Што јадете во моментов? (фото)

Член од
17 ноември 2014
Мислења
5.623
Поени од реакции
8.439
...мене све ми е јасно, но значењето и потеклото на „локум“ дава и што значи локум, сарма е сарма, кајгана е кајгана, сладолед е сладолед, не може локум да биде гурабија! :toe:

Da be.
Ama primer Turcite za sekoe jadenje so grilano meso vikaat Kebab. ( Doner, schisch, Iskander...)
Pa sea odi ti dokazhi im sto e sto.

B

BigMac

Гостин
Прегледај го приврзокот 369524

...си реков ај да пробам ,,Босански локум,, не дека ќе биде подобар од нашиот Крушевски локум.

Прегледај го приврзокот 369525

...и тоа како го отварам под прсти камен тврдо, си викам у ПМ пројден рок, но потазе не можат да бидат, ај ќе исечам парче со нож, како биcквит се искрши,

Прегледај го приврзокот 369526

...што е ова? онака со двоумење го изедов, а тоа милина се стопи во уста, тоа да ми ти биле гурабии!

Прегледај го приврзокот 369527

...така да сега јадам гурабија такозвани босански локум! :D
Добро е го видовме палецот на @bijons

Harald

King of Norway
Член од
12 јули 2009
Мислења
3.508
Поени од реакции
10.215

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.878
Поени од реакции
25.337
Thai ресторант има во секое село во Германија, обично прозорците ги бришат еднаш годишно. Ама таму да седнеш да јадеш значи дека си го допрел нивото од кое нема враќање назад.
znam peer... za zal e germanija od aslna drzava sekoja godina stanuva se posiromasna i klosarska drzava pa mora da se prilagodat na naselnieto tamu.

kin dee vo berlin na primer sto ima mishelin zvezdi mora da ja adaptira hranata ke kratat duri i na zacinite. slusam deka i bubasvabi ke stavat na meni posto im barale... zalosno za dojcland i toa selata tamu... eve vaka e sega, pocnale suseni listovi u oktopod da stavaat i samo po 5 pipercina so nudlite. siromastija peer

1677681345510.png

1677681749222.png

Kajgana Shop

На врв Bottom