“Десет причини да ја напуштиме ЕУ’’

Член од
13 декември 2009
Мислења
1.307
Поени од реакции
647
Може да има и 100 причини да се излезе од ЕУ, сепак никој нема да излезе од една едноставна причина-ако се распадне ЕУ, ќе имаме нова Босна само на цел европски континент. Сите со сите се мразат, имаат некакви нерешени конфликти, спорни области и слично. Да не зборуваме за исламофобијата и ксенофобијата во ЕУ што постои во овој момент. А тоа со Грција и ЕУ е лага, и да не го смениме името ќе влеземе во ЕУ, само што тука има предавници што шетаат по амбасади и плукаат по државава и кажуваат дека кај да е ќе попуштиме (ги имам видено и слушнато лично, ај да не кажувам тука имиња). Така да немај гајле за ЕУ, ќе постои уште долго време а и ние како нејзина членка :smir:

Мишелинка

расол
Член од
19 мај 2006
Мислења
3.449
Поени од реакции
385
Се надевам дека ќе разберат дека иднината е во заедништвото
Одлично. Јас тука би ја ставила точката.
Заедништво е тоа што ни треба и ЕУ се движи токму натаму... Британциве можат колку сакаат причини да дадат, ама целиот нивен скептицизам, одложување на сите чекори, Тачеровото "I want my money back"... ...не биле никогаш доволно добра причина да направат нешто конкретно со што би излегле од Унијата. И нема да излезат, не се ненормални, над 60 посто од производството им оди накај Континентот. А да, и да ги потсетиме на ветото од Де Гол, кое им го блокираше влезот кога всушност не им изгледаше така лоша идеја да бидат со Европа...
Како и да е, јас ќе си се повтарам од еден куп претходни теми - Држава од Држави и Народ од Народи. Тоа е она кон кое треба да се стреми Европа, а и ние со неа.

B

Borg_Drone

Гостин
Нема заедништво и нема ни да има, тоа се само приказни за добра ноќ; за децата да не сонуваат кошмари...... Таа унија денес постои и се проширува поради две причини (најважните според мене) а тие се:
Да се ослободат од Американците и нивното влијание;

Освојување на посиромашните држави (од страна на топ пет најбогатите земји во Европа) по економски пат и нивно контролирање, веќе докажано низ историјата.
Нема тука заедништво, се е интерес!

Член од
8 август 2008
Мислења
1.309
Поени од реакции
151
Нема заедништво и нема ни да има, тоа се само приказни за добра ноќ; за децата да не сонуваат кошмари...... Таа унија денес постои и се проширува поради две причини (најважните според мене) а тие се:
Да се ослободат од Американците и нивното влијание;

Освојување на посиромашните држави (од страна на топ пет најбогатите земји во Европа) по економски пат и нивно контролирање, веќе докажано низ историјата.

кратко и јасно,супер добро е шо има вакви како тебе,некои можат да зборуваат цел ден а ништо да не кажат.....:vozbud:

Член од
8 април 2008
Мислења
6.419
Поени од реакции
776
Токму така контрола и интерес ...
сепак Заедништвото и Глобализацијата е напредокот ...

Овде би го додал Никола
И жителите на ЕУ се скептични кон некаков глобален поредок.
Се надевам дека ќе разберат дека иднината е во заедништвото но заедништво во кое ќе се почитуваат правата и потребите на секого.
Без најосновното, во нашиот случај дозвола за сопствена идентификација, можност да си Македонец од Република Македонија, со сопствена култура и историја, признаена и почитувана и на нас не ни треба ЕУ.
Не сакам да сум само еден дрон во толпата безимени.
но тоа нема да се деси додека мафијаши, одредени семејства ги влечат тие Глобални конци и го усмеруваат општеството - Во погрешен правец како сега ... во правец на лични тесни националистички интереси кои порано се викаа фашизам ... денеска е се исто само на многу пософтициран начин ни ги перат мозоците и касно ќе биде кога ќе се освестиме ...

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
значи... ај ке почекаме да влеземе прво ( ако не се распадне до тогаш ) па после ке праиме муабет за напуштање :)

B

Borg_Drone

Гостин
значи... ај ке почекаме да влеземе прво ( ако не се распадне до тогаш ) па после ке праиме муабет за напуштање :)

Откако ќе влезеш во таа унија важи правилото:„Се што влегува во црква, не излегува“.

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
Откако ќе влезеш во таа унија важи правилото:„Се што влегува во црква, не излегува“.
ова некаде го има како пишано правило или??? мене не ми е логично..

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
неофицијално е сосеам друг муабет.. значи можеш да ме условуваш дека треба да исполнам некои стандарди за да влезам ако сакан наравно... ако сакам да искочам едноставно не ми одговара и и си одам.. ЧАО!!!
со сила можеш да му земеш на некој но со сила да му дадеш неможеш...

B

Borg_Drone

Гостин
неофицијално е сосеам друг муабет.. значи можеш да ме условуваш дека треба да исполнам некои стандарди за да влезам ако сакан наравно... ако сакам да искочам едноставно не ми одговара и и си одам.. ЧАО!!!
Чао ама еднаш така се обидовме да им кажеме „Чао“ во 1992 година и на крај кога излегоа два милиона Грци во Солун цел свет се сврте против нас и го поддржаа грчкото ембарго.
Точно е тоа дека имаме сега поголеми можности за да кажеме „чао“ на пример, но никој не е мутав да става рака во оган секој си го гледа својот интерес.......Зборувам за нашиве политичари.Народот може само да го промени тоа, но народов е во тежок зимски сон, под инфузии така да не се надевај многу на подобро утре.

Kajgana Shop

На врв Bottom