Што кога сакаш и знаеш дека не те сакаат?

Член од
8 април 2007
Мислења
725
Поени од реакции
6
Па мн ми е тешко, ако е од оние полувистински љубови плачам зашо така ми е полесно, а после скратувам секаков контакт со него, не го познавам низ град и се обидувам да продолжам понатаму т.е со еден збор глумам дека не ми е до него стасано, а всусност во мене умирам да го гушнам и бацам..
Ама мораш да си продолжиш понатаму,па кога тогаш ке го заборајш со че прајш..И така :pipi:

Член од
8 февруари 2007
Мислења
1.968
Поени од реакции
43
Така да не треба да се губи ни момент време да мислиме што како и зошто, да живееме во минатото и да се надеваме дека некогаш ќе бидеме заедно, катастрофа. Животот е премногу краток за да патиме по нешто кое можеби и ни треба да е наше. Нормално мака ќе ти биде али тоа да биде 1-2 дена максимум има и други риби во морето зар не?:helou:
Ете баш така. Надежта последна умира но кога нешто не оди не оди. Треба да се соочиме со реалноста и да продолжиме понатаму.:helou:

Член од
20 мај 2007
Мислења
1.139
Поени од реакции
153
Во таков случај едноставно не се откажувам и правам се што можам да ги променам нештата.Немам што да изгубам,или и девојката ќе сфати дека сака да е со мене со тек на време,или пак толку ќе и здосадам што ќе ме занеќи уште толку:)!

Вампирката

Well, I tried to say there's nothing wrong with me
Член од
20 мај 2006
Мислења
3.819
Поени од реакции
95
сум била во таква ситуација и ме болело премногу кога јас му кажав се,му искажав што чуствувам и се а тој беше незаинтересиран и ми одговори со едно НЕ...
ништо си продолжив по мојот пат без него...го сакав ама несакав да бидам со него затоа што само јас сакам а не и тој...едно не ми е доволно на мене...
знаев дека нема да ми биде последна ситуација таква затоа морав да се навикнам на тоа...

Член од
1 декември 2007
Мислења
1
Поени од реакции
0
Sum bila vo takva situacija, pa durui i smetam deka bila pobolna zaso toj ne mi rece NE tuku mi rece OK ali tajno( jas imav nadez,a koga se nadevas boli uste poveke), no stalno koa ke doese vreme toj naogase nekoja pricina za da me izbegni, i na kraj od dobri drugari stanavme nekoi koi ne se poznavaat. I taka jas si prodolziv po moj toj po negov pat, no povtorno se sretnavme i sega zborame no nikogas za toa so se desi.

samantha

who's tha boss?
Член од
16 октомври 2007
Мислења
196
Поени од реакции
1
Tesko e...ama najverojatno ne e do tolku tedo zatoa sto se uste sum so nego (sto i da znaci toa!)

Член од
16 февруари 2007
Мислења
1.196
Поени од реакции
10
Па мн ми е тешко, ако е од оние полувистински љубови плачам зашо така ми е полесно, а после скратувам секаков контакт со него, не го познавам низ град и се обидувам да продолжам понатаму т.е со еден збор глумам дека не ми е до него стасано, а всусност во мене умирам да го гушнам и бацам..
Ама мораш да си продолжиш понатаму,па кога тогаш ке го заборајш со че прајш..И така :pipi:
a sto ako ne mozes da skratis kontakt. na primer ucis ili rabotis so nego i mora sekoj den po 8 saata da go gledas i da komuniciras so nego! sto togas?

ja licno go imam ovoj problem so edna i kolku i da sakam da ne komuniciram so nea ja pak moram!! e tuka vise nema spas!!

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Многу лесно е да се каже демек продолжувам понатаму,ама сепак додека човек продолжи понатаму не е така лесно и е болно.ФАКТ!
Сум била во безброј такви ситуации во минатото и не ми било лесно,сум плачела,потајно сум се надевала итн,до моментот додека сум сфатила дека се е залудно.
Не може човек да рече дека не му е криво или дека не се замара.Кога има човек симпатии кои не се возвратени од другата страна,не е сеедно.Колку и да се прави некој силен и јак,не може да биде сеедно и туку така да се продолжи.
Али се разбира по одредено време треба да се продолжи со животот и да се избрка личноста од главата и срцето.

Gebels

Ела да те бац’м!
Член од
15 март 2007
Мислења
681
Поени од реакции
4
Сум имал неколку такви ситуации, и не е пријатно уопште. Повеќето пати, ако не и сите, биле другарки у прашање. Ама едноставно сум немал гз да им кажам (и покрај тоа што тоа е најисправното нешто што сум можел да го напраам) и сум си трпел. Со тек на време сум отрпнал, и завршило.

Член од
23 ноември 2007
Мислења
4
Поени од реакции
0
koga ke doznaeme deka nekoj ne ne saka ednostavno treba da se pomirime so toa i da go prifatime kako najnormalana rabota zatoa sto nikoj ne e dolzen da ne saka..ljubovta ne se nametnuva..i vo krajna linija kako bi ja odgajuvale ljubovta koga nemame podrska..prakticki nevozmozno

Д

Демијан

Гостин
tesko mn tesko se prifaka i mene mi se ima sluceno toa i e mn tesko!!ama pak treba da se potrudis da zaboravis i da pomislis deka ima drugi so bi te sakale!!
u sekoj slucaj e mn teskO!

Член од
2 септември 2007
Мислења
2.155
Поени од реакции
176
Кога не ме сака, јебига... Ми се случило и ми било тешко (многу!) како и на секој човек ама порано или покасно времето ми ја излечило болката. Едноставно, колку и да не сакам по некое време го прифаќам тоа и продолжувам понатаму... излитено е ама така е: не е ни прв, ни последен. Ќе најдам некој друг што ќе ме сака и што ќе заслужува да го сакам. И сум нашла!

Kajgana Shop

На врв Bottom