A
AnFem
Гостин
Луки, и после момите не сакале во село... Види ги, се потепаа за на трактор да се качат.
Луки, готово идам чекај ме!Најди го Подареш на картата... У котлина, заобиколено со 3 рида и Готен Планина....
Види сега, јас сам ного коректен.
На нивите и имајнето јас сам газда, ама домаќинката дома (у куќата и дворо е главна).
Единствено за берба би ја носил мојта идна невеста на нива, ама и без да и речам сама ќе се каче на тракторо, оти таква земна убавина не се испушта... Да се берат миризливи праски, превкусни сливи, или грозје како ќилибар...
Тука уживам рано сабајлешки у август меѓу праските... Додека росата не е станала, а самите овошки са студени и сочни од ноќта и се топат у устата... Нешто незаборавно...
Нејчам да ме мешат со радовишани.. У друг сочен пост сам напишал зашо е така...ОО радовишанче па шо не се кажиш ти И што не стрвиш со праскиве сега
Стриктно Подарешка, нејќам да ме мешат со Радовишани. Уплах иам од них. Секој пат коа одам на диско, сите до еден изгледат како да и се сере, а у исто време сакат да те испердашат и докусурат од ќотек.
Јас сам на сликата... Абе јас ви објаснувам оти сам сестран Земојделец со малко образование, ама голем ентузијазам, вија не ми верувате....Луки, готово идам чекај ме!
Чим праски, имаш, па и грозје... Леле леле како ќе си се слагаме.
Па гледам и за поезија те бивало, секоја вечер по една ѕвезда од небо да ми симнуеш сакам.
Овој лепотанот на сликата ти ли си?
Само уште години кажи ми. Да не париме утка, оти со помали не ми оде...
Да бе... На хартија и на теорија сите сакат.... Ама никоја на стварно нејќе да дојде, сите бегат како ѓавол од темјан...Луки, и после момите не сакале во село... Види ги, се потепаа за на трактор да се качат.
Eј пази малце, Мешаш сељак со селанец. Ти од кај сакаш биди па можеш сељак у душа и понашање да бидеш. И не значи ако е од село не е куртулен.респект моламИ после некој ќе ме убедува дека женските не паѓале на сељаци, туку сакале културни дечки.
За први мај сам слободен, може да пиеме пивце или чајче.. Не сам по кафето.Луки сега кога пиеме едно кафе, да се упознајме прво. Да не биде муабетот после, пу не важи...
Така е тета.... Да си знам шо и как е....Акхм!
Моми, собирајте ум! Јас сум у лобито за Луки и прво да кажете која марка градник и гаќи носете?
Ако носите од тезгите со железни жици или од 3 за 100, врвете си по патот.
Тета, пази какви слики ставаш. Не’ има стрвни, а август е далеку!
Спасе, златно дете... Да не се вреѓаме...И после некој ќе ме убедува дека женските не паѓале на сељаци, туку сакале културни дечки.
Ма Луки не е сељак, он е само селско дете пораснато по нивите и горите, кое трчало босо и ловело врапци. Најубаво детство ималИ после некој ќе ме убедува дека женските не паѓале на сељаци, туку сакале културни дечки.
Не е само да земеш трактор, туку требе да го возеш со стил.. Бела чорапа и влечка... Спасе не за џабе јаде трици дека сам сељак...daj site da zememe traktori
Gi spobudale skopjankiveНе е само да земеш трактор, туку требе да го возеш со стил.. Бела чорапа и влечка... Спасе не за џабе јаде трици дека сам сељак...
Пер џабе се фалиш. Бела чарапа и влечка во село те прават вообразен хипстер.Не е само да земеш трактор, туку требе да го возеш со стил.. Бела чорапа и влечка... Спасе не за џабе јаде трици дека сам сељак...
Поарно вообразен хипстер у селото, отколко градски лигуш шо маа пачавици размерувајќи ги улиците со 50 динара у џебо од мама за кафе да се напие на корзото...Пер џабе се фалиш. Бела чарапа и влечка во село те прават вообразен хипстер.
Абе ости.. Сон нема да спијат вечер, ќе го сонуват Луки у влажни соништа как ги возе на тракторо...Gi spobudale skopjankive