Кладилници, казина подалеку од населени места ?

• Креатор на темата Креатор на темата Macedon1um
  • Време на започнување Време на започнување

Дали сметате дека треба да се ограничат/затворат објектите за игри на среќа ?

• Вкупно гласачи
    259
Припази на тонот малце. Полека. Се гледа дека не си ме читал во други теми. Немој да се дрзнуваш да збориш за мене. Ја тој пристап што го имам до информации ти не можеш ни да го замислиш.
За други теми ни сум те читал, ни знам, се е ок. Јас ти пишувам за оваа тема дека појма немаш какви глупости трескаш.

За други теми ни сум те читал, ни знам, се е ок. Јас ти пишувам за оваа тема дека појма немаш какви глупости трескаш.
Едуцирај се малце, прочитај некоја книга за психологијата на коцкањето, па дојди збори. Или стани ми колега, па држи предавања после. Кога ќе имаш компетенции да разговараме, ќе разговараме.

Види вака, како прво трескаш епски глупости и си страшно неинформирана личност во врска со оваа тематика. Слот апаратите враќаат 97% од обртот, значи задржуваат 3% и тоа е одредено со правило (не ме фаќајте за збор колку е ова кај нас, можеби е и 95%) што благе везе нема дека ЗАДЖУВАЛЕ 80%, тоа го нема никаде во светот. Второ, на секое дробиш исти работи во афект, од 5 страни овде 2 се твои со исто па исто. Ако случајно мажот ти дреми по слот клубови цел ден и цела ноќ па ти си исфрустрирана, не мора да го верглаш истото тука.

Коцката е еден од најстарите пороци од памтивек, ни ќе ја реши некој со затворање на казина, кладилници и слично, ни ништо, како што напиша некој погоре само ќе го зголемат нелегалното коцкање, каков што е случајот во Грција. Само во Атина врие од нелегални казина.

Само онлајн слотовите враќаат 90% и повеќе, кај физичките % е многу помал сигурно нашиве казина кладилници задржуваат барем 20-30%

Тоа со нелегални казина секако дека ќе има повеќе, ама лупни високи енормни казни па ќе видиш дали ќе се осмелуваат да отварат така лесно. Плус во такви нелегални подруми казина одат само хардкор коцкари, сигурно нема да најдеш обични луѓе и млади

desetici postovi imam na ovaa tema tuka i uvek se chudam na stavovite na odredeni lugje koi shto povrshno gledaat na temava.

da, svatete sekoj e za zatvaranje, skoro da nema nikakov opshtestven benefit sem danoci koga se raboti za kockarskata industrija.

no, sfatete deka kockarskata industrija e najgolema industrija vo Makedonija, eden od najgolemite rabotodavci, najgolem plakjac na danoci u drzavava.

eve, ke gi zatvorime, kje gi prebacime po podrumi kaj shto kje rabotaat na crno shto e neizbezhno, ke ostavime desetici iljadi familii i lugje bez egzistencija, me interesira, koja industrija kje ja zameni, kade kje se vrabotat tie lugje i koja industrija kje go finansira budzhetot na i onaka premnogu zadolzheneva drzhava?

ushte koa ke vidam lugje koi shto rabotaat drzhavno zborat za kako trebale da se zatvorat mi e smeshno, pa vie direktno zavisite od tie pari, bukvalno taa industrija vi gi plakja platite, alo?

daj da pochneme so chistenje na stoticite iljadi paraziti vo drzhavna administracija od koi voopshto i ne se produktivni, pa mozheme potoa da otvorime novi industrii koi za decenija-dve kje ja zamenat ovaa industrija kompletno.

od druga strana, se igra na etichka karta i toa e motivot, ako vie mislite deka 500m odalechenost od shkoli kje go sprechi degenerichnoto ili maloletnichkoto (koe shto inspekciite treba da go sprechat, oblozhuvanje na maloletnici e zabraneto so zakon), togash veze nemate od celata problematika.

ima nachini na reguliranje, preku zadolzhitelni lichni karti za slot aparati, preku mozhnost za samoiskluchuvanje/sebebaniranje, preku limitiranje na broj na oblozhuvalnici po firma i licenca, zgolemeni kriteriumi za licenci, itn, 500m od uchilishta nema vrska so sevo ova.

ps, koga se nosele zakoni za oblozhuvanje, toa trebalo togash da bidat naglaseni tie kriteriumi za 500m odalechenost od shkoli, kako vie kje relocirate objekti vo koi shto se vlozheni desetici iljadi evra po objekt, i ushte tolku kirii plateni na godishno nivo, a pritoa ogromen broj na niv? sfakjate li deka drzhavata kje mora i pokraj celata zaguba da gi obeshteti istite, neli?

od moja perspektiva, ovoj zakon nema da se donese, chist politichki marketing kao i sekogash pred parlamentarni/lokalni izbori, site politichki partii se (in)direktno finansirani od ovie kompanii i imaat silno lobi vo sekoja vlada.

desetici postovi imam na ovaa tema tuka i uvek se chudam na stavovite na odredeni lugje koi shto povrshno gledaat na temava.

da, svatete sekoj e za zatvaranje, skoro da nema nikakov opshtestven benefit sem danoci koga se raboti za kockarskata industrija.

no, sfatete deka kockarskata industrija e najgolema industrija vo Makedonija, eden od najgolemite rabotodavci, najgolem plakjac na danoci u drzavava.

eve, ke gi zatvorime, kje gi prebacime po podrumi kaj shto kje rabotaat na crno shto e neizbezhno, ke ostavime desetici iljadi familii i lugje bez egzistencija, me interesira, koja industrija kje ja zameni, kade kje se vrabotat tie lugje i koja industrija kje go finansira budzhetot na i onaka premnogu zadolzheneva drzhava?

ushte koa ke vidam lugje koi shto rabotaat drzhavno zborat za kako trebale da se zatvorat mi e smeshno, pa vie direktno zavisite od tie pari, bukvalno taa industrija vi gi plakja platite, alo?

daj da pochneme so chistenje na stoticite iljadi paraziti vo drzhavna administracija od koi voopshto i ne se produktivni, pa mozheme potoa da otvorime novi industrii koi za decenija-dve kje ja zamenat ovaa industrija kompletno.

od druga strana, se igra na etichka karta i toa e motivot, ako vie mislite deka 500m odalechenost od shkoli kje go sprechi degenerichnoto ili maloletnichkoto (koe shto inspekciite treba da go sprechat, oblozhuvanje na maloletnici e zabraneto so zakon), togash veze nemate od celata problematika.

ima nachini na reguliranje, preku zadolzhitelni lichni karti za slot aparati, preku mozhnost za samoiskluchuvanje/sebebaniranje, preku limitiranje na broj na oblozhuvalnici po firma i licenca, zgolemeni kriteriumi za licenci, itn, 500m od uchilishta nema vrska so sevo ova.

ps, koga se nosele zakoni za oblozhuvanje, toa trebalo togash da bidat naglaseni tie kriteriumi za 500m odalechenost od shkoli, kako vie kje relocirate objekti vo koi shto se vlozheni desetici iljadi evra po objekt, i ushte tolku kirii plateni na godishno nivo, a pritoa ogromen broj na niv? sfakjate li deka drzhavata kje mora i pokraj celata zaguba da gi obeshteti istite, neli?

od moja perspektiva, ovoj zakon nema da se donese, chist politichki marketing kao i sekogash pred parlamentarni/lokalni izbori, site politichki partii se (in)direktno finansirani od ovie kompanii i imaat silno lobi vo sekoja vlada.
Те молам:

1. Кој тоа е најголем плаќач?
Искочи за 2024 кои се топ 10 фирми? Таа што ќе е прва ќе плати највише данок на добивка.

Од кај ти е овој момент?

2. kade kje se vrabotat tie lugje i koja industrija kje go finansira budzhetot na i onaka premnogu zadolzheneva drzhava?

Знаеш како се формира Буџет? Само коцкарниците го прават Буџетот? Хахахахах

3. ushte koa ke vidam lugje koi shto rabotaat drzhavno zborat za kako trebale da se zatvorat mi e smeshno, pa vie direktno zavisite od tie pari, bukvalno taa industrija vi gi plakja platite, alo?

Слично на прашање број 3, како се прави Буџет, како се прават платите за државните институции?

Ако толку те интересира ова.

Државно сметководство и сметководство на непрофитни организации. Прекрасна книга од мој професор.
може ќе ти се најде.

Јас сум за
Обложувалници или да се целосно онлајн или со чланарина/договор на 2 години. Дур ри трае чланарината во една ќе не може да се оди во друга и да мора да се чека 2 години до завршување за да раскинеш.

Казина без разлика дали се само апарати или она рулет карти и што и да е да мора да се само во хотели со 5 ѕвезди надвор од град.

Те молам:

1. Кој тоа е најголем плаќач?
Искочи за 2024 кои се топ 10 фирми? Таа што ќе е прва ќе плати највише данок на добивка.

Од кај ти е овој момент?

2. kade kje se vrabotat tie lugje i koja industrija kje go finansira budzhetot na i onaka premnogu zadolzheneva drzhava?

Знаеш како се формира Буџет? Само коцкарниците го прават Буџетот? Хахахахах

3. ushte koa ke vidam lugje koi shto rabotaat drzhavno zborat za kako trebale da se zatvorat mi e smeshno, pa vie direktno zavisite od tie pari, bukvalno taa industrija vi gi plakja platite, alo?

Слично на прашање број 3, како се прави Буџет, како се прават платите за државните институции?

Ако толку те интересира ова.

Државно сметководство и сметководство на непрофитни организации. Прекрасна книга од мој професор.
може ќе ти се најде.
poveli, objasni.

da ne e sluchajno deka privatniot sektor go finansira javniot sektor, hmm?

procenkata e deka 280m€ vleguvaat godishno vo budzhetot samo od ovaa industrija, poveli, kazhi mi nova industrija koja utre, vednash e spremna da go prevzeme toj tovar.

cemu spinovanje, nikade ne rekov deka kockarskata industrija e edinstvena koja shto go polni budzhetot, no eve, kje se koregiram, ne e najgolema, no definitivno edna od pogolemite plakjachi na danoci, kako i eden od pogolemite rabotodavci.

Какви мислења човече :pos:
Коцката е болест која те втиснува внатрешно и те гризи бетер од канцер, ти ако немаш во глата и бистар ум шо треба како треба да прајш во животот и кој правец да го фатиш, не да ги дислоцираат 5км од град, ако сакаат и на Марс да ги однесат на друга планета, тој шо е порок на таа област ќе најди секакво чаре и на Марс ќе оди ќе се коцка, пак ќе кажам до мозокот е се, тој ги дава командите....
Во цел тој процес за "наводно затворање" ќе страдаат најмногу вработените во тие локали кои работат за ебани 500 евра.

Јас сум за
Обложувалници или да се целосно онлајн или со чланарина/договор на 2 години. Дур ри трае чланарината во една ќе не може да се оди во друга и да мора да се чека 2 години до завршување за да раскинеш.

Казина без разлика дали се само апарати или она рулет карти и што и да е да мора да се само во хотели со 5 ѕвезди надвор од град.
:pos: :pos:
Членарина на 2 години, УФфффффффффффффффффффффффф :pos::ROFLMAO:

:pos: :pos:
Членарина на 2 години, УФфффффффффффффффффффффффф :pos::ROFLMAO:
bukvalno gi nabroja dvete najloshi sranja, da ima samo ONLAJN kladenje shto e najloshata i najdegenerichna forma na kocka, i pri nezadovolstvo da ne mozesh parite da gi troshish vo konkurentska , mozhda podobra kompanija so bolje kvoti.

bukvalno gi nabroja dvete najloshi sranja, da ima samo ONLAJN kladenje shto e najloshata i najdegenerichna forma na kocka, i pri nezadovolstvo da ne mozesh parite da gi troshish vo konkurentska , mozhda podobra kompanija so bolje kvoti.
Не знам како не сфаќаат дека има луѓе што професионално се занимаваат со обложување и живеат од тоа. Не морализирам сеа дали е исправно или не, меѓутоа ако некој нашол метод како да биде долгорочно во плус не гледам некаков проблем во истото. Некој 8 саати клика на интернет за да земе пари, некој се клади. Мислам, се слагам дека кај нас 99% играњето спортска е завист и коцкање, а не начин на заработка, само сакав да дадам пример дека стварно има луѓе што заработуваат од истото и што на еден начин тоа им е занимање. Ставро да беше тука ќе кажеше малце повеќе за муабетот али јебига.

Не знам како не сфаќаат дека има луѓе што професионално се занимаваат со обложување и живеат од тоа. Не морализирам сеа дали е исправно или не, меѓутоа ако некој нашол метод како да биде долгорочно во плус не гледам некаков проблем во истото. Некој 8 саати клика на интернет за да земе пари, некој се клади. Мислам, се слагам дека кај нас 99% играњето спортска е завист и коцкање, а не начин на заработка, само сакав да дадам пример дека стварно има луѓе што заработуваат од истото и што на еден начин тоа им е занимање. Ставро да беше тука ќе кажеше малце повеќе за муабетот али јебига.
so obzir deka sum rabotel vo taa industrija, mozham da tvrdam odgovorno deka da, ima lugje koi shto analiziraat, sledat i vodat excel tabeli i da garantiram deka istite izleguvale vo plus na mesechno i na godishno nivo, igrajki samo odredeni ligi/timovi, singl i na pogolema uplata so pomali kvoti.

jas bi dodal deka pokraj shto e zavist i kockanje, za soliden del od lugjeto e ritual ushte od mladi godini, si uplakjaat 20 denari se so prichina gledanjeto na utakmici da im bide pozabavno.

za soliden del od lugjeto e ritual ushte od mladi godini, si uplakjaat 20 denari se so prichina gledanjeto na utakmici da im bide pozabavno.
Проблемот е што кај 99,99% од ваквите “ритуални уплаќачи“ во иднина ова преминува во завист и тие 20 денари стануваат 2.000 или 20.000 и иде воз у кукуруз. Така работи овој “систем“ јебига, како што работи и дрогата, цигарите, алкохолот, те тера на све повеќе и повеќе. Ретки се тие што си остануваат на 20 денари уплата, може такви да се пензионерите или нашите родители, односно постарите генерации.

Kaj mene najgolemiot prihod doaga od Avgana i Turci... ovde kladilnicata e napravena kako izduven ventil za nekoj i lecenje za teski pazienti sto igraat od 11 do 23 sleden gol poluvreme 1.
Turcinot ako ovde ne ja gleda galatasaraj ke ja frli zenata od terasata, skoro imavme takov slucaj blizu kladilnicata....Islamot doma ne smee da se kocka ovde se kocka i za 5te sledni svetovi...Balkanot crncugi Turci i nekoja svaba se klienti, da ne go zaboravam nasite sosedi od Kosovo i tie rokaat do daska....a za ova kaj nas da se iselat se os gradot treba se sistemski i planski, ne odi toa od denes za utre...

Drugo ovde ima strogi pravila ako fleze malolenik i dojde policija kaznata e 2miliona za gazdata, plomba jas kako operator plakam 47k plus i roditelot sledi krivicna...a kaj nas prviot tiket se odigruva vo prosek na 13 godini....celo opstestvo kaj nas e iskriveno nema.nikakov temel ni plan ni osnova, aparati vo kladilnici, horor film, vo prosek vo mk imav 20 denara tiket 980 izigruva na masina xa 3 minuti.....i da se xatvorat site kazina i kladilnici kaj nas se e iskriveno kaj sto ziveat gazdite i politicarite i nekoj administracija...ne doaga svetla idnina i da se zatvorat, ke dojde nov vid na porok ili kriminal, takvo e opstestvoto....

poveli, objasni.

da ne e sluchajno deka privatniot sektor go finansira javniot sektor, hmm?

procenkata e deka 280m€ vleguvaat godishno vo budzhetot samo od ovaa industrija, poveli, kazhi mi nova industrija koja utre, vednash e spremna da go prevzeme toj tovar.

cemu spinovanje, nikade ne rekov deka kockarskata industrija e edinstvena koja shto go polni budzhetot, no eve, kje se koregiram, ne e najgolema, no definitivno edna od pogolemite plakjachi na danoci, kako i eden od pogolemite rabotodavci.
Подолго е за муабет. Ќе ти пишам после работа.
Од твоево мислење некој ќе помисли дека се најголеми фирми у државава. Какви фирмишта има и играчишта, за Џонсон Мети пример се мачја кашлица.
ЏМ за 2023 беа прва компанија по приходи.
2 милијарди €. Казината не издаваат јавни извештаи. Ќе пробам да најдам информации колку можам.
Ќе праиме подетален муабет.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom