„Need For Speed“ и на филм

Johnny Tran

You OK, Freckles?
Член од
25 јануари 2011
Мислења
1.943
Поени од реакции
1.363
Ако не сте биле од оние фанатици кои ја играле видео играва со часови, тогаш сигурно, во најмала рака, сте слушнале за неа. Сега, играта создадена во 1994 година, „Need for Speed“ ќе се префрли на големото платно.

Студиото DreamWorks е во преговори и се очекува наскоро да потпише договор за откупување на правата за „Need for Speed“ и истата да ја смести на филм, пишува Hollywood Reporter. Во однос на сценариото, веќе се зборува дека Џон Гетинс, сценаристот на „Real Steel“ и неговиот брат Џорџ Гетинс се задолжени за адаптирање на приказната за филмска верзија.

Сè уште не е познато кои би се појавиле во главните улоги, но се очекува и предвидува дека филмот ќе има статус на акционен блокбастер.

Инаку, „Need for Speed“ е игра со возење, чија првична верзија се појави уште во 1994 година, а оттогаш е продадена во повеќе од 100 милиони примероци. Во нејзиниот животен век, направени се дури 15 верзии на играта - за компјутер, конзоли и мобилен телефон.

ИЗВОР

баш ме интересира каков ќе го направат :)

О|ивер シ

Анти.
Член од
14 октомври 2011
Мислења
1.569
Поени од реакции
3.018
Веќе има филм, како што кажа дечково над мене .
Али сепак останува да видиме, никад не се знае .

B

BrunoFresh

Гостин
Приказната да биде како од Most Wanted, а колите како од Carbon, + додаток неонки, ондак можи да изгелда на нешто. Ако стварно се потрудат

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.959
Сценаристите на Real Steel......i know a guy who definetly wont watch this :)......а богами ни јас нема.
Fast and Furios се изнагледвме крадење и бркање со коли.....не треба уште

• Ми се допаѓа
Reactions: wot
Член од
22 декември 2011
Мислења
2.348
Поени од реакции
5.470
Приказната ако биде како некој дел од NFS ќе биде глупа зошто играва стварно нема добри приказни.

POS-51

Infinity Driver
Член од
11 ноември 2008
Мислења
1.411
Поени од реакции
445
Многу тролање на едно место :) Fast & Furious си е друга приказна, ова ќе биде нешто сосема друго. Уште кога ја играв The Run имав замисла дека можеби и филм да направат NFS и ете ги ќе прават. Мислам дека филмот ќе биде доста искомерцијализиран, но се надевам дека ќе има и што да видиме :) така да чекаме. А сите вие што хејтате немора бе ни да го чекате ни па да го гледате, никој не ве присилува на тоа, остајте ги на раат, ни игрите не им ги играјте, тоа што ви се свиѓа тоа правете го, а не само :гомце: да се јадело.

Член од
2 јули 2010
Мислења
4.625
Поени од реакции
5.678
А зашто nfs shift не чини и другите што се понови? :)
Зошто нфс беше од крај игра со улични трки и car customization и тоа ја правеше посебна од другите, но во последните игри забегаа начисто само затворени патеки нема движење кај сакаш, нема некој фиктивен град, неможеш да ја местиш колата како сакаш нема никаква приказна во играта. Затоа;)

Член од
14 април 2012
Мислења
130
Поени од реакции
140
Зошто нфс беше од крај игра со улични трки и car customization и тоа ја правеше посебна од другите, но во последните игри забегаа начисто само затворени патеки нема движење кај сакаш, нема некој фиктивен град, неможеш да ја местиш колата како сакаш нема никаква приказна во играта. Затоа;)
тоа да.. али сепак добри се и новиве :)

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.665
Поени од реакции
34.114
А зашто nfs shift не чини и другите што се понови? :)
Tи ова озбилно?

Инаку која специфично ќе биде екранизирана, последната The Run изгледаше фантастично со интрото и почетокот ама после изгубив интерес. Мost Wanted ќе биде секогаш врвот кога станува збор за NFS. Ама не збориме за игри, збориме за филмови, и повеќето имаат потенцијал за фина приказна - која вреди да биде екранизирана ако не друго барем како блокбастер.

Јас пораснав со гејмање нфс, дефинитивно ќе го глеам. :icon_lol:

nE0n1nja

Eat nerds get shredded
Член од
25 јануари 2007
Мислења
3.479
Поени од реакции
3.292
A ти свесен си дека пред Underground кај што се појави ова пимпање на колите и free roam, имаше уште 6 други дела? Уопште не забегале, само се вратија на корените и на оригиналниот шмек на NFS.

А за филмов сум малце скептик, ако помислам на NFS во филм, одма ми паѓа на памет Брзи и Бесни, кој е веќе цел серијал. Не знам што подобро и поразлично би можеле овие да напраат.

Johnny Tran

You OK, Freckles?
Член од
25 јануари 2011
Мислења
1.943
Поени од реакции
1.363
A ти свесен си дека пред Underground кај што се појави ова пимпање на колите и free roam, имаше уште 6 други дела? Уопште не забегале, само се вратија на корените и на оригиналниот шмек на NFS.

А за филмов сум малце скептик, ако помислам на NFS во филм, одма ми паѓа на памет Брзи и Бесни, кој е веќе цел серијал. Не знам што подобро и поразлично би можеле овие да напраат.
точно, јас пораснав со Hot Pursuit 2, Porsche Unleashed, иако Underground 1,2 , Most Wanted, Carbon ми се поинтересни за играње
оригиналните NFS е трки и бегање од полиција со суперколи (Lamborghini, Porsche, Ferrari итн.)
за овие новите можам да кажам дека Shift 1 и 2 се најглупите делови шо се ги направиле. Pro Street е далеку подобра од овие. за новата The Run уште не сум ја играл па така да неможам да коментирам за неа. а за филмот, мислам дека треба да го напраат добар

Kajgana Shop

На врв Bottom