“ОТПОР“ КОН Б.Ц.

• Креатор на темата ABC
  • Време на започнување

yin yang

Who, me?
Член од
24 април 2005
Мислења
1.621
Поени од реакции
32
Abe dzabe se raspravate i nekoi od vas, negirate deka Branko e biten. Branko e i te kako biten i ima lugje koi go sakaat, i mladi i stari. Ako ne bese taka, nemase da se kreva tolku prasina okolu nego vekje 20 godini i da bide edinstven koj konzistentno ostana vo najvisokite redovi na politickata scena vo Makedonija.

olitea

I Am The Enemy
Член од
24 април 2007
Мислења
829
Поени од реакции
19
Не е бане маргиналец и не смее да биде оставен да ровари наоколу.
Мора да постои добро смислена политика и стратегија која ќе доведе до негово уништување. Сите би преферирале да биде судски санкционирана неговата криминална активност, но до тогаш најверојатно ќе се оди со ситни поддупнувања.

Не ми е јасно зошто не е прифатен позитивно овој чекор на сдс од страна на народот. Добро е што на таква мафијашка групација и се врати главата која најмногу и ги заглави и донесе до денешната состојба.

Со бранко на чело ќе биде многу полесно да биде идентификувана од народот како крајно криминална и со тоа непожелна.
Она кое е нужно и кое го очекувам од власта е формирање на солидно дело во кое ќе бидат собрани успесите на државникот, со добри, стабилни докази, со тужба која ќе издржи и притисоци и поткуп и конечно да биде сместен шизикот и оние околу него во ќорка (би преферирал некој да го среди на друг начин за да не смета и од затвор, но колку толку и ова е ок.)

Значи, ако власта, Груевски, Јанкуловска, не превземат чекори за елиминација на бране, покрај целиот негов криминал, покрај се` она кое го направил, тоа во јавноста ќе даде сигнал дека тие меѓусебно си шуруваат, дека постои некој договор кој му дава имунитет.
Знам дека апсењето на лидерот на опозицијата ќе донесе негативни поени во странство, кои ќе бидат користени од наши полтрони дека власта е автократска, но ова е нешто кое мора да биде завршено.
Мора, Бранко и се она кое е нешто и некој во сдс, било јавно било позади, да одговара.
Тоа ќе биде процес на векот, ќе има забава за народот и конечно доказ дека судскиот систем функционира како треба.
за првото болдирано не ке може зошто е неуништлив :baeh: а за второто тие што ги спомнуваш не може да го елиминираат Бранко од политичка сцена зошто не му се уште дораснати за тоа ке мораат уште многу фурни леб да изедат

Член од
18 февруари 2008
Мислења
1.467
Поени од реакции
250
Abe dzabe se raspravate i nekoi od vas, negirate deka Branko e biten. Branko e i te kako biten i ima lugje koi go sakaat, i mladi i stari. Ako ne bese taka, nemase da se kreva tolku prasina okolu nego vekje 20 godini i da bide edinstven koj konzistentno ostana vo najvisokite redovi na politickata scena vo Makedonija.
Абе тој битен е нормално сдсм има гласачко тело, али не е како порано што беше Бранко, многу народ излажа со тоа народот ја изгуби довербата. Така да бесполезно е да се надевате на истрошен политичар и манипулатор.

SuicideMessiah

Советник
Член од
7 јули 2008
Мислења
5.574
Поени од реакции
295
Тој лидер е гробарот на Македонија по 8 септември 1991 најмрачен лик.
Jasno ni e na site deka Branko e grobarot i najmrachniot lik za dpBne ushte od 1991va od po osamostojuvanjeto.

Da ne sakate da go oslovuvam kako pastir ili ovcar.
Kazete kako .
Nikako,Krmak ili slichno nikogash SDSM ili Branko ne gi narekuvale,Tomikj ne go nareche Branko krmak ili slichno tuku go nareche Gruevski pastir a dpBne chlenovite kutrite sakale ili nekjele po svoja vina stanaa ovci,pa sea bidete mazhi i nosete si ja titulata so zdravje.

yin yang

Who, me?
Член од
24 април 2005
Мислења
1.621
Поени од реакции
32
Абе тој битен е нормално сдсм има гласачко тело, али не е како порано што беше Бранко, многу народ излажа со тоа народот ја изгуби довербата. Така да бесполезно е да се надевате на истрошен политичар и манипулатор.

Jas zboruvav za toa kolku e biten za vlasta. Neli temata e za otporot? Vlasta go negira Branko kako biten faktor, a od druga strana mu pridava eden kup znacenje so vakvi semi, kampanji protiv nego i ne znam ti sto. Sto go napagjaat koga ne e biten? Napagjas ti nekoj koj znaes deka ne ti e biten i e ne mokjen da ti nasteti nekako? Ne. Logikava e mnogu cudna..

SuicideMessiah

Советник
Член од
7 јули 2008
Мислења
5.574
Поени од реакции
295
Абе тој битен е нормално сдсм има гласачко тело, али не е како порано што беше Бранко
Tochno e,Branko ovoj pat ne e kako porano tuku e povekje od koga i da bilo motiviran za politichka bitka protiv dpBne.Znachi ako nekogash imal motivacija sega ima ushte pogolema motivacija za da ja vodi drzhavata a prichina e nesposobnata vlada na Minhauzen.

Член од
8 април 2008
Мислења
6.419
Поени од реакции
777
Jasno ni e na site deka Branko e grobarot i najmrachniot lik za dpBne ushte od 1991va od po osamostojuvanjeto.

Nikako,Krmak ili slichno nikogash SDSM ili Branko ne gi narekuvale,Tomikj ne go nareche Branko krmak ili slichno tuku go nareche Gruevski pastir a dpBne chlenovite kutrite sakale ili nekjele po svoja vina stanaa ovci,pa sea bidete mazhi i nosete si ja titulata so zdravje.
абе оти ми нафрлаш цитати кои не сум ги напишал?
слеп ли си у пм ...

ANTIPATER

of Macedon
Член од
8 јуни 2008
Мислења
1.181
Поени од реакции
44
Tochno e,Branko ovoj pat ne e kako porano tuku e povekje od koga i da bilo motiviran za politichka bitka protiv dpBne.Znachi ako nekogash imal motivacija sega ima ushte pogolema motivacija za da ja vodi drzhavata a prichina e nesposobnata vlada na Minhauzen.
Добро бе самоутепан ајде покажи сликиче некое малечко барем од некое полско ВеЦе што го изградил Бранко.
Типот кој толку долго се одржал на политичката сцена и на кој вие кретените(пошто не гледам што луѓе освен кретени би останале во партија која ја води овој) од СДС го:drk:нема направено ништо видливо со голо око....нема бре една шупа поасална направено.
Немаааа !!!
Значи типот се занимава со магии.....работи способен е ама ништо не се гледа.:jaj:
Еве за да ти биде појасно......

Значи претстави си дека ова(статуата) е се што сработил Грујо.......дури и тоа е премногу дури и со ова го убива Бранета....пошто он нема направено ама баш ништо.

realen_07

Опозиционер
Член од
12 април 2008
Мислења
3.636
Поени од реакции
134
Добро бе самоутепан ајде покажи сликиче некое малечко барем од некое полско ВеЦе што го изградил Бранко.
Типот кој толку долго се одржал на политичката сцена и на кој вие кретените(пошто не гледам што луѓе освен кретени би останале во партија која ја води овој) од
Истото чувство (болдираното) кога ќе погледнам накај ДПМНЕ го имам и јас, но тоа на значи дека сеа треба на форум тука јавно да ти кажам дека си тоа што погоре го напиша.

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Типот кој толку долго се одржал на политичката сцена и на кој вие кретените(пошто не гледам што луѓе освен кретени би останале во партија која ја води овој) од СДС го:drk:нема направено ништо видливо со голо око....нема бре една шупа поасална направено.
Немаааа !!!
Значи типот се занимава со магии.....работи способен е ама ништо не се гледа.:jaj:
Еве за да ти биде појасно......

Значи претстави си дека ова(статуата) е се што сработил Грујо.......дури и тоа е премногу дури и со ова го убива Бранета....пошто он нема направено ама баш ништо.
Како бе нема?Ами кој ги споеба оние 2 милиони евра за она Пелинцено што го нарекоа меморијален центар?:

Член од
18 февруари 2008
Мислења
1.467
Поени од реакции
250
Абе колку сака нека биде политички мотивиран, кога нема поткрепа (најбитната од народот).

Беше и Премиер и Претседател, што не ја водеше државата. Владата си е способна, барем повеќе од онаа на сдсм во времината.

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Абе колку сака нека биде политички мотивиран, кога нема поткрепа (најбитната од народот).

Беше и Премиер и Претседател, што не ја водеше државата. Владата си е способна, барем повеќе од онаа на сдсм во времината.
Ако способноста се мери во споменици,владата е навистина многу способна.:toe:

ANTIPATER

of Macedon
Член од
8 јуни 2008
Мислења
1.181
Поени од реакции
44
Како бе нема?Ами кој ги споеба оние 2 милиони евра за она Пелинцено што го нарекоа меморијален центар?:

Моја грешка.....сепак имал направено.....меморијален центар.....декориран со југословенско знаме .
Ова нешто е замислено изгледа како храм на СДС......

yin yang

Who, me?
Член од
24 април 2005
Мислења
1.621
Поени од реакции
32

Za sto konkretno e sposobna ovaa vlada? Ajde primeri, osven spomenici, sto drugo kjar imame? Ama iskreno.

Kajgana Shop

На врв Bottom