100.000 евра , најдобар начин да се инвестираат ?

Член од
19 февруари 2011
Мислења
55
Поени од реакции
9
site ovie loso ti mislat
ke kupis za 100 000 belo i ke go pomesas so nekoi drugi raboti taka ke dobies poveke :D
--- надополнето: Jun 7, 2011 4:58 PM ---
ama moras da imas i bugarski pasos deka koga ke te bara policija da mima kaj da izbegas
--- надополнето: Jun 7, 2011 4:58 PM ---
ima*

Mj

Маестро
Член од
25 јануари 2008
Мислења
754
Поени од реакции
212
Најдобар начин да ги инвестирате 100.000 евра би ви било да ми ги дадете мене.

Член од
8 декември 2010
Мислења
511
Поени од реакции
131
Ма какво инвестирање во бизнис... Значи кога би има 100.000 евра прво би си побарал еден стан во Њујорк (по можност во Менхетен), а може и во Минхен и Амстердам, што не верувам дека ќе се најде некој толку евтин стан... а како второ, би шетал по САД, и по Западна Европа (Германија, Холандија, Велика Британија...)! :)
togas od tie 100 000 ke ti ostanat samo za karta da se vratis nazad od sad :D
--- надополнето: Jun 8, 2011 6:28 PM ---
abe kad bi imal 100 000 bi otvoril avtobuska linija grad-grad ili selo-grad znaci takov profit ima ova i vo kriza ludzevo ne patovaat so avtomobil taka da pak si vo plus veruvaj :D pod 700 e plus mesecno ne ti bega :D

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
togas od tie 100 000 ke ti ostanat samo za karta da se vratis nazad od sad :D
--- надополнето: Jun 8, 2011 6:28 PM ---
abe kad bi imal 100 000 bi otvoril avtobuska linija grad-grad ili selo-grad znaci takov profit ima ova i vo kriza ludzevo ne patovaat so avtomobil taka da pak si vo plus veruvaj :D pod 700 e plus mesecno ne ti bega :D
100.000 евра инвестиција за 700 евра месечно?
ќе треба 11 години да работиш со “ќар“ од 700 евра месечно за да ги вратиш тие 100.000 и да почне вистинскиот ќар

Член од
2 август 2010
Мислења
100
Поени од реакции
38
ќе треба 11 години да работиш со “ќар“ од 700 евра месечно за да ги вратиш тие 100.000 и да почне вистинскиот ќар
Не е секогаш поентата да ги вратиш парите.(Нормално ова не значи да ги изгубиш, туку да ги врзеш за нешто) Кога вложуваш во стан 100.000 евра, значи ти ги вложуваш за да имаш месечна ''плата'' од 200-300 евра. Станот уште ти останува во вредност од 100.000, секако со потенцијал да порасне или да се симне квадратот зависи од атрактивната локација. Значи понекогаш вложуваш за да добиваш одреден доход.

Член од
8 декември 2010
Мислења
511
Поени од реакции
131
100.000 евра инвестиција за 700 евра месечно?
ama primerot go zedov za selo-grad sto e mala frekfentnost zatoa sto bas za toa imam podatok eden moj prijatel se zanimava so toa i ne mu bea ni potrebno 100 000 a ako rabotis za relacii nadvor od drzava mnogu poveke btw( prijatelov so go znam pocna so negde 20 000 zema dve kombinja i sega posle hmm 9 god odprilika rabota si napravi use edna kuka i si kupi use 2 kombinja

lo6ko piratot

безобразно реален
Член од
2 април 2009
Мислења
441
Поени од реакции
56
Значи да претпоставиме , имате 100.000 евра кој е најдобриот начин според вас да се инвестираат , дали штедна , обврзници , акции , отварање бизнис.
во првите две си ја знаеш добивката или загубата уште во старт, така да ако ти фаќа око вложиго тој капитал во нив.

во вторите две шансите да изгубиш се поголеми, ама затоа и шансите за да добиеш многу повеќе отколку со штедењето се исто така многу поголеми.Ако ти се ризикува тогаш бујрум. Е сега ако сакаш други да ти ја кројат судбината тогаш купи си акции а ако сакаш ти да си ја кроиш тогаш отвори свој бизнис ( А кој бизнис? е школа се плаќа (y))

Член од
8 јуни 2011
Мислења
14
Поени од реакции
3
...па имаш класика совет: не ги ставај сите јајца во една кошница- ќе ти се скршат!!! Значи- комбинација од орочени средства- во денари и евра и долари, со инвестициски фондови и берза. И кеш малце за секој случај, неорочен, во банка. Сооднос- за моменталната пазарна состојба: 40.000 евра во денари- орочени на барем година во различни банки, 5000 евра во евра- орочени барем на година, 5000 евра во долари- орочени барем на година, 35000 евра во инвестициски фондови, 15000 евра на македонска берза- распределени во најмалку 5 различни акции од МБИ 10 или други посигурни акции (пример: Telekom). И тоа е тоа. Македонски граѓани не можат самостојно да вложуваат на странски берзи.

Член од
6 јуни 2011
Мислења
52
Поени од реакции
25
Дечки и ја сум за инвестирање само се работи за 20 000 ЕУР. Сакам да ги орочам ама сеа треба да правам рисрч а не сум баш Јапи, економија ова она. Дајте предлог кои банки имаат најдобри услови за депозити. Отворено за предлози.

Член од
5 јануари 2008
Мислења
2.806
Поени од реакции
3.062
хахахаха читам и ми доаѓа смешно.. со 100 илјади евра ќе купувале кафиќи у трговски, ќе правеле големи дискотеки.. 4 шлепери xD хахахаха
со 100 000 евра можеш да си купиш убав стан во аеродром, сеат леон и десетина илјади евра за трошење.. а со тие пари да можеше да се отвори дискотека или да купиш кафиќ во центар.. само местото е неколку пати повеќе не па со сите давачки, уредувања, рекламирање, персонал, и што уште не..

значи 100 000 евра се релативно мали пари, за кои повеќето од нас би се задоволиле.

сепак јас да ги имам тие пари би размислил повеќе ама не би направил нешто (на мрзлив начин земање пари) како што сите прават, зошо тоа би било минимум, а и ќе неможеш да напредуваш. (орочувања, акции блабла) Би ја уклучил креативноста и ќе гледам да направам нешто интересно и паметно и на што ќе се посветам 100 посто. Нешто за што ме бива, за што ќе сакам да го правам, и ќе ме држи во акција.

Agent014

F.U.B.A.R.
Член од
26 октомври 2010
Мислења
379
Поени од реакции
147
Стави ги на 2.00 коеф у кладилница и дуплирај ги :)

korka

Голтар
Член од
25 септември 2008
Мислења
1.027
Поени од реакции
435
или човек ќе те биде или не
на се или на ништо
ама ризик секоја чест ете паметен човек

tomsaso

Пемпере
Член од
10 септември 2005
Мислења
1.387
Поени од реакции
339
Дечки и ја сум за инвестирање само се работи за 20 000 ЕУР. Сакам да ги орочам ама сеа треба да правам рисрч а не сум баш Јапи, економија ова она. Дајте предлог кои банки имаат најдобри услови за депозити. Отворено за предлози.
Pobraj po drugite temi so Dr. Zmigo diskutiravme kakva e stostojbata so oro4uvanje vo banka. Ke viidish deka toa i ne e bash pametno neshto sega da se napravi.

jyvation

Пургер
Член од
4 ноември 2009
Мислења
2.156
Поени од реакции
2.755
Стави ги на 2.00 коеф у кладилница и дуплирај ги :)
Пред тоа со 200-300 евра купи еден пиштол и неколку куршуми за во случај да не влезе утакмицата :)

SLEJVV

Amon Ra
Член од
20 февруари 2010
Мислења
7
Поени од реакции
0
Еве еден добар бизнис по мое .... купваш земја во некој град кај што има така појке студенти како на пр во Штип ,Битола,Скопје или да има земја доволно за да изградиш 5 бараки ( куќарчиња ) и тие куќарчиња да бидат по 25 квадрати и да има мини кујна мало купатило и работна маса (да е наменето за 2-3 студенти ) + можи да најдете на интернетов планови за мали куќарчиња кколку сакате и со мала инвестиција да се направат немора за 100 000 Е и ете ти секој месец по по 150 Е мин. од едно такво За неколку години ке бидат вратени парите ...
НЕ СЕ ПРАВИ БИЗНИС ТАКА ЛЕСНО
ТРЕБА ДА БИДЕМЕ КРЕАТИВНИ МАЛКУ , ДА СЕ ФОКУСИРАМЕ НА НЕШТО ШТО САКАМЕ ДА НАПРАВИМЕ, ДОБАР ПЛАН а не мислење како да на прајме пари за 2 дена и да лежиме само и да одиме на кафе :D И ДОСТА Е ДАВЕЊЕ ОД МЕНЕ ;)
--- надополнето: Jun 12, 2011 1:12 AM ---
СО 100 000 Е ке одам во Флорида и во Лас Вегас има куќи сега за 50 000 долари Во Флорида можи и поевтини да најдиш и давај ги под кирија и ке земаш по 500 долари на месец мин.

Kajgana Shop

На врв Bottom