Што научивте од последната врска во која бевте?

С

Сатори

Гостин
Можеби ќе ги преминам границите на темата, или идејата на нејзиниот автор, со тоа што ќе кажам што научив од последната врска, но не моја, туку на една моја многу блиска и поранешна пријателка.
Дека секогаш можеш да бидеш заљубена во некој, да бидеш среќна и се тоа да пропадне од милион и една причина, но твоите пријатели, оние кои што те сакале додека си била тинјџерка, дете или само депресивна и фрустрирана, кои што те држеле за рака без разлика на се, е истите тие луѓе повторно ќе бидат тука кога истиот тој дечко ќе те остави или повреди.Никогаш немав желба да го напишам постов, покрај се дури се надевав дека нема да имам зошто, но кога си објективната страна, не можеш константно да ги затвараш очите пред вистината.
Така што, научив дека пријателите и фамилијата се најбитната работа на светот.Благодарам Тамара.

Член од
23 август 2011
Мислења
113
Поени од реакции
46
Od poslednata vrska ... hmm... nauciv deka problemot ve vo mene ... biram nezreli nedorasnati licnosti, a posle koga raskinuvam mi idi da se aknam od zemja malku ama .... Nie zenskite ne sme kurvi koi sto znaat sto sakaat tuku maskitye se slabaci da pokazat neznosti i vnimanie pred drugi ... Ama ne se site maski isti :) A ni pak nie zenskite :))
--- надополнето: Aug 23, 2011 4:40 PM ---
Лубов не постои!
Ljubov postoi, no samo koga dvajcata ste na isto nivo i znaete sto sakate i posakuvate, a ti od gorcina ne mozis da osetis izgleda ... koga ke si ja najdis vistinskata za sebe ke vidis, ama pred toa treba da naucis kako i kade da ja baras .

Член од
25 мај 2011
Мислења
321
Поени од реакции
52
многу си убава праќам ти facebook на лична порака:) ОК?сериозна врска?
--- надополнето: Aug 23, 2011 5:10 PM ---
Od poslednata vrska ... hmm... nauciv deka problemot ve vo mene ... biram nezreli nedorasnati licnosti, a posle koga raskinuvam mi idi da se aknam od zemja malku ama .... Nie zenskite ne sme kurvi koi sto znaat sto sakaat tuku maskitye se slabaci da pokazat neznosti i vnimanie pred drugi ... Ama ne se site maski isti :) A ni pak nie zenskite :))
--- надополнето: Aug 23, 2011 4:40 PM ---

Ljubov postoi, no samo koga dvajcata ste na isto nivo i znaete sto sakate i posakuvate, a ti od gorcina ne mozis da osetis izgleda ... koga ke si ja najdis vistinskata za sebe ke vidis, ama pred toa treba da naucis kako i kade da ja baras .
(y)

Член од
23 август 2011
Мислења
113
Поени од реакции
46
fala no jas vejke si imam ne mi treba druga :) a taa na slikata ne sum jas ...

*Smurfette*

He smurfs me, he smurfs me not
Член од
10 јуни 2006
Мислења
538
Поени од реакции
38
На машките може да им се верува!

Чувството да се биде сакан. Чувството на взаемна среќа.

А пред се научив да се почитувам и ценам самата.

Член од
26 јануари 2007
Мислења
2.202
Поени од реакции
1.943
Дека секогаш можеш да бидеш заљубена во некој, да бидеш среќна и се тоа да пропадне од милион и една причина, но твоите пријатели, оние кои што те сакале додека си била тинјџерка, дете или само депресивна и фрустрирана, кои што те држеле за рака без разлика на се, е истите тие луѓе повторно ќе бидат тука кога истиот тој дечко ќе те остави или повреди.Така што, научив дека пријателите и фамилијата се најбитната работа на светот.
Friends will be friends,
When you're in need of love they give you care and attention,
Friends will be friends,
When you're through with life and all hope is lost,
Hold out your hand 'cos friends will be friends right till the end...

Пријателите ќе бидат пријатели до крај, но тие не се оние со кои делиме кревет и со кои еден ден ќе оформиме семејство...Ниту родителите, ниту братот/сестрата не се тоа...
Можеби до определена возраст, или додека не сме во сериозна врска со некого-пријателите и фамилијата ни се најважни...Но долгорочно гледано...знаеш:)

С

Сатори

Гостин
Friends will be friends,
When you're in need of love they give you care and attention,
Friends will be friends,
When you're through with life and all hope is lost,
Hold out your hand 'cos friends will be friends right till the end...

Пријателите ќе бидат пријатели до крај, но тие не се оние со кои делиме кревет и со кои еден ден ќе оформиме семејство...Ниту родителите, ниту братот/сестрата не се тоа...
Можеби до определена возраст, или додека не сме во сериозна врска со некого-пријателите и фамилијата ни се најважни...Но долгорочно гледано...знаеш:)
Ооо да знам.Но исто така знам дека ако твојот живот се базира само на твојот сопруг/дечко, тогаш подобро е да не се базира на ништо ... на луѓето им требаат други луѓе за да ги исполнат, а пријателите и фамилијата се дел од концептот.
Да останеш на еден човек, жалосно е.

Член од
26 јануари 2007
Мислења
2.202
Поени од реакции
1.943
Ооо да знам.Но исто така знам дека ако твојот живот се базира само на твојот сопруг/дечко, тогаш подобро е да не се базира на ништо ... на луѓето им требаат други луѓе за да ги исполнат, а пријателите и фамилијата се дел од концептот.
Да останеш на еден човек, жалосно е.
Добро, зарем спомнав некаде дека треба да се оддалечиме од пријателите или фамилијата во име на љубовта спрема некого?
Тие се исто така важни, но јас не би ги степенувала како најважни, како што ти претходно тоа го направи.Тоа беше мојата поента.Не сметав дека треба да ја подвлечам, но кога веќе не успеа да ја сфатиш...

Член од
1 јули 2011
Мислења
51
Поени од реакции
8
Јас мислев дека сум научила нешто,но сега баш и не сум доволно убедена дека е така.(n)
Само си сфатив дека тој претходниот не е за мене.А јас дека сум се сменила не.Човек никогаш не се менува.

С

Сатори

Гостин
Добро, зарем спомнав некаде дека треба да се оддалечиме од пријателите или фамилијата во име на љубовта спрема некого?
Тие се исто така важни, но јас не би ги степенувала како најважни, како што ти претходно тоа го направи.Тоа беше мојата поента.Не сметав дека треба да ја подвлечам, но кога веќе не успеа да ја сфатиш...
Исто како што јас со мојот првобитен пост се обидов да го потенцирам мојот став коj очигледно не бил јасен, со губењето на сите тие луѓе во замена за една личност.
И крајно бе, да, сметам дека семејството и пријателите се најбитни.Мажот може секогаш да ме остави, да се разведеме и уште мал милион компликации и проблеми, овие другиве не можат. (секако ако зборуваме за вистинска фамилија)
Ама јас тргам од себе, си ги знам приоритетите и си ја сакам фамилијата.Патем, немој да ме мешаш деца во муабетов и како нели они ќе ти бидат фамилија со мажот, пошто и тоа не го кажав.
For crying out loud ... :cautious:

Chapstick

Сам свој психолог
Член од
7 август 2009
Мислења
2.986
Поени од реакции
311
Таман ќе помислиш дека си научил нешто... сфаќаш дека сепак ништо не знаеш.

Член од
26 јануари 2007
Мислења
2.202
Поени од реакции
1.943
сметам дека семејството и пријателите се најбитни.Мажот може секогаш да ме остави, да се разведеме и уште мал милион компликации и проблеми, овие другиве не можат. (секако ако зборуваме за вистинска фамилија)
Очигледно имаме различно сфаќање за тоа што е најважно.Според мене, тоа што другите нема да ме остават (или со поинакви зборови тоа што со сигурност нема целосно да останам сама во животот) не ги прави најважни во мојот живот.Секако дека се битни за мојата целосна среќа, но најголемо учество во неа би имал партнерот.Ако го немам него-го немам и најбитното.
Минатата година живеев под кирија кај една вдовица во пензија.Таа имаше и пријатели, и деца и внуци кои ги гледаше некогаш поретко, некогаш почесто-во зависност од обврските што секој од нив ги имаше, но животниот сопатник не беше покрај неа.Наместо него, во најголем дел од денот друштво и правеше телевизорот, весниците или некоја книга.Кога за првпат некој ќе дојдеше кај неа, таа ги вадеше старите избледани слики од својот сопруг и им го покажуваше и зборуваше за него со искра љубов блескајќи во очите.А покрај местото каде што тој починал, а е блиску во околината што живее, таа со години не поминува.
Да ја прашаш нејзе дали таа го има најбитното во животот, што мислиш, што би ти одговорила?

С

Сатори

Гостин
Очигледно имаме различно сфаќање за тоа што е најважно.Според мене, тоа што другите нема да ме остават (или со поинакви зборови тоа што со сигурност нема целосно да останам сама во животот) не ги прави најважни во мојот живот.Секако дека се битни за мојата целосна среќа, но најголемо учество во неа би имал партнерот.Ако го немам него-го немам и најбитното.
Минатата година живеев под кирија кај една вдовица во пензија.Таа имаше и пријатели, и деца и внуци кои ги гледаше некогаш поретко, некогаш почесто-во зависност од обврските што секој од нив ги имаше, но животниот сопатник не беше покрај неа.Наместо него, во најголем дел од денот друштво и правеше телевизорот, весниците или некоја книга.Кога за првпат некој ќе дојдеше кај неа, таа ги вадеше старите избледани слики од својот сопруг и им го покажуваше и зборуваше за него со искра љубов блескајќи во очите.А покрај местото каде што тој починал, а е блиску во околината што живее, таа со години не поминува.
Да ја прашаш нејзе дали таа го има најбитното во животот, што мислиш, што би ти одговорила?
Искрено сум изморена од тоа да се објаснувам, очигледно сакаш да држиш две екстреми и тоа е во ред.Суштината на мојот првобитен пост беше револт од тоа да го избереш партнерот пред сите останати и за сметка на истите кои што јас на моите 21 година ги сметам за најбитни во мојот живот.
Кога ќе одлучам дека треба да влезам во брак и да имам 3 деца тоа ќе биде мојата фамилија и повторно ќе ми биде најбитна.Се разбираме ли сега?

Kajgana Shop

На врв Bottom