Што читате во моментов? (со краток коментар)

Член од
18 август 2008
Мислења
156
Поени од реакции
14
,,Негирање,,....сеуште ја читам....ехеејјј.....2-3 недели се направија. Незнам зашо бе ич не ми се чита.....се презаситив од книга?:toe: није могуче.

INVINCIBLE

MUFC
Член од
9 декември 2007
Мислења
3.462
Поени од реакции
434
Ангели и демони - Ден Браун
Го изгледав филмот прво, па сега ја читам книгата...

~DaRko

Поштен лопов
Член од
29 март 2009
Мислења
5.888
Поени од реакции
2.481
избрани комедии ја зедов па ќе видам каква е уште ја немам ни отворено

Јунајтед

Indifferent
Член од
5 јануари 2009
Мислења
3.974
Поени од реакции
1.622
Првиот том од ,,Браќа Карамазови''.Приказната почнува со опис на животот на таткото Фјодор,па до кај што сум стигнат се опишува детството на неговите синови.Па ќе видам натаму каква е книгата,се надевам интересна. :)

Jax Rebel

Navajo Rider
Член од
6 јули 2008
Мислења
5.263
Поени од реакции
2.260
Пред 15 минути ја завршив ``Паднати Ангели`` од Нора Робертс.........интересна книга кога ги спојува убиството, љубовта и лудилото....вреди да се прочита!

Medea

Облинеса
Член од
25 април 2007
Мислења
2.973
Поени од реакции
3.269
Астрологија за почетници. Мозгам овде квадрати, куќи и аспекти. Волшебно. Од некојси Демиан Шарп. Подарок е, а тоа уште повеќе ме плени.

Paranoik

내 ♡, ∞.
Член од
10 август 2008
Мислења
1.873
Поени од реакции
451
Само што ја завршив „Фаренхајт 451“ на Реј Бредбери. Температура на која книгата гори. Одлична книга, особено за оние кои се свесни на која декаденција подложи човештвото ако продолжи со ова темпо. Преку очите на еден пожарникар, чија примарна функција, да гасне пожари, е извитоперена со градбата на огноотпорните куќи, е опишан пропастот на целиот човечки род. Вели: луѓето прават муабет за брзите коли, за уништување, децата се навлечени кон деструкција, кон трки, не постојат филозофи, учители, духовно богати луѓе.
Сите се навлечени на една илузиона замисла на животот, прават муабет со телевизиски фамилии, на тие чудни ТВ ѕидови кои кријат колку се бедни.
Изолирани се од секакви грижи и чувства. Жално, многу жално. Тажна е сета таа слика каде може да се согледа дека ги прогонуваат сите оние кои се издвојуваат како луѓе кои сакаат да знаат нешто повеќе.
Би можела уште да зборам за тоа колку сум фасцинирана од оваа книга, но ќе треба да навлезам длабоко во неа, па спојлери, едно-друго.

Моја препорака е да ја прочита секој оној кој е свесен кон какво самоуништуваме се водиме самите себеси.

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Тесто паста - храна на љубовта од Ентони Капела
Приказна за заведување и невозвратена љубов, прекрасна приказна која ке им се допадне на сите италофили, гурмани и романтичари.

С

Смока

Гостин
Шагринска кожа од Оноре де Балзак
книгава е давеж... морам да ја прочитам зашо лектира ми е ама навистина ме напиња 30 страни цела недела читам... воопшто не ми лежи стилов на Балзак
ја има некој прочитано? Што е фората со депримираниот тип и воопшто со целата книга?
Ке бидам благодарна некој ако ми објасни :)

Член од
3 декември 2007
Мислења
3.718
Поени од реакции
772
,,Љубов за 17.5 долари"-Чарлс Буковски

Оваа збирка раскази, насловена според истоимениот расказ, е слика на двата основни мотиви на Буковски-пиењето и жените. Мизерно-едноставна конструкција на речениците, новинарски стил без претерани описи и слободен тврд речник се карактеристиките што јас ги забележав. Интересно е што Чарлс Буковски, не крие дека 95% од напишаното е и автобиографско.

Цитати: ,,Ако не ти преостанало многу душа, а ти го знаеш тоа, значи- уште имаш душа".
,,Чарли Чаплин се вљубил во Полет Годар кога ја видел како загризува јаболко".

Cruela DeVill

THE BEST DAMN THING
Член од
15 август 2008
Мислења
222
Поени од реакции
14
Пиреј ја читам...многу е добра, барем засега (до пола сум) :pipi:

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
Шагринска кожа од Оноре де Балзак
книгава е давеж... морам да ја прочитам зашо лектира ми е ама навистина ме напиња 30 страни цела недела читам... воопшто не ми лежи стилов на Балзак
ја има некој прочитано? Што е фората со депримираниот тип и воопшто со целата книга?
Ке бидам благодарна некој ако ми објасни :)
Офтопик:
Почни да читаш по 70тата страна, до таму е тупење. Оттаму, книгата станува многу убава и поентата што ја истакнува авторот е многу убава. Прочитај ја, нема да зажалиш. Имаше и тема во подфорумов специјално за оваа книга. Ако се откажуваш вака од книгите од средно уште од првите 30 страни, нема многу да прочиташ. Доста книги звучеле досадно но имале многу убава поента.:smir:

Он: Почнав денес да ја читам „Сите лица на смртта“ од Петре М. Андреевски. На почеток добра е, па ќе видиме како ќе се покаже, има доста страници :)

С

Смока

Гостин
Офтопик:
Почни да читаш по 70тата страна, до таму е тупење. Оттаму, книгата станува многу убава и поентата што ја истакнува авторот е многу убава. Прочитај ја, нема да зажалиш. Имаше и тема во подфорумов специјално за оваа книга. Ако се откажуваш вака од книгите од средно уште од првите 30 страни, нема многу да прочиташ. Доста книги звучеле досадно но имале многу убава поента.:smir:

Он: Почнав денес да ја читам „Сите лица на смртта“ од Петре М. Андреевски. На почеток добра е, па ќе видиме како ќе се покаже, има доста страници :)
фала Џену Грл=)
ке те послушам :wink:

Член од
3 декември 2007
Мислења
3.718
Поени од реакции
772
,,Читачот"-Бернхард Шлинк
Напната, филозофски елегантна и морално комплексна книга. Морално разорен роман за повеќе би рекла сексуалната отколку емоционалната привлечност меѓу 15 годишниот Михаел и 30 годишната Хана.

Член од
8 март 2009
Мислења
20
Поени од реакции
0
моментално ја читам "единаесет минути" од пауло коелјо љубовна приказна за една проститука марија ја препорачувам на секоја жена =)
цитирам
"Има работи што не можеат да се споделат.Не треба да се плашиме од океаните по кој бродиме по своја сопствена волја; стравот ја расипува играта на сите.Човекот минува низ пеколни маки за да го разбере тоа.Да се сакаме едни со други, не обидувајки се мегусебно да се поседуваме."

" Срцето го чуствува она што очите не го гледаат"

Kajgana Shop

На врв Bottom