Знаеш кај лежи проблемот, што ако денес прашам некој антиквизиран, дали на освојувањата на Александар треба да полагаат права и други народи освен Македонците, тие ќе ми закачат дури шамар, како акт на несогласување.
Ако ги прашам дали над Александар имаат право само денешните Македонци, исто ќе јадам шамар, и ќе ми се објасни после дека Да, само Македонците.
Ако кажам дека над името Македонија, имаат право сите соседи на Македонија, можи да ми се скрши некој нос, врат, ребро, исто како акт на несогласност и одбрана на некакви си идеали на романтизмот.
Тоа е проблемот. Пред 2006 јас не знаев за вакви работи, за вакви појави, ама денес се повеќе и повеќе ги има, опрани и испрани од површни идиоти како Миленко и неговите собири по рестораните, на внуци и деца на овчари и земјјоделци на овој начин:
http://forum.milenko.com.mk/showthread.php?t=621&page=8
За кои шиптаришта станува збор? Нели се решија проблемите со нив? Некој изгледа сака да ги држи во живот, во мало бессознание...
Доволно е она што овој идјот наречен Миленко Неделковски го праи, за да се приложи и поттикне према темата добра и обемна дискусија.
Тоа е веќе втората фаза. Тоа е фаза коа она што е стекнато, се рекламира низ светот.
Свеста, е она што е "шверцувано" однадвор имплантирано во главите на масата идиоти.