Што по раскинување на долга врска?

RebelMk

₪ ₪ ₪
Член од
18 октомври 2010
Мислења
1.761
Поени од реакции
1.155
Па видиш пријателе, овде може си сам крив. Прочитај го болдираното уште еднаш и размисли дали си ги оставил сите за неа, па после ти се десил шитот или е нешто сосем трето, нејќам да претпоставувам штом не те знам. Ама во повеќето случаи многу луѓе се заебуваат што тотално се посветуваат на особата до нив и со тоа стануваат меки и нивото на почит кон нив паѓа уџум доле. А со тоа и нивната самодоверба и личност. Таков никој не те сака после, извини вака што сум безобразен пошто осеќам си у незавидна ситуација, која ти сам си ја правиш сега. Ама мислам дека пријателите секогаш ќе ти бидат тука и ќе те разберат така да отиди им и опушти се. Пред се е многу битно да прифаќаш и даваш со отворено срце. Зошто истово пак ќе ти се деси и со друга личност, а нејќеш. Види си што ти е убаво тоа прави го и ќе го добиеш пак вниманието на женската публика. А тоа колку години имаш е ирелевантна ствар, повеќе е безвезе стереотип наметнат кај нас да мора тоа или ова или она. Фак оф. Се било па и зошто да не и ова твоево :) само излези од темнината, зошто ако сам не сакаш никој нема да те извлече. Времето е кратко исто ко и животов. Искористи го максимумот, уживај и пливај ;)
Среќно.
Апсолутно одговор и совет на место.
Јас иако помлад од него ја направив истата грешка. И бев предаден целосно беше за мене Алфа и Омега и откако раскинавме ќе се шекнев од самотија. Како паталец советувам покрај дечкото/девојката имајте и другари (секако не од корист само).

Бавча

идол на младите
Член од
25 декември 2007
Мислења
11.858
Поени од реакции
11.524
Апсолутно одговор и совет на место.
Јас иако помлад од него ја направив истата грешка. И бев предаден целосно беше за мене Алфа и Омега и откако раскинавме ќе се шекнев од самотија. Како паталец советувам покрај дечкото/девојката имајте и другари (секако не од корист само).
Го осетив како му е, зошто и јас и сите сме го поминале тоа. А мразaм кога треба да попувам и солам памет, зошто ме потсеќа на тие моменти и не ми е сеедно иако сум направил да ми биде. Битно е човек што порано да научи и да созрее, да се соземе и соочи со се пред него, бидејќи обратно се раѓа стравот а со него ти се ебе цел живот. Тогаш е многу тешко да се извадиме од гованата у кои сами сме се ставиле.

JohnnyBCool

Disco Casualty
Член од
12 септември 2010
Мислења
60
Поени од реакции
43
3 године траеше, све до пред 2 месеца. Препушти се на њума 100% и гледаше гу како потпора у живот за скоро све. Е арно ама све има крај, и тој ја доживе ептен заебан. Све што мислеше за њума цели 3 године и повише ми падна у воду. Проблем е што тешко иде отстранување на онуј мислу дека још сам у врску. Имам блокаду сс други девојке, осеќам се још како да сам у врску и да треба да сам веран на некога. Слични искуства? Савет оно ово?

C

Castiel

Гостин
3 године траеше, све до пред 2 месеца. Препушти се на њума 100% и гледаше гу како потпора у живот за скоро све. Е арно ама све има крај, и тој ја доживе ептен заебан. Све што мислеше за њума цели 3 године и повише ми падна у воду. Проблем е што тешко иде отстранување на онуј мислу дека још сам у врску. Имам блокаду сс други девојке, осеќам се још како да сам у врску и да треба да сам веран на некога. Слични искуства? Савет оно ово?
Нема некој совет. Време само ти треба да помине па да се вратиш во некаква нормала. Не форсирај глеј да е стабилизираш прво па после другото.

S

SpaceTraveler

Гостин
Медитирајте и спознавајте се самите себе си уште додека сте во врска. Сакајте се самите себе, научите да бидете сами, издвојте време да бидете сами. Нека се зачуде и самиот партнер за вашта желба да бидете некое време сами. За ако дојде ред за раскинување да имате некоја идеја што би значело да бидеш сам.

Ако ти раскине, оди на фитнес. Грижи се за својот изглед и тело, можеби конечно ќе сфатиш што стварно сакаш. Да страдат поради некоја женска или да изгледаш топ и да се чувствуваш здраво и витално. Ако веќе одеш, нагазни уште по сериозно и дисциплинирај си ја исхраната уште повеќе. Уживај во својте резултати исто како што можеш да страдаш во својте падови.
Дисциплината е тешка луѓе, ама страдањето е уште потешко.

МОЖЕМЕ НИЕ! :)

peter

Петар Пан...
Член од
6 септември 2005
Мислења
636
Поени од реакции
165
Добро, сепак сите знаеме дека можеш повторно да сакаш, но не е така лесно да се заборават заедничките моменти, особено убавите.
Треба волја и малку да помине време.
Лесно е да се каже дека може да се сака повторно, но сепак најпрво треба да се залечат раните кои кај некои подолго, кај некои пократко се лечат.
Не се согласувам. Не треба да ги заборавиш убавите заеднички работи, па ни лошите. Овие првите, да ти бидат benchmark за тоа што е уште поубаво, а овие вторите да не ги повториш. Во спротивно, не си научил ништо.

Член од
26 јануари 2009
Мислења
1.138
Поени од реакции
163
Будалите тагуваат, снаодливите наоѓаат нова, а паметните си имаат резерва ;)

Ружна

Несакано дете
Член од
12 февруари 2016
Мислења
24
Поени од реакции
23
...си продолжуваш со животот како да ништо не било, бидејќи не е крај на светот. А и шо можеш да направиш, предлог?
- Жив во гроб не се влегува. :)
Евентуално да се самоубие чоек, сега, ептен ако му е стало до врската:unsure:
А ма, па не вреди. Така да, ќе си тераш да пловиш низ животов и ќе се спушташ во нови љубовни авантури.
Со среќа!:backa:

Член од
25 март 2014
Мислења
717
Поени од реакции
733
Se e lekcija vo zivotot, ako vrskata ne odela, i treba da se raskine, podobro porano negoli da zavrsis so taa licnost vo brak pa posle razvod, sekoj ima maani no dali mozeme da premineme preku tie maani i kolku se golemi, i dali precat, za da uspee edna vrska treba rabota od dvete strani, treba pocituvanje, razbiranje, pomaganje vo teski situacii,
ako ima sebicnost, egoizam, zloba teranje po svoe i ostanati negativni karakteristiki, ne se pisuva dobro na taa vrska, treba da rabotime na sopstvenoto samopocituvanje i sopstveniot razvoj na licnosta, isfrlanje na negativnite karakterni osobini, i naviki, ne e lesno, no obicno kakvi sme nie samite, takvi i licnosti privlekuvame.

inaku po raskinuvanje na vrskata treba da rabotime na samite sebesi, kako sto spomnav, da izanalizirame kade sme zgresile nie, a kade partnerot.
Ovaa analiza e prekupotrebna kako bi mozele da ne gi povtoruvame povtorno istite greski, i da se naogame vo bezizlezni situacii kade sto istorijata ni se povtoruva, vo site vrski edno pa isto i site zavrsile od ista pricina,. Treba da se analizira vrskata dosta dobro za da ne ni se povtoruvaat greskite nasi dokolku e do nas, ili na partnerot.

Член од
13 февруари 2015
Мислења
102
Поени од реакции
161
После долга врска се ти е чудно некако и тешко е да се навикниш дека конечно си сам и слободен. :)

Kajgana Shop

На врв Bottom