Што мислите за медиумскиот пазар во Р.М? Дали и на кои медиуми им верувате?

На кои македонски медиуми им верувате во информативните програми/статии? (ПОВЕЌЕКРАТЕН ИЗБОР)

• Сител

Гласови: 9 9,7%
  • Канал 5

Гласови: 7 7,5%
  • Алфа ТВ

Гласови: 18 19,4%
  • Телма

Гласови: 11 11,8%
  • Курир

Гласови: 4 4,3%
  • Плусинфо

Гласови: 4 4,3%
  • А1 ОН

Гласови: 5 5,4%
  • Мкд.мк

Гласови: 6 6,5%
  • Останати

Гласови: 5 5,4%
  • Ниту еден

Гласови: 64 68,8%

• Вкупно гласачи
    93
  • Гласањето е завршено на .
Член од
10 јуни 2012
Мислења
129
Поени од реакции
23
Па и нема некој голем избор,обично Сител е на најдолната точка.Толку се сељаци и необразовани тоа е едно чудо,најголеми тролови во Македонија.На ниеден медиум не верувам,а кога ќе фатам вести гледам на Алфа.Онака културни и профи ми се.Инаку и на Сител може да гледате вести,само што секој збор претворете го во спротивното.
Вчера видов дека сум згрешил кога ја нападнав Тв Алфа за пуштање на малоумни документарки,видов дека играле на Наша Тв -Перспективата на Фримен ,па водителите се толку малоумни и болни од мозокот што јас на оние луѓе не би им дал велосипед да возат ,а не пак емисија да водат .Преземена е од CNN и FOX познати по профитерство врз паранојата на другите.

Член од
28 мај 2008
Мислења
3.966
Поени од реакции
4.073
Медиумите во МКД се финансирани од Сорос и нормално што сорос каже, тоа овие пишат, но тоа беше се до пред неколку години кога почнаа владините рекламирања. Па сега имаме две спротиставени страни, што се борат за тоа колачот наречен буџет. Затоа
прашањето е магарето или змијата???
Јас најмногу им верував во 90-тите, кога имаше само 5-6 телевизии, што локални, што национални, ама да не знаеш што да пуштиш од изобилие на добри филмови.
Денес, имаш кабловска и само ги вртиш 100-те канали.

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Не глеам телевизија...

Уствари глеам: еуро спорт, спорт клуб, спорт клуб +, RTL.

Член од
12 април 2010
Мислења
10.060
Поени од реакции
15.031
Постои ли бизнис исплатливост за отварање на информативни портали, или тв станици, или е тоа пред се наменето за политичко агитирање? Дали е профитабилен овој бизнис, и дали сметате дека ја заслужуваат вашата доверба. Ајде на дебата!
Постои, доколку се префрлиш на лижење, или бацирака на лидерите или економските моќници.....
Ниеден медиум не ја заслужува довербата, од причина што сите ја извртуваат вистината. т.е. ја прикажуваат како што сака нарачателот.

Kajgana Shop

На врв Bottom