SWEDEN
38ca ama nikoj ne verue
- Член од
 - 16 февруари 2007

- Мислења
 - 2.531

- Поени од реакции
 - 34

Абе луге струмиџ .... тоа јас не спорам дека он тоа направил ...СЕ Е ТОЧНО... може и стварна е бројката од 1.000.000 ако се рачунаат и германците кои се потепани у 2 светска овде со се домашни предавници .
Не викам ја не е така ама имал и добри страни кои според мене реално на повеке луге помогнал неголи што одмогнал. И на запад го зборат како диктатор , а истите тие не знаат кај е Македонија , не чуле ни за Александар ама Тито го знаат како диктатор.
Па кога нема подобра алтернатива сега , кога гледам 20 год. што се праи кај нас и не се мрда напред криво ми е искрено не за Тито него за народот ( поголемиот дел ) кој осети благодетите од неговото владеење.
Овие нашиве сеа да се барем 30 % од Тито Што напраил на време за обичен народ кој климал со глава ја би бил пресрекен , ама реалноста сеа е пресурова кај нас па затоа морам да бегам у носталгија за да не биде толку црно.
Тоа ми е мене поентата

Не викам ја не е така ама имал и добри страни кои според мене реално на повеке луге помогнал неголи што одмогнал. И на запад го зборат како диктатор , а истите тие не знаат кај е Македонија , не чуле ни за Александар ама Тито го знаат како диктатор.
Па кога нема подобра алтернатива сега , кога гледам 20 год. што се праи кај нас и не се мрда напред криво ми е искрено не за Тито него за народот ( поголемиот дел ) кој осети благодетите од неговото владеење.
Овие нашиве сеа да се барем 30 % од Тито Што напраил на време за обичен народ кој климал со глава ја би бил пресрекен , ама реалноста сеа е пресурова кај нас па затоа морам да бегам у носталгија за да не биде толку црно.
Тоа ми е мене поентата

...точно.Пред да се извади документарецот за наовдното непостоење на Тито и за неговото австриско потекло,сите го сметаа за божество.Па знаете ли колку луге плачеле на погребот на Тито како за свој роден татко?...Ги натерал ли нив некој да плачат?...НЕ.Убиствата кои ги направил Тито,се претежно врз неговите политички опоненти,кои во тоа време се обидувале да ја дестабилизираат Југославија,баш во нејзиниот најголем развој.Тоа што Македонија е малку изоставена од целиот тој развој,е негова вина,точно.Но сепак,ако не влезеше в федерацијата,сега сеуште ке серевме во полски клозети,тоа е факт.