SLaCk
Remember me?
- Член од
- 23 ноември 2005
- Мислења
- 1.451
- Поени од реакции
- 18
Za NikolaP ne znam te molam prosvetli me. Ne cekaj da pogodam narod e celoto naselenie sto zivee vo edna drzava a nacija e odreden del od toj narod sto ima svoi posebni nacionalni,jazicni i kulturni karakteristiki? I fala za pravopisot i eve ti edna pouka i za tebe - ne se vika takoj ovakoj i jucer tuku TAKA i VAKA i VCERA.
Za Ofcar.
Za Ofcar.
UCK go ottrgna Kosovo od Srbija, IRA dobi skoro se sto sakase vo Severna Irska, Palestincite i Izraelcite se uste status kvo, ETA e na pat da postigne nesto... zad niv stojat pred se ideali, i zatoa ke pobedat.Офчар напиша:Тој устав е еден од најнапредните модели. Тој устав (ќе) се зема како преседан. А, не е ништо повеќе од апгрејдуваните декларации за правата на црнците во САД. Суштината на тој устав е во гарантирање на основните човекови слободи + план за интеграција.
haha eden od najnaprednite! Kazi sto falese na prethodniot dali ne bea site spomenati nancionalnosti vo Makedonija i vsusnost kazi sto toa im falese na nacionalnite malcinstva vo Makedonija prethodno i napravi sporedba so sosednite zemji i toa odgovori mi! Do 2001 godina Badenter i site megunarodni eksperti ne ispofalija za Ustavot, i a naednas stariot stana nacionalen a ne graganski i ne znam kakov. Ne ti e toa malku cudno? Da ne slucajno ne prinudija da go zimenime Ustavot i si pravat eksperiment so nasata drzava?
Bullshit. Споредба има - човеку, НИ ОВА НЕ Е УНИТАРНА ЗЕМЈА. А тоа со државити матици.. а бе голем си (не знам како жив остана со матициве).. нешо Швајцарски пасош, Белгиски пасош.. а држави матици.. абе леле..![]()
(за Холандија алудирав на јазиците, пошто освен Холандски, официјален е и Фризискиот јазик - и ти нешто ново да научиш)
Ova e nov moment. Spored Ustavot i spored site makedonski politicari ova e UNITARNA DRZAVA t.e. ako e KOMPLEKSNA ne gledam kade se REGIONITE ili FEDERATIVNITE REPUBLIKI? Pasosi imale vikas vo Svajcarija i Belgija e ova mora da priznaam deka ne mi e nov moment sekoja nezavisna drzava ima pasosi. Muabetot bese deka koga ke prasas covek od Svajcarija i Belgija sto si po nacionalnost veruvaj dali 10% ke recat Belgijci Svajcarci... I nema sporedba na tie zemji so nasava, t.e. toa e zelbata na site nasi protivnici Makedonija da bide Svajcarija na Balkanot. Znaci site nacii da si imaat svoi drzavi - Albanija, Srbija, Bugarija, Romanija a nie da bideme vo nekoj vid Obedineti Nacii. Makedoncite najmalku go zasluzuvaat toa posle vekovi borba za svoja drzava. Samo ne ocekuvam ti toa da go sfatis zosto ocigledno si na drugata strana. Za Holandija... The official language of The Netherlands is Dutch, which is spoken throughout the country. In the province of Friesland, however, a large percentage of the population speaks another Germanic language, Frisian, as its first language.
Microsoft ® Encarta ® Reference Library 2005. © 1993-2004 Microsoft Corporation. All rights reserved. I kaj e tuka primerot za sporedba? Vo nekoja si provincija oficijalen bil i Germanskiot jazik. Znaci tuka pravis golemi greski i kaj nas po opstinite se oficijalni nekoi jazici sto gi govorat mnozinstvoto od naselenieto. A ti da mi davas primeri deka vo drzavni gradinki treba da se dozvoli ucenje na jazik sto go zbori 1% od naselenieto epa toa izvini ni na Dzvezdeni Pateki ne sum gledal. I kakva sporedba mi pravis pretpostavuvam vo taa provincija Germancite se avtohton narod, a kaj nas Albancite avtohton narod li se? I pak imaat oficijalen jazik po opstinite! Demokratija na nivo.
Зи Хајл! А логори да уведеме? Чек, си чул ти за меритократија бе?
Него реков, убава филозофија е национализмот, сите ти се криви, ти си жртва.. како и да го вртиш нели. Така е бе, ние Власите клето племе сме..Да даде господ жена ти Влавче да роди
(мала шала не скокај)
Sieg Heil (Zig hajl) se vikaEj slusaj a ja znaes ovaa pogovorka "Da ne se setat Vlasite?"
)) Znaci koga nesto pravis vo tajnost vikas "Da ne se setat Vlasite" hm cudno i neobicno zosto e stara izrekava.
Си кидал од предавања на факултет аКое црно единство на Американците, сублимат од 101 народ. А да, и француското единство, со Алжирци и Црнци.. а знаеш ти колку ги боли Англичаните за Ирска друже (не трескам, зборам за целото кралство)? Уште не можат да си го опростат Мајкл Колинс.
Капитализам. Само еден збор. Во капитализмот нема нации. Има пари.
Koe crno edinstvo? A izvini koj stana povtorno pretsedatel na SAD? George W. Bush crncite go mrazat cel svet go mrazi ama Amerikancite(zboram za belite Amerikanci nosechkiot narod vo Amerika) si izlegoa i bez gajle si go izbraa George W. Bush. Koga trgna na Irak ja imase poddrskata na javnosta, kaj nas vodevme 2001 godina odbranbena vojna a nekoj sred vojna rece "Dosta e", nekoi mozebi slicni na tebe ja potkopuvaa odbranata. Za francuskoto edinstvo ke vidis na slednite izbori ako se kandidira ministerot za vnatresni Sarkozi (koj patem buntovnicite od Pariz gi narece gubrinja) koj sega posle vovedenite merki i izjavi uziva ogromna popularnost kaj Francuzite (vistinskite Francuzi).
Па поголеми милитаристи од Америте се сите исламисти.. а за националисти.. во најекстремен случај, и да постои, тоа се рефлектира на еден перфиден начин.. Нивната политика е неоколонијалистичка, империјалистичка, но (оф зашто го тресна и ова) човеку, НИВНАТА ПОЛИТИЧКА И ВОЕНА СУПЕРМАТИЈА Е НЕПОБИТНО ДЕТЕРМИНИРАНА ОД ЕКОНОМСКАТА МОЌ. Во САД ама баш никој не се претргнува по патриотски идеи, никој не доживува изблик на емоции. Доживуваат изблик на идеи за заработка.
Amerikancite i islamistite se ista sorta t.e. opsto poznato e koj go sozdade Osama Bin Laden - Amerika. Vojnata vo Koreja, vojnata vo Vietnam, intervencijata vo Kuba, bese pred na scenata da se pojavat islamistite. Patriotski idei ima narodot, politicarite toa go koristat za svoite ekonomski potrebi. I vo nikoj slucaj ne se voodusevuvam od sodrzinata na Amerikanskiot patriotizam bidejki e aroganten, militaristicki i tn.
НАРАВОУЧЕНИЕ: Во 21 век, изблик на национално чувство имаат.. хм.. УЧК.. ИРА.. Палестинци.. Израелци.. Хезболах.. Рамалах.. Шин Фејн.. ЕТА.. а зад нив пак стои материјалниот интерес. Ако ти се сметаш за нивно ниво, пеки.