Што по раскинување на долга врска?

Член од
24 ноември 2009
Мислења
4.959
Поени од реакции
4.882
ја глуп мислам на времето (читај неискварен поштен ) изгубив 5 години со една девица у хороскоп и заради неа какви риби сум откачуел сметајќи ги за лесни женски пошо сами ми се пуштаа, а оваа што ја мислев за права како ме заеба поштено (мислам поштено заебуење нема него така е зборот) таа испадна највеча дроља од сите други кои сум ги мислел дека се аии коа ќе се сетам али јебеш тоа е на секвојата повеќе време и треба да порасне отколку на некое мало дрвце така да ме чувал Господ ми рече еден.
горане бе ти ли си ?

Член од
26 јуни 2012
Мислења
131
Поени од реакции
105
Обично се чувствувам и се однесувам како пуштена од кафез. :giggle: Тоа не значи дека не ми е тешко или дека не ми треба време да преболам, секако зависи од личноста. Преку ден сум супер, дома не се прибирам, постојано гледам со луѓе да бидам, алкохолот често доаѓа на помош. Ама штом дојде вечер, и штом останам сама, не ми е толку лесно. Во секој случај поминува и тоа, живот иде даље и така...

Silvio

Strength And Honor
Член од
21 јануари 2009
Мислења
311
Поени од реакции
167
Пред пола година ми се случи истото, значи имаш долга врска и од еднаш оп се прекинива, т.е. јас ја прекинав поради гушење во истата. И што потоа? Излегував, се забавував, не плачев, не ми беше криво иако многу се сакавме. Ама што е најинтересно не ни помислував дали ќе може да сакам некого повторно, едноставно сакав да се забавувам. По некое време ми се засвиѓа еден дечко, се супер, тој беше се што одамна сум го посакувала. И кога дојде моментот за нешто натаму, јас застанав и сфатив дека неможам. Едноставно неможев со друг се тоа истото да го проаѓам, тоа запознавање и тн. и тн. Значи јас бев спремна да сакам ама не да започнам врска, страв од обврска и падови.
Почекај некое време и не мисли на тоа, едноставно заавувај се, а дали можеш, пааа можеш да се вљубиш само ако срцето не ти е подарено на друга. Земи си го или врати и се, само треба да си проценш дали се уште ја сакаш или не.
Ти не си се сакала со бившиот. Се ти било навика и обврска, затоа не си ни сакала да почнеш со новиот нешто, те мрзело да се замараш . А кога се сакаш со некој не ни мислиш како ке се гради врската, самото слатко си доаѓа... знаеш сигурно си била заљубена некад

Член од
27 јули 2011
Мислења
633
Поени од реакции
241
Обично се чувствувам и се однесувам како пуштена од кафез. :giggle: Тоа не значи дека не ми е тешко или дека не ми треба време да преболам, секако зависи од личноста. Преку ден сум супер, дома не се прибирам, постојано гледам со луѓе да бидам, алкохолот често доаѓа на помош. Ама штом дојде вечер, и штом останам сама, не ми е толку лесно. Во секој случај поминува и тоа, живот иде даље и така...
aj be 20 godini imas zboris ko da imas 30 godini
cel zivot e pred tebe srejka garantirana nema nikoj se e lutrija vo zivot

Член од
20 март 2012
Мислења
1.465
Поени од реакции
2.366
Запомнете дека, да била старата врска и стариот партнер толку идеален, немало да раскинете. Значи, нешто не било како што треба и затоа сте си тргнале секој по свој пат.
Луѓето имаат тенденција да заборават се што не чинело и да се сеќаваат само на добрите мигови. Нема ништо лошо во тоа, но не е добро ако спомените од минатото ти пречат да ја доживееш целосно врската и личноста со која си моментално.

Misery

30% off
Член од
3 април 2011
Мислења
1.598
Поени од реакции
2.394
6-7 месеци можеби поминаа од раскинувањето, и сеуште незнам.
Точно е дека не барав замена, ама колку неможам да се замислам во врска со нова личност е извонредно.
Сите ми се чинат како некомпактибилни. Така да, незнам да одговорам на прашањето „Што по раскинување на долга врска“ со нормален одговор, заменив било каква емоционална потреба со физичка работа.
И не ми е лошо, иако некој би рекле „си го трошам животот“.

Безимена

Оловна нежност
Член од
21 септември 2012
Мислења
33
Поени од реакции
31
Старата љубов се заборава со нова љубов. I've been threre и знам како е. Обично е потребо да помине една година за да се преболи. Секогаш старата љубов ќе си има special place во твоето срце, но не верувам дека човек е имун на љубовта. Секогаш има понекоја сродна душа што уште не си ја сретнал и со која би бил среќен. Поздрав и good luck

ION

Член од
27 јули 2011
Мислења
460
Поени од реакции
836
Тој/таа на кого му раскинале::place: ,:(, :confused:, :unsure:, :tapp: и се прашува зошто баш нему/нејзе сето ова му/и се случува а тој/таа што решил да прекине набрзо влегува во нова врска и стапува у брак ..и после го коментираме на Феноменот-Раскинување на долга врска, веднаш започнување на нова врска, и веднаш брак.

Член од
6 декември 2011
Мислења
2.027
Поени од реакции
3.357
После врска не дозволувај да се опседнуваш со најепичните прашања и детали за туѓиот живот... секоја нова информација ќе ти ги надразни нервите...убавата вест ќе те направи малку радосен, а лошата ќе те направи дупло нервозен. Е сега тука има контра ефекти кога се работи за нови вести во љубовниот живот на персоната, убавата вест што е за неа- за тебе е лоша, а лошата вест за неа- за тебе е добра. Не сум сигурен дали тоа резултира како производ на иронија, лакомост, омраза, гнев, сарказам, недостатог, љубомора...но сигурен сум дека ако ги дисконектираш сите контакти/престанеш да се распрашуваш/не се замараш и нон шалантно се опуштиш во нова авантура болката ќе биде помала и краткотрајна.

Старата љубов се заборава со нова љубов. I've been threre и знам како е. Обично е потребо да помине една година за да се преболи. Секогаш старата љубов ќе си има special place во твоето срце, но не верувам дека човек е имун на љубовта. Секогаш има понекоја сродна душа што уште не си ја сретнал и со која би бил среќен. Поздрав и good luck
Мала корекција што ме провоцира да те цитирам: старата љубов ќе дава одреден сигнал на незаборав во твојот мозок. Срцето нема врска со љубовта, тоа е само орган и не абсорбира спомени (дури и метафорично не можам да го протолкувам)....сите кои го сватиле ова НЕ ги боли срцето за бившите , односно к*рот ги боли и си го гледаат сопствениот живот.
Единствен начин да се продолжи животот без болка е психичка пасивност на мозокот за одредени спомени- да не размислува на тоа што не е негово и да свати дека животот е еден, никој не е зависен од никого освен финансиски.

Член од
11 јуни 2011
Мислења
249
Поени од реакции
166
После врска не дозволувај да се опседнуваш со најепичните прашања и детали за туѓиот живот... секоја нова информација ќе ти ги надразни нервите...убавата вест ќе те направи малку радосен, а лошата ќе те направи дупло нервозен. Е сега тука има контра ефекти кога се работи за нови вести во љубовниот живот на персоната, убавата вест што е за неа- за тебе е лоша, а лошата вест за неа- за тебе е добра. Не сум сигурен дали тоа резултира како производ на иронија, лакомост, омраза, гнев, сарказам, недостатог, љубомора...но сигурен сум дека ако ги дисконектираш сите контакти/престанеш да се распрашуваш/не се замараш и нон шалантно се опуштиш во нова авантура болката ќе биде помала и краткотрајна.

Мала корекција што ме провоцира да те цитирам: старата љубов ќе дава одреден сигнал на незаборав во твојот мозок. Срцето нема врска со љубовта, тоа е само орган и не абсорбира спомени (дури и метафорично не можам да го протолкувам)....сите кои го сватиле ова НЕ ги боли срцето за бившите , односно к*рот ги боли и си го гледаат сопствениот живот.
Единствен начин да се продолжи животот без болка е психичка пасивност на мозокот за одредени спомени- да не размислува на тоа што не е негово и да свати дека животот е еден, никој не е зависен од никого освен финансиски.
кратко и јасно шо сакате фазла

Безимена

Оловна нежност
Член од
21 септември 2012
Мислења
33
Поени од реакции
31

Срце = орган - не апсорбира спомени ??? Малце конфузно звучи, ама како и да е, ако веќе зборуваме за метафори, зборот 'срце' е метафора за човечката личност. Фала за корекцијата, и да, во право си, не постои копче Delete што ќе ја однесе во бестрага твојата страра љубов, но сепак, некој нов/а ќе го исполни твоето срце и постепено ќе ја праќа старата љубов во заборав... Поздрав

F

FARANG

Гостин
Обично се нервирам и се фрустрирам 2-3 дена а после идам у двоцифрен поход 1-2 недели зависно колку време имам. Да нам живи секс туризам :pos:

Kajgana Shop

На врв Bottom