,,Папата Јована". Книга за жена-папа и ранохристијанските убедувања дека една жена нема право да биде црковно лице, ниту да се образува. :smir:сакам да читам ама не знам која да почнам. ај предложете ми некоја како за моја возраст...фала од напред
Некако несоодветна тема на 16 години...жена-папа...рано-христијанство...се сомневам дека би ја читал...,,Папата Јована". Книга за жена-папа и ранохристијанските убедувања дека една жена нема право да биде црковно лице, ниту да се образува. :smir:
Нема врска, напротив, стилот на писателката е многу читлив. Книгата е соодветна за шеснаесетгодишници како и за 40-годишници.Некако несоодветна тема на 16 години...жена-папа...рано-христијанство...се сомневам дека би ја читал...
Јас на тие години ја читав Гроф Монте Кристо...ја препорачувам на членот кој праша за препорака...нема да зажали...одлично дело...
Еј која книга, сум ја критикувала добар пола саат.Седум дена за вечност од Марк Леви. Бог и ѓаволот се обложуваат и ги праќаат своите најдобри агенти на задачата. Оној кој ќе победи ќе раководи со светот цел милениум... Сепак агентите Лукас и Зофија се сретнуваат...
Инаку ја завршив книгата и мене навистина ми се допадна, си најдов јас смисла и ми докажа една моја теорија, ама тоа веќе преминува во филозофија.Еј која книга, сум ја критикувала добар пола саат.
Ај да не почнувам.:smir:
Сепак, мислам ќе ја дочиташ до крај заради помислата шо би се десило на БИТНИОТ крај нели. Значи, добра фора ни напраил авторот: Иако е глупа книгата, све се врти околу тоа као ќе испадне на крај и затоа и успеваме да ја дочитаме. Пусто љубопитство.
Еј, и ја фатив оваа да ја читам (=„Убиство во Ориент Експрес“ од Агата Кристи.
Интересно крими романче, со омилениот херој на Агата, Херкул Поаро, што се чита во еден здив.