Што научивте од последната врска во која бевте?

Lady Snake

~Дени ме чува!~
Член од
29 септември 2008
Мислења
85
Поени од реакции
2
Ништо ново освен што уште еднаш си повторив дека треба да ја слушам интуицијата. :) И затоа последниов пат ја послшсав и сега сум среќно заљубена и сакана 6 месеци и нешто. :wub:

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Дека сум антиталент за врски и дека најубаво и за свое добро и за доброто на другите е да сум сама. Јебига не се сите родени за да имаат среќа во врските и во љубовта. Јас сум една од тие. Затоа од врски во иднина ќе бегам како од ѓавол.

Мишелинка

расол
Член од
19 мај 2006
Мислења
3.449
Поени од реакции
385
Од претходната врска научив дека нема потреба од залетување, дека она кое е добро и кое треба да го биде - и без да се туфкам околу него само ќе си дојде. Научив и дека ми треба време за себе, и дека не сум подготвена да се врзувам. Така добар дел од летото го поминав без врски, без ветувања, правев што сакав со кого сакав и убаво ми беше така. Ама после тоа, од едно такво „без обврски“ дружење се разви оваа врска во која сега сум. И во која планирам да не повторам ни една стара грешка, не се залетувам, не брзам, не форсирам ништо. И затоа ми е поубаво од секогаш претходно.

SCORPIO__20

Your sex is on fire
Член од
1 февруари 2007
Мислења
4.380
Поени од реакции
71
Премногу им овозможувам на девојките, во стање сум да не дозволам прашина да им падне, значи не станува за никаква чуствителност во прашање, едноставно такви ми се манирите, додека е со мене, да е секогаш задоволна, и да ужива во секој момент. премногу сум добар:wink: и научив дека ако некогаш си изморен и планираш да одмориш и се наспиеш добро, обавести ја девојката пред време, да не планира ништо и да не ти се наљути, бидејќи сум голем спанко:helou:

Pravnice

The Don
Член од
15 ноември 2007
Мислења
2.462
Поени од реакции
1.433
Како сум ја утнал темава!
Он топик- научив дека за да имаш добра врска тајмингот е многу битен!!!!!!!!!! Ги имаше сите неопходни услови за да биде се супер , ама едноставно лош беше периодот!!!!! Тибам тајмингот!!!
сепак, прекрасно искуство, не ќалам за ништо, освен можеби фактот дека можеби повредив некого! Иако мислам дека таа ќе ме сфати некогаш.

Член од
26 јануари 2009
Мислења
1.138
Поени од реакции
163
Od poslednata vrska vo koja bev nauciv deka nekoi luge mozat da bidat bolno ljubomorni, deka dzabe e nekoj da ima ubavo lice ako ne znae dobro da se odnesuva i svativ deka sum mnogu poveke tvrdoglava otkolku sto mislev deka sum.

Medea

Облинеса
Член од
25 април 2007
Мислења
2.973
Поени од реакции
3.269
Рутината јаде.
Луѓето не се менуваат.
Далечината урива соништа.

Шмекерот

Еден и единствен
Член од
24 мај 2008
Мислења
1.767
Поени од реакции
384
Научив за во иднина дека не треба да искажувам многу емоции. И да не бидам внимателен туку напротив ладен со одвреме на време по некоја емоција. Во иднина ќе ги прикривам овие работи. Пошо како шо се убави така и се гадни анти - шмек чувства!...научив и никогаш повеќе да не почнам прв нешо емотивно према некоја особа!...

Член од
8 јули 2008
Мислења
4.516
Поени од реакции
8.226
Што знам, не ми беше оваа врска премногу извор на поуки.
Дека работите лесно знаат да се искомпцлицират и ненадејно може до крај на врска, и дека жените се многу комплицирани створења...

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
1 Не швалериши со мажена жена
2 И ако швалеришеш со мажена жена распрашај се дали мажот и е некоја мрга
3 и ако швалеришеш со мажена жена чии маж е мрга, глеј да живее на приземје.

PSYtisfaction

Царевата ќерка
Член од
30 јуни 2006
Мислења
3.922
Поени од реакции
527
Ништо не научив, само се потсетив на тоа што го знаев од претходно.

Дека најтешкиот дел е моментот кога треба да се раскине.
И дека потешко од тоа е само периодот на транзиција, кога треба да се одвикнеш од човекот, од средбите, од пораките, од случувањата.
Дека мажите никогаш не го сакаат во реалност тоа што кажуваат дека го сакаат само за да испаднат коректни пред народот.
И дека не знаат да прифатат загуба.
И пак се потврди дека е најтешко да раскинеш кога не постои конкретна причина (на пр. изневерување), туку едноставно си оладил. Затоа што секогаш бараат причина и понекогаш си мислам дека полесно ќе им биде да се носат со „Запознав друг“, отколку со „Не те сакам повеќе“.
А ко за беља, кај мене никогаш не се случува поради драматична причина. Едноставно избледува.
Се потсетив и пак се покажа дека љубовта не ми е приоритетна, и дека се друго е поважно од мојот партнер. Се надевам дека нема да завршам ко болна кариеристка што не се врти дома и ќе се разведе едно 4 до 6 пати. А веројатно ќе.

А едно нешто можда научив само: колку луѓе, толку карактери. Не постои ист лист во гората. И на сечиј карактер мора да се приспособуваш, со секој да се однесуваш различно, а не знам за тоа колку сум волна.

Mind In Motion

Smirking Revenge
Член од
29 мај 2007
Мислења
816
Поени од реакции
46
Afterwards...

Во жена да бараш логика е исто ко да сакаш да видиш како изгледа мракот.
Преголема егоцентричност преоѓа во шизоидна карактеристика. А тоа ме тера да дефицирам многу работи, што звучат навредливо (ради моментот), сепак оставаат печат.

malina

love me
Член од
12 февруари 2009
Мислења
9
Поени од реакции
0
naiciv deka ne treba da odam so "seljak" i kreten samo zatoa sto sum go sakala i mi e mnogu krivo i si vetiv deka ke mislam sto pravam i ke igram so um a ne so srce

Член од
8 ноември 2008
Мислења
224
Поени од реакции
2
Дека не треба да имам врска со некој шо не го сакам доволно, т.е шо ми се свиѓа само.. . . .ипак треба нешто повеќе.

Kajgana Shop

На врв Bottom