално ми се интересни)...а сега то малкуто слободно време шо го имам го користам за цртање портрети..... штета шо немам поќе време многу сакам да цртам :toe:

нема ден да не земам нешто а да не нацртам без раслика дали е убало или грдо. едноставно зараза ми е :vozbud:

Епа вака, јас обожавам цртање ама никогаш не ми текнува да смислам некое лого ама сакам да научам да цртам логоа ... кој може да ми даде инспирација нека повели :kesa:...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom