“Илинден“ конечно на површина

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
Е, и мене ме потсети на тој детал... и јас читав такво нешто пред неколку дена.

Едит: преживеаните го барале тоа а не адвокатот на загинатите.
Интересно от каде Дневник црпи ваква информациja.
Оживелите и нивните роднини не кажуват вакви работи.
http://bnt.bg/bg/news/view/56157/edna_godina_zatvor_po_deloto_ilinden

Macedonia>>Europe

Faster Than Light
Член од
6 јуни 2007
Мислења
2.582
Поени од реакции
836
Татар во случај да не си ги прочитал коментарите под линков коj си го испратил или да си автор на некој од нив јас би ти кажал само едно нешто. .!.

Член од
1 ноември 2008
Мислења
7.396
Поени од реакции
1.880
Како да не само Дневник. Сите медиуми истото го објавија, тоа што го побарал адвокатот на преживеаните.

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
Како да не само Дневник. Сите медиуми истото го објавија, тоа што го побарал адвокатот на преживеаните.
Зашто тогава адвоката jaвно вели дека ке обжалва во Битола?
Ако желбата на настрадалите била ниски казни - еве ги. Би требало да са задоволни и да не обжалват.
Еве ги и лугето
http://www.btv.bg/news/svetut/balkanite/story/305028295-Po_godina_zatvor_za_vinovnite_za_potavaneto_na_Ilinden.html
Нема логика лугето да барат наjниската казна,а да обжалват после пред другите судилишта - Битола,Скопje и така натаму...

Член од
1 ноември 2008
Мислења
7.396
Поени од реакции
1.880
Зашто тогава адвоката jaвно вели дека ке обжалва во Битола?
Ако желбата на настрадалите била ниски казни - еве ги. Би требало да са задоволни и да не обжалват.
Еве ги и лугето
http://www.btv.bg/news/svetut/balkanite/story/305028295-Po_godina_zatvor_za_vinovnite_za_potavaneto_na_Ilinden.html
Нема логика лугето да барат наjниската казна,а да обжалват после пред другите судилишта - Битола,Скопje и така натаму...
Ич не ми е гајле ти дали ќе го тупиш цел ден, исто гајле ми е и дали има логика. Јас само ти дадов линк од вест која ја пренесоа сите медиуми. А во веста стои дека адвокатот на преживеаните барал условна казнаТОЧКА

Член од
4 ноември 2010
Мислења
305
Поени од реакции
50
Мизерна прис'да по делото „Илинден” в Охрид

http://www.bnews.bg/article-31168

"След като чу прис'дата си, Филевски зајави само, че не се чувства виновен и насочи всички останали в'проси к'м адвокатите си, с'обшти БНР."

Нека иде да го каже това на децата на тиа 15 човека.

Голема реклама на Охрид како туристијака дестинациа.

Член од
18 октомври 2010
Мислења
1.824
Поени од реакции
6.093
Интересна пресуда даде охридскиот суд(15 животи - 1 година),но да не забораваме дека това е првата инстанца и со сигурност ке се оди но Битола, после во Скопje, а не е изклучено да се оди до еуропски суд.
Се уште ми е интересно,зашто jaвното обвинителство не изправи представниците на капитаниjaта пред суда.
Јас одамна се имам откажано од праведноста на нашето судство. Врв беше кога англиски возач, учествувајќи на Гамбол, кога поминуваше низ Македонија, уби 2ца македонски државјани и доби само условна осуда. Нашето обвинителство не се ни жалеше на таа пресуда. Така да, да не се лажеме, добро е и казна затвор што му дадоа..

Член од
28 мај 2011
Мислења
34
Поени од реакции
1
Татар во случај да не си ги прочитал коментарите под линков коj си го испратил или да си автор на некој од нив јас би ти кажал само едно нешто. .!.
Pa sto ti smetat komentarite?

Член од
4 ноември 2010
Мислења
305
Поени од реакции
50
Ич не ми е гајле ти дали ќе го тупиш цел ден, исто гајле ми е и дали има логика. Јас само ти дадов линк од вест која ја пренесоа сите медиуми. А во веста стои дека адвокатот на преживеаните барал условна казнаТОЧКА
Вашите медиуми. Така ви одговара.

Абе шом не са осудели преживелите да плакат на капетанот и МКД па леко са се отрвали.
Арно е дека не сите македонци са како тебе и судот ви.

Член од
1 ноември 2008
Мислења
7.396
Поени од реакции
1.880
Вашите медиуми. Така ви одговара.

Абе шом не са осудели преживелите да плакат на капетанот и МКД па леко са се отрвали.
Арно е дека не сите македонци са како тебе и судот ви.
Ганчо не трипај. Ако имаш мака жали се кај адвокатот на преживеаните

Член од
4 ноември 2010
Мислења
305
Поени од реакции
50
Ганчо не трипај. Ако имаш мака жали се кај адвокатот на преживеаните
Не е арно да се гавриш со паметта на одавените. Шом сметаш дека е нормално да нема
вистинска казна за капетанот, твоиа си работа. А дека така ви кажали оти ви одговара пак ваша работа. Не ти посакувам да си на местото на децата и роднините на тиа хора.

Член од
1 ноември 2008
Мислења
7.396
Поени од реакции
1.880
Не е арно да се гавриш со паметта на одавените. Шом сметаш дека е нормално да нема
вистинска казна за капетанот, твоиа си работа. А дека така ви кажали оти ви одговара пак ваша работа. Не ти посакувам да си на местото на децата и роднините на тиа хора.
Гајле ми е што е арно, а што не. Никаде не реков јас што сметам и каква казна барам, затоа не ми ставај нешто што не сум рекол.
А ако адвокатот на преживеаните не побарал условна за капетанот на бродот, нека ги демантира сите македонски медиуми. Дотогаш не брчи.

Член од
4 ноември 2010
Мислења
305
Поени од реакции
50
От каде ве лажат дека адвокатот е побарал условна казна? Това не е верно.
Ама така ви изнаса.

Условна прис'да за капитана на кораба "Илинден" Сотир Филевски и ефективна - около 15 години затвор за другија подс'дим Бранко Баич, којто се укрива.
Това очаква Владимир Владимиров, адвокат'т на част от преживелите и семејствата на загиналите б'лгари на 5 септември 2009 г. в Охридското езеро.
Това очекува адвокатот од корумпираните судии, а не дека сака или плеадира. Има
голема разлика и вашите медиуми ве лажат.

Член од
1 ноември 2008
Мислења
7.396
Поени од реакции
1.880
От каде ве лажат дека адвокатот е побарал условна казна? Това не е верно.
Ама така ви изнаса.
Тебе те лажат дека не рекол. Или сакаш да не рекол. Но нема секогаш тоа што сакаш.

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
Не знам што уште си го топите,кога лугето убаво си го кажаха - ке обжалват пред апелациja, наверно и пред врховен суд,а и чекат да заврши туженето на jaвното обвинителство, за да започнат лични тужби против многу институции(капитаниja, министерство за транспорт и врзки и така натаму... ),кои не са дел от сегашното дело.

Kajgana Shop

На врв Bottom