Што очекувате од животот?

Член од
24 мај 2007
Мислења
35
Поени од реакции
0
среќа, здравје, љубов, свадба, фамилија, деца, свадби, внучиња па смрт :toe:

Black Swan

With Chelsea Forever
Член од
19 јули 2006
Мислења
101
Поени од реакции
0
Ма не очекувам нижто од животот,ќе си остварам сам што сакам да ми се случи. Единствено очекувам животот лесно да си замине

S

Sith_Lord

Гостин
Да станам неприкосновен господар на универзумот.

Sith

NaTaLi

BabaSera pod Ste4aj
Член од
22 април 2006
Мислења
1.061
Поени од реакции
17
да заврши, т.е. да умрам. ништо повеќе.

SCORPIO__20

Your sex is on fire
Член од
1 февруари 2007
Мислења
4.380
Поени од реакции
72
NaTaLi напиша:
да заврши, т.е. да умрам. ништо повеќе.
мн. брзо си се помирила со смртта мислам дека ти е рано имаш уште мн. работи да очекуваш од животот твој:helou:
дај биди оптимиста:vozbud:

Член од
16 февруари 2006
Мислења
2.830
Поени од реакции
21
Да потрае уште некое време :toe:

Fluffy

Hellraiser
Член од
6 мај 2007
Мислења
1.373
Поени од реакции
16
Не очекувам ништо.Се трудам да направам избор со минимални ризици,за да нема големи последици.Се избалансирано,ниту премногу,ниту премалку."Со усул" што би рекла мама.

Setsuko

Модератор
Член од
29 јануари 2006
Мислења
6.406
Поени од реакции
5.973

Slatka_Mala

devoid of concept
Член од
15 февруари 2006
Мислења
477
Поени од реакции
11
...да ме фрли на дното, да ме вивне во висините и на крај, да ми покаже дека и јас сум само минлива и човечна...

Kvendolin

чупе од бурдите
Член од
24 март 2007
Мислења
1.003
Поени од реакции
75
Да ме научи да верувам во среќата, љубовта и добрината.

Член од
22 мај 2007
Мислења
31
Поени од реакции
2
Oчекувањата од зивотот за во индина мозат понекогаш да бидат замка голема. Нема човек на светот што нема убави очекувања и зелни за иднина . Но што се случува ако не се исполнат очекувањата ?:kesa:
www.apr.org.mk

Bada Bing!

шшшшшш
Член од
14 јули 2006
Мислења
2.671
Поени од реакции
114
Live long and prosper? :pos:

Сериозно, што може да се очекува од животот? Задоволство? Болка? Очигледниот одговор е дека вистината е измеѓу, инстинсктивно бегаме од смртта од друга страна знаеме да бегаме од живот, оној вистинскиот живот каде што се вклучуваме целосно во него. Стравот знае да си игра со нас па дури и со очекувањата. Затоа постојат песимисти кои гледаат на животот како постојано разочарување без цел кое завршува со безцелна смрт. А глупо ми е некако да мислиш дека ништо нема поента а да продолжуваш да живееш, ако ништо друго тоа е дволичност(кон себе и тоа!) а ако нешто презирам во животот тоа е тоа. Јас често гледам како животот да очекува нешто од мене и внимавам да не ме понесат слепо некои цели кои ќе остават луѓе повредени и се разбира (она себичното) мене повреден. Обично луѓето кои очекуваат многу од животот биваат повредени(незадоволни) од тоа што го сториле, додека лошото кај другите (кои мислат дека животот очекува нешто важно од нив) е тоа што не прават ништо на крајот од страв.

Член од
25 мај 2007
Мислења
6.662
Поени од реакции
949
Како секој нормален човек очекувам среќа но знам дека животов ќе ми биде полн со препреки.

Член од
24 април 2007
Мислења
251
Поени од реакции
2
па не очекувам нешто ак се потрудам сам ке постигнам нешто ама ак не се потрудам не мислам дека ке постигнам то шо сакам

Fallen`Angel

Im Gotham's Reckoning
Член од
26 мај 2007
Мислења
5.658
Поени од реакции
75
ocekuvam samo mnogu seks , droga i rock and roll :eek:jea:
drugo niso ne mi treba

Kajgana Shop

На врв Bottom