„Со кого си - таков си!“ - Дали е така?

JuveFan

Џабарлак
Член од
11 мај 2006
Мислења
918
Поени од реакции
7
Абе сега со кои си таков си важно некаков да си

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Дефинитивно верувам дека друштвото многу зависи за однесувањето на еден поединец...не зборам еве за Цигари и алкохол...едноставно друштвото многу пати може да влијае врз ставовите или однесувањето(( се разбира има искучоци)

BusHav

Е ајде де.....можеш и така
Член од
5 декември 2005
Мислења
4.343
Поени од реакции
81
Немора да значи,иако во повеќето случаи така испаѓа.Се зависи од самиот човек,колку цврст карактер е,дали потпаѓа лесно под влијанија и безброј други фактори

Член од
26 јануари 2007
Мислења
2
Поени од реакции
0
BusHav напиша:
Немора да значи,иако во повеќето случаи така испаѓа.Се зависи од самиот човек,колку цврст карактер е,дали потпаѓа лесно под влијанија и безброј други фактори
vo pravo si!!!! ;)

Член од
25 јуни 2006
Мислења
759
Поени од реакции
11
Skim si, takav si! Mislam deka neva veze. Zasto? Bidejki se zavisi od karakterot, dali si mekus ili cvrsta osoba koja stoi pozadi svoite stvavovi. Ke trgnam najnapred od sama sebe, zasto licniot primer e najdobar primer. Sum se druzela so sekakvi drustva: Smizli, kremci, rokeri, hipici, "bagabonti", intravenski korisnici na droga, homoseksualci, a sepak od nikogo nisto ne sum prevzela, sekogas sum si bila svoja i ako ne mi odgovara cao prijatno. Misla lesno i ednostavno. Sum zastanala pozadi toa deka ne go sakam toa i tocka. Koga ke recam receno e, pa majka jana da e. A za razlika od brat mi koj mn potpaga pod vlijanie na drustvoto. POvtorno zasto? Bidejki ednostavno saka da e in cool so znam kako da se izrazam nejke nikomu da mu nasteti i sekogas paga na ona sto dr mu go zborat i sekogas tie go zborat "najispravnoto". Sto znaci zaklucokot od moja gledna tocka deka se e vo zavisnost od karakterot!!!

SANCTIMONIOUS

Мејд Ин Мацедониа
Член од
21 март 2006
Мислења
1.302
Поени од реакции
9
Се скожувам дека си ист со оние во која близина си, може да има исклучок само во цигари, но секогаш сум јасен на таа тема, кажувам дека не сакам не сум заинтересиран и тие тоа го прифаќаат. Но сепак не е лесно да се најде пријател кој ќе биде ист со тебе, затоа моиве пријатели ги одбирам внимателни ги гледам сите позитивни и негативни страни па се спријалетувам со него. Според мене ВИСТИНА Е ДЕКА СО КОЈ СИ ТАКОВ СИ

The Mummy

The world is not enough
Член од
3 мај 2006
Мислења
5.415
Поени од реакции
181
Drustvoto ima vlijanie ama ne e presudno.Sekoga nekoj moze da si ostane svoj covek i da si gi zadrzi navikite.Ama sekako treba da ima zelba za toa.

EarthSea

Sexy Witch
Член од
28 јануари 2007
Мислења
134
Поени од реакции
1
Може да и ма врска, ама и не мора. Ама сигурно влијае на некој начин. Не дека баш "ским си такав си", ама сличен:). Мора во нешто да сте слични, за да се дружите. А ако се тоа луѓе што ги сакаш, значи и почитуваш, сигурно дека ќе имаат некакво влијание, врз тебе и твоите одлуки, не мора ни да сме свесни за тоа. Колку ви значи совет од човек што го сакате и почитувате? Мене да. Но се разбира, не секогаш, тргнувам пред се од еден друг лик што го сакам и почитувам, себе.

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Кај нас е таков менталитетот,ако почесто те гледаат да се дружиш со особа за која се шират одредени муабети,тогаш без размислување ти ја лепат и тебе етикетата,таква е и оваа.Иначе по природа баш не се замарам кој што како рекол,за мене или за моите другарки,си ја бркам мојата работа,јас знам која сум и каква сум,ги познавам како себе си и оние што ми се блиски.Се дружиме долго и правиме слични работи и сакаме слични работи,некој повеќе претерува некој помалку,но секој си има свое право како сака да живее така и ќе живее.Така да она ским си такав си,може да го земам само во предвид на опстојување на тоа другарство,зошто спротивни карактери незнам колку би изджале заедно.Јас низ овие години сум влијаела на нив и они на мене,но сеуште се разликуваме по одредени работи како и колку ги правиме.

PiNkGiRl

Queen of rain
Член од
14 јули 2006
Мислења
2.717
Поени од реакции
8
Ne mora da znaci deka e tocno toa.
Navistina deka cestopati kolku i da nesakas ponekogas ednostavno stanuvas kako toj so koj pominuvas pominuvas podolgo vreme no mislam deka sepak se zavisi od karakterot i razmisluvanjata na samiot covek.

cinderella_

In love with you...
Член од
27 јануари 2007
Мислења
852
Поени од реакции
5
do negde e tocno ova,ali do negde i ne.sve zavisi od toa kolku cvrst karakter imas

Unstoppable

Баниран
Член од
27 јануари 2007
Мислења
702
Поени од реакции
0
Хмм.. епа таа изрека Ским си такав си.. и се согласувам со неа а и не се согласувам.. зошто сите знаеме за секое правило има исклучок таков е случајот и со ова. Лрн да рулз тен брејк дем!

Член од
31 јануари 2007
Мислења
18.917
Поени од реакции
23.036
so kojsi takov si,.,. mislam deka e taka ,, zosto , zato sto drustvoto treba da bide isto kako i ti.,

Член од
27 февруари 2006
Мислења
1.356
Поени од реакции
9
ne mora da znaci deka ako si so nekogo takov si, toa e se do karakterot sto go imate, ne moze nekoj da ve natera da skoknete od 7 kat, osven ako ste ne znam, lesni na pamet

Ivy_K

/
Член од
29 мај 2006
Мислења
1.206
Поени од реакции
16
Moze povekje stvai od drustvto (partnerot ) da ti vlijaat no nemora da znaci deka i ti e se proemnis! Zavisi od karakterot :)

Kajgana Shop

На врв Bottom