Што кога ни е сеедно?

Вампирката

Well, I tried to say there's nothing wrong with me
Член од
20 мај 2006
Мислења
3.819
Поени од реакции
95
сум имала такви денови кога се ми е сеедно...и сеедно ми е што ќе се случи и како се чуствувам и такви работи...
глупаво чуство е тоа ама тогаш не се замарам со ништо...едноставно сеедно ми е
 

Ivy_K

/
Член од
29 мај 2006
Мислења
1.206
Поени од реакции
16
da ama i po nkogas koa si opsednat i optovaren so mn obvrski ubavo e koga se prisutni vo nas i ovie momenti koga bas se e seedno, bar imame pomalce na um deka ova e pravo , loso , ili kaznata u nas deka ne sme ja zavrsile taa rabota, ednostavno se e seedno:):):)
 

Тамарче

Ако одам во Битола..
Член од
11 јули 2007
Мислења
3.239
Поени од реакции
223
Што се случува кога ни е сеедно?
Па, ништо посебно..За да ти дојде таа емоција, треба ептен да ти се смачило од се, да си се уморил од сите тие падови, од сите порази, од сите удари што ти ги задал животот. Тогаш си уморен, си велиш дека за ништо појќе не ти е гајле, се препушташ на судбината. Но после тој период сфаќаш дека, всушност тоа било само период..

Кога ништо не ни е важно, ништо не е врзува, никакви принципи и правила...?Што тогаш?
Па, искрено, јас кога сум била во таков период, не сум презела ништо. Остајв да ми помини, да ми се исчистат мислите, да се просветлам на некој начин, и да сфатам дека таков е животот.:toe:
 

еци^^^

Walking the line of nature's palm
Член од
9 декември 2005
Мислења
2.945
Поени од реакции
58
Зошто бе јас неможам да се најдам во момент кога би ми било сеедно за некоја работа.Рамнодушноста сум ја оставила некаде и неможам никако да ја дофатам,барем за кратко.
А се почесто животов ме соочува со се повеќе луѓе на кои навистина им е сеедно,посебно кога се работи за корелацијата и одржувањето на пријателски врски со другите,посебно кога треба да му се заврши на некој услуга,било да е од аспект на купување услуги или пак услуги од пријателски чувства.
А не треба така.Замислете кога на сите би ни било сеедно.
 

Narkos

...::enter my mind::...
Член од
12 април 2007
Мислења
677
Поени од реакции
5
никогаш не ми е сеедно...скоро за ништо, иако добро го прикривам, па дури и најблиските ме знаат како ладнокрвен. но вистината е дека тоа е само маска, и во себе сепак се грижам и се трудам да сменам нешто.
можам да кажам дека сум обратно од ладнокрвен, во себе. дури и тоа како се наместени предметите на масата не ми е сеедно, наречете ме ситничар ако сакате, но тоа си е реалноста
но сепак и јас, како и верувам сите други си имам периоди во кои сакам потполно да се изолирам, и чуда де се случуваат околу мене ќе ми биде сеедно, но најлошо е тоа што таквите периоди ми идат без причина. ќе се рабудам некое сабајле со чудно чувство и така продолжувам, незаинтересирано, и нема посебна причина за тоа..едноставо е така...
 

Natural-girl

Morphine
Член од
16 октомври 2007
Мислења
3.462
Поени од реакции
5.246
da ama i po nkogas koa si opsednat i optovaren so mn obvrski ubavo e koga se prisutni vo nas i ovie momenti koga bas se e seedno, bar imame pomalce na um deka ova e pravo , loso , ili kaznata u nas deka ne sme ja zavrsile taa rabota, ednostavno se e seedno:):):)
У темава не се збори за онаа рамнодушност која секој ја има од време навреме, а обично после напорен период...на пример кога ќе си речеш, утре праам тест и не ми е гајле, не учам.:nenene: Тоа не е сериозно, минслива рамнодушност е.
Тука се работи за онаа рамнодушност која знае да биде страшна. На пример, дознаваш за смртта на некој пријател и не можеш да реагираш, едноставно не можеш да заплачеш, рамнодушно се однесуваш, а знаеш дека тоа не е добро. Се прашуваш што е со тебе, како ништо да не те тангира веќе...Страшна рамнодушност.:helou:
 
Член од
18 ноември 2007
Мислења
609
Поени од реакции
41
KOGA NA COVEK KE MU STANE SEEDNO ZA SE ,TOA E MNOGU SERIOZNO,ZNACI DEKA MU SE NAMALUVA PSIHICKATA ENERGIJA KOJA NE ODRZUVA VO ZIVOT,TREBA VEDNAS DA SE ORIENTIRAME KON UBAVOTO VO ZIVOTOT . mENE LICNO KOGA TOA KE MI SE SLUCI ,SE TRUDAM STO POSKORO DA IZLEZAM OD TAA SOSTOJBA. INAKU RAVNODUSNOSTA KON NEKOGO ,ZA MENE E ISTO DOKAZ DEKA VEKE TAA OSOBA NISTO NE MI ZNACI . bIDEJKI BILO KAKVI EMOCII ZBORUVAAT DEKA NI E STALO DO TAA OSOBA . vIE STE MLADI PRED VAS E ZIVOTOT I UZIVAJTE VO NEGO. :smir:
 

iis

Mraf4i
Член од
12 септември 2007
Мислења
432
Поени од реакции
16
nekogas e podobro koga mi e seedno toa znaci deka stedam nervii:D
 

**Buli**

засекогаш дете!!!
Член од
3 декември 2007
Мислења
125
Поени од реакции
2
Зарем има поголемо „пукање“ од самоубиството?

хммм...абе сите некогаш сме се довеле во ситуација да се чуствуваме ,,ни на небо ни на земја,, но јас сметам дека рамнодушност не постои. Нешто што ние го нарекуваме ,,сеедно,, според мене е чувство-одбранбен механизам на егото-со кое се браниме од некој момент што не сакаме да го прифатиме како таков. Затоа и најчесто води кон депресија. Да би било поинаку, таквите ,,сеедно,, моменти би представувале нулта точка и од нив би можело да искрсне и нешто убаво, а не само депресија и самоубиство....
Секој човек со здрав разум и свест по инерција ствара мислење и став за секоја појава и состојба. А тоа, дали сака да си ја признае самиот на себе или тоа е против неговите критериуми, па за да се заштити, го именува како ,,сеедно,,......И мене ми е сеедно за многу ствари, ама работата е што поради таквиот став, не можам да дојдам до правилно решение, па таокам во место, ама ке се потрудам да се изборам против тоа...:)
 
Член од
16 јули 2006
Мислења
312
Поени од реакции
4
interesno prasanje... sum se pocustvuvala ponekogas deka mi e seedno.togas najcesto sum bila razocarana od se i ramnodusnosta mi bila ednstven lek. vo toj period koga se mi e seedno najcesto se obiduvam da najdam resenie za toa sto e vsusnost pricinata za mojata ramnodusnost. ponekogas znae da pomine dolg vremenski period, no najcesto mi ustpevalo ovoa i sum si naogala resenie i sum se vrakala vo normala. ako veke pocnuvam da custvuvam deka taa moja ramnodusnost odi vo pregolemi granici na egoisticnost, bescustvitelnost i tn. togas prekinuvam pod itno.
 
K

kat.<3

Гостин
не значи дека ако на човек му е сеедно се што се случува со него или околу него нема принципи или празен е од внатре. Човекот може да чувствува дека изгубил верба во се, прво во себе, и ако поминал низ нешто што оставило траги во неговото срце, него всушност и не му е сеедно, само се затвора во себе, се оградува од тоа да прифати дека болката уште е тука, не заминала.
 

Cool

Untouchable
Член од
21 февруари 2006
Мислења
467
Поени од реакции
9
Кога ми е сеедно претежно сум меланхолична, не ми се разговара со никого, едноставно се впуштам во читање, слушање музика со мислите некаде далеку.
 
Член од
7 јануари 2008
Мислења
276
Поени од реакции
13
Обично ми е сеедно кога некој многу ке ме повреди и кога ке решам да ставам крај.Е кога ставам крај,нема назад.И тогаш ми е сеедно,и не постои сила која може да смени нешто.
 
U

UnholY

Гостин
Сеедно ми е.
Глупаво чувство.
Зависи за шо станува збор...сигурно нема да ти биде глупаво кога би ти било,а и сигурно ти било за некоја вообичаена и секојдневна работа затоа и шо не ти е од никакво значење....а кога веќе станува збор за некоја работа која ти значи тогаш стварно се согласувам дека е глупаво чувство...
 

Kajgana Shop

На врв Bottom