„Ме потсеќаш на мајка ми“

Член од
23 април 2005
Мислења
622
Поени од реакции
14
во врска со темата.....би рекол.....ептен глупа фраза.....ми личиш на мајка ми :pos: ...шо муабет :pos: :oops: :cry:

Член од
2 август 2005
Мислења
6
Поени од реакции
0
Hahahaha :D
Me isnasmea naslovot na temava :P
Do sega ne mi se slucilo nekoj da mi kaze
"me posekas na majka mi" i sl.
Vo sekoj slucaj zvuci mnogu glupavo
a mozebi i navredlivo :wink:

OBDN

Ходајучи Вујаклија
Член од
25 јули 2005
Мислења
1.456
Поени од реакции
32
Zoshto navredlivo? Sto ima loso kaj majki? Jas ne bi mislela na navreda ako nekomu recam deka potsekja na majka mi, toa e bre utmost kompliment posto majka mi e zakon :D :D :D

Fortune

шодаенешчо
Член од
9 мај 2005
Мислења
12.493
Поени од реакции
183
Можеби мисли на тоа дека навредливо би било доколку мајка му е некоја "змија" :D

Член од
6 септември 2005
Мислења
34
Поени од реакции
4
OBDN напиша:
Zoshto navredlivo? Sto ima loso kaj majki? Jas ne bi mislela na navreda ako nekomu recam deka potsekja na majka mi, toa e bre utmost kompliment posto majka mi e zakon :D :D :D
Bravo bre, OBDN-Dzomba, bas e erotski tvojot "mazjak" da lici na majka ti, zasto zenata bila zakon. Super si e toa da e taa "zakon" za tebe sigurno e taka, no, bas pa muz ti (ili decko ti) da lici na nea ... a ... aj pa razmisli ....

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Некако не ми влегува во глава некоја да ме спореди со татко и. Веднаш лоши мисли ќе ми надојдат. А уште помалку како некое пичлеме да се каже: ме потсеќаш на мајка ми. Ужас. Па добро бе, зарем не е тоа болно???

OBDN

Ходајучи Вујаклија
Член од
25 јули 2005
Мислења
1.456
Поени од реакции
32
D'R'N dupka напиша:
OBDN напиша:
Bravo bre, OBDN-Dzomba, bas e erotski tvojot "mazjak" da lici na majka ti, zasto zenata bila zakon. Super si e toa da e taa "zakon" za tebe sigurno e taka, no, bas pa muz ti (ili decko ti) da lici na nea ... a ... aj pa razmisli ....
LIcenje moze da bide i karakterno i vo sekoj drug pogled, ne samo fizicki, a jas licno ne se somnevam deka mnogu kvaliteti kaj zena bi bile isto taka kvalitetni i pozelni i kaj mazi i obrtno -

Zoshto bi te navredilo neshto ko: Me potsekjash na majka mi, principielen i cvrst karakter imash ko nea?
Zoshto bi te navredilo: me potsekjash na majka mi, silna e i odlucna kako tebe.
Zoshto bi te navredilo: Me potsekjash na majka mi, imate slicen stil na humor koj me zasmejuva ?

Nejse, jas samo se nasaliv, jas gledam zoshto mnogu cesto bi zvucelo seto toa loso, ako scrollas nagore ke vidish shto imam napisano - nejse si igram so misli i idei, ako ti smeta izvini.
I seuste ne mislam deka toa sekogash bi trebalo da e navredlivo za onoj prema kogo e iskazano (sem ako ne e 'me potsekjash na majka mi, kreten si ko nea); no problemot ne e vo toa shto nekogo potsekjash na nekoj negov blizok, problemot e shto nekoj ima potreba vo tebe da najde neshto sto lici na majka mu, tatko mu, vujna mu, dedo mu.... jas poise za toa bi razmislila, odkolku ejgidi shto coek e majka mu shto me sporeduva so nejze.
p.s. Ne bi mi smetalo decko mi da lici na majka mi, zgodna i ubaa zena e ona hahaha
:P :pos:

Член од
23 април 2005
Мислења
622
Поени од реакции
14
Џабе објаснуваш бе, не е така :pos: Глупо е навистина ако го речиш само то ...ми личиш на мајка ми......за да те разбери треба цел ден да објаснуваш и тешко дека ќе објасниш.....така да ...ГЛУПО Е

Wolf Pack

ThE ChieF
Член од
24 јули 2005
Мислења
783
Поени од реакции
5
zocipro, „Ме потсеќаш на мајка ми“ - ако се мисли на љубезност, фин карактер, не знам оти е глупо тоа? е сеа ако е за излгед само и ништо друго онда малку сте ја ус*але :pos:

cyberlady

стара чупа
Член од
2 ноември 2005
Мислења
329
Поени од реакции
11
Ист како мајка ми!

...Го однесов компјутерот на поправка.

- Те молам немој да ми го читаш дневникот, посебно фолдерот Балкан, затоа што содржи доверливи информации.

Е, како да му реков прочитај!

:):)

Јас ја вратив пораката од избришани... Морав!!! Ова е невиден бисер... Ова е многу смешно. Не смее да се брише оваа порака. Уметност е бре ваква глупост надвор од темата да напишеш!!! - Долфин

Апсолутно се сложувам Делфине - Гарфилд

yin yang

Who, me?
Член од
24 април 2005
Мислења
1.621
Поени од реакции
32
Како што рече ОБДН, зависи во кој контекст. Мене ми вели дека сум инаетчија како мајка му и дека како неа не знам да се одморам.

Не ме навредува тоа... знам дека е така.

И јас му имам речено дека ме подсеќа на татко ми. Кога споро се движи, а јас брзам, па морам да го успорувам темпото на одење.

Не знам што ви е толку чудно или одвратно?

Член од
26 јануари 2009
Мислења
1.137
Поени од реакции
163
Glupo mi e da mi recat "me potsekas na majka mi", toa obicno go vikat maminite sinovi za koi majka mu e najdobrata zena vo svetot i edinstvenata sto ke ja sakaat do krajot na zivotot. Ali se sluci ednas jas da mu recam na decko "me potsekas na tatko mi", zborevme nesto, on mi rece lele kolku si ti nezna, detergent da zemis racite ke ti se razranat i togas mu rekov deka me potseka na tatko mi, zatoa sto istoto mi gi vikase i tatko mi. Ne pokaza nekoja ostra reakcija ali mozam da pretpostavam samo deka glupo se osekal.

Мишелинка

расол
Член од
19 мај 2006
Мислења
3.449
Поени од реакции
385
Мене еден копач ми кажа дека го потсеќам на мајка му во тоа колку сум тврдоглава.
Не дека особено селски или било како ми звучеше, нити пак ми удри во глава дека има Едипов комплекс...
Ме нарекле крава, свиња, вештерка, идиот... Па сега за мајка да се лутам?:))

Apokalipto

Tredici
Член од
4 март 2007
Мислења
15.576
Поени од реакции
2.585
Хех каква тема :)

Не гледам лошо јас да и кажам на девојката дека личи на мајка ми во аспектите на нежност и грижа спрема мене, па дури и ако покажува ист ентузијазам да биде напорна како неа понекогаш.

Лошо е некој да и рече дека го потсеќа на мајка му додека имаат секс :pos:

Medea

Облинеса
Член од
25 април 2007
Мислења
2.973
Поени од реакции
3.269
Зависи од контекстот. Мојот бивш, после многу време заедно, еднаш во една прилика ми го рече тоа, но во контекст на мојата сила, ентузијазам и амбиции, кои и јас ги имав увидено кај мајка му. И не се навредив-силна бивша свекрва си имав, и се чувствував ок со коментарот.
Друг момент-имам другар што ме споредува со мајка му најмногу кога зборувам, во гестови, во појава. Го потсетувам на неа, и што можам тука, не се лутам, секако контекстот е физичката асоцијација.
А да ми рече момак, што не го знам доволно, а уште помалку ја знам мајка му, дека јас го потсетувам на неа, ќе бегам што подалеку.
Значи, зависи од тие фактори. Инаку, да, фразеолошки, лошо звучи, како комплекс и нешто бизарно, иако антрополошки сме предодредени и тежнееме да најдеме потсвесно партнери кои личат или барем потсетуваат на нашите родители.

Kajgana Shop

На врв Bottom