Што се случува со животниве во државава?

Член од
14 август 2018
Мислења
4.947
Поени од реакции
11.160
Gi pustile, izbegale, ko ke mu dojdi denot ako ne si go pobaraat tolku od nego. Ni kazni, ni zakoni bezveze.
Се согласувам Владе со тебе.. се, само овој дел не!
Не може ти да бидеш граѓанин на земја со законско уредување, без никакви права и обврски! Не може!
Затоа и дотука сме стасани, оти прчија ни е државава! А за жал повеќето и вака мислат, дека можат да прават што сакаат, како ќе им прдне!
Па и кучиња да пуштаат без око да им трепне!
Се додека се толерира неодговорноста, вака ќе ни биде..

Ocajna

Domakjinka
Член од
29 јануари 2007
Мислења
1.860
Поени од реакции
3.061
Ete go istiot muabet i posle ke placite. Stacionari za sto ? Ke gi cuvame i ke gi ranime djukelite bozem mleko i meso davaat. Pa tamu treba vraboteni sto ke odrzuvaat, pa hrana , pa lekovi, pa uslovite bile neznam kakvi. Svesna si kolku se 30 vraboteni po opstina, i za sto vsusnost. Za nekoj od anima mundi da moze mirno da spija. Ne mislis deka tie 30 novovraboteni bi mozele da se upotrebat nekade kade stvarno opstinata bi imala korist, ako gi plakja vekje otkolku da se zanimavaat so tamu djukeli nekoj.
Pak ke recam, ne se zagrozen vid, nema potreba od pritresvanje.
Ич не се притресувам, се слагам комплетно со тебе! Мислев стационари за да ги почуваат пред да ги успијат. Реално кучињата се мачат на улица гладни и смрзнати. Тие од анима Мунди дома нека си ги приберат!! а не да мрсат муда по тв. Тие се дволични земаат пари од невладини и глумат нешто.
Во цел цивилизиран свет кучиња нема да најдеш по улица, ниту едно.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.231
Поени од реакции
23.780
Се согласувам Владе со тебе.. се, само овој дел не!
Не може ти да бидеш граѓанин на земја со законско уредување, без никакви права и обврски! Не може!
Затоа и дотука сме стасани, оти прчија ни е државава! А за жал повеќето и вака мислат, дека можат да прават што сакаат, како ќе им прдне!
Па и кучиња да пуштаат без око да им трепне!
Се додека се толерира неодговорноста, вака ќе ни биде..
Sto odgovornost bi baral od deca koi si cuvaat malsko kuce ? Site sme imale i cuvale. Ke im go zemis ? Ke gi kaznis decata oti si cuvaat kuce ? Ke gi kaznis roditelite oti decata im cuvale kuce ?
Izmislivate nekoj pravila i propisi koi ne se svojstveni za ovie prostori, komplicirate bez potreba i posle se cudite oti ne funkcionira.
Vikas go pustile. Sto da mu pravi, da go otepa? Imal uslovi cuval, se smenile uslovite i to e to. Deca ostavaat po domovi ne pak kuce. Ili izbegalo, se zaginalo. Zivotince e, ne e robot, se desava. Ajde da go otepame gazdata oti mu izbegala djukelata posto namirisala druga djukela deka se tera ili se okotila. Sto pravime za vo ruralni sredini, tamu kako ke resavate koga sekoja kukja cuva kuce povekje od potreba otkolku od pomodarstvo.
Ne mozi ednostavno da kopirate zakon od nekade oti tamu funkcioniral. Treba da se prilagodi malce na sostojbata. Ova vaseto idi kako da kopirate zakon za vozenje od nekoja tropska drzava i da mu go tupnite vo Norveska i da se cudite oti vo zima se ispotepaja po toa mrazojte i snegojte.

Стев

Rockscourge Stevahn
Член од
19 декември 2019
Мислења
4.504
Поени од реакции
4.333
Исто како птичји грип, корона, беснило, свински грип, мајмунски сипаници, паразите и што не
Остај ги, не ги провоцирај со прашања. Гледаш дека двајцата се у некој Менгеле филм влезени, ќе измислувале вируси за стерилизација.
Исто вакви научници у секој филм откриваат вируси за зомби апокалипса.
Да ние сме биле менгеле од не сакаме да не изедат кучиња, а ти тука се радуваш кога им ги сечат мадињата оти сакаш да не изедат како Шеки.
Автоматски споено мислење:

Во цел цивилизиран свет кучиња нема да најдеш по улица, ниту едно.
Во цивилизриан свет ги еутанизираа на ангро. Не знам што не клика овдека.

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
11.061
Поени од реакции
27.512
Да ние сме биле менгеле од не сакаме да не изедат кучиња, а ти тука се радуваш кога им ги сечат мадињата оти сакаш да не изедат како Шеки.
Чоек многу луди заклучоци си носиш без предходно да знаеш што мислам. :icon_mrgr:
Ама ок, не е битно.

Член од
29 јуни 2014
Мислења
25.993
Поени од реакции
42.708
нашата безбедност и безбедноста на децата биле менгеле филм.

Член од
29 јуни 2014
Мислења
25.993
Поени од реакции
42.708
И ти се гледа дека не ја сфати поентата. А 10 пати погоре ја напишав.
И не само ја.
поентата ја пропушташ. Од тие лингури нема никакво фајде. Не ги чуваш дома па да се врзеш за нив. Ги гледаш у орди како патролираат низ цел град. И не се знае кога ќе нападнат некого. Најчесто и деца се таргет пошто се мали и скитникот ги гледа како добра жртва. Без родител у близина ситуацијата може фатално да заврши. За вашите аргументи, ич уво не ми чуе искрено. Ќе сме им отварале градинки, дневни центри, масажа.

Последно уредено:

Ocajna

Domakjinka
Член од
29 јануари 2007
Мислења
1.860
Поени од реакции
3.061
Во цивилизриан свет ги еутанизираа на ангро. Не знам што не клика овдека.
Мене ми клика се,тебе не ти клика очигледно!!!! Што ние демек попаметни сме од цел свет па се оддвојуваме од сите. Како прават сите така и ние треба да се водиме по примерот на развиените држави!!!!
А не на Уганда,Узбекистан и Мароко.:bance:
Ги еутанизирале и шо сега, е не!! треба да се мачат по улици гладни и смрзнати?? така ќефот ќе им се прави на љубителите на животни од невладините??Кога гледаат измачени кучиња по улици, среќни се, де молим ти се, провидна им е играта,они пари лапаат од невладините затоа такви ставови имаат, ги заболе Стојанката нив за џукелите. Дур им ги полнат џебчињата од страна.

Последно уредено:

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.231
Поени од реакции
23.780
Полицајци?
Policija ti e pod ministerstvo za vnatresni, ne e pod opstinska kapa.
Inaku neka sadat drvca po ulici i parkovi, barem korist nekoja od niv ke ima otkolku da mu izigravaat bebisisterki na djukeli od koj realno nema ama bas nikakva korist, niti pusteni na ulica slobodno, ni zaloveni vo stacionar. Bukvalno nikakva. Ili mozi gresam, ete kazi mi sto korist ima bilo koj od random djukela sto se rasetava bez veze ili kisni vo stacionar so nedeli ili meseci.

McLovin

Politically Incorrect/Comedian/Mastrubator
Член од
11 август 2016
Мислења
3.565
Поени од реакции
13.981
gresam, ete kazi mi sto korist ima bilo koj od random djukela sto se rasetava bez veze ili kisni vo stacionar so nedeli ili meseci
По таа логика, што корист имаш од лавови, тигари, антилопи, жирафи, врапчиња, панди, итн..
Од се што немаме корист да убиеме и тоа е.

Член од
16 октомври 2021
Мислења
687
Поени од реакции
1.545
По таа логика, што корист имаш од лавови, тигари, антилопи, жирафи, врапчиња, панди, итн..
Од се што немаме корист да убиеме и тоа е.
da posto nie ziveeme u divinata pa dojdoa lavovite i ne napadnaa. Ne deka treba da utepame se od toa so neame korist tuku dali si ti bezbeden ako vidis vrapce? Da. Dali si bezbeden ako vidis golema dzukela ili dali tvoeto dete ke bide bezbedno ako vidi golema dzukela? Ne znam, ama najverojatno nema da bide. Pa zosto moeto dete da bide izlozeno na takva opasnost u vakov slucaj?

McLovin

Politically Incorrect/Comedian/Mastrubator
Член од
11 август 2016
Мислења
3.565
Поени од реакции
13.981
da posto nie ziveeme u divinata pa dojdoa lavovite i ne napadnaa. Ne deka treba da utepame se od toa so neame korist tuku dali si ti bezbeden ako vidis vrapce? Da. Dali si bezbeden ako vidis golema dzukela ili dali tvoeto dete ke bide bezbedno ako vidi golema dzukela? Ne znam, ama najverojatno nema da bide. Pa zosto moeto dete da bide izlozeno na takva opasnost u vakov slucaj?
Не се криви што се на улица. Најмалку што може да се направи за нив е да се кастрираат и стационари. Ја тоа зборам. Владо кажува немаме корист од нив зашо да ги чуваме во стационари.

Член од
29 јуни 2014
Мислења
25.993
Поени од реакции
42.708
Не се криви што се на улица. Најмалку што може да се направи за нив е да се кастрираат и стационари. Ја тоа зборам. Владо кажува немаме корист од нив зашо да ги чуваме во стационари.
па нема корист никаква. Каква корист имаш од скитници.

Kajgana Shop

На врв Bottom