Што кога имаш се, а сепак нешто недостасува?

Член од
14 декември 2007
Мислења
32
Поени од реакции
0
Затоа што и јас сама незнам како да ги оценам работите што ми се случуваат, па затоа напишав „огорчености“ (патем се мислев дали да напишам така)...
На RealGirl се однесува

Член од
14 декември 2007
Мислења
32
Поени од реакции
0
Да, бе, стварно....:tapp:
ај да препоставам што би ти одговорила...
уствари веќе се имаше изјаснето

:toe:....Ајде малечка, или Тетке,...незнам колкава си...Опиши ни ја ситуацијата
Не , Imperator , не сум Тетка...

jass

Aut viam inveniam aut faciam!
Член од
25 август 2007
Мислења
328
Поени од реакции
4
Zlato pocni nesto da raboti, okupiraj si go slobodnto vreme ne e dosaduvaj, ako imas premnogu slobodno vreme sam sedis i mslis na nekoi imaginarni problemi koi vo realniot vet mozebi i ne se smetaat za problemi.
Zatoa zemi raboti izmori se i psihicki i fizicki ke ti bide podbro, e ega ne ti ja znam vozrasta za da mozam da ti znam konkretno sto te maci ali tuka sme da slusame i da ti pomegneme ako mozeme:smir:

eternum

-- 21 incoming ? --
Член од
27 јуни 2007
Мислења
1.030
Поени од реакции
1.167
а да пробаш САМА да си ги исполнуваш желбите, да го надминеш оноа "дај мамо, дај тато"?

Член од
14 декември 2007
Мислења
32
Поени од реакции
0
Zlato pocni nesto da raboti, okupiraj si go slobodnto vreme ne e dosaduvaj, ako imas premnogu slobodno vreme sam sedis i mslis na nekoi imaginarni problemi koi vo realniot vet mozebi i ne se smetaat za problemi.
Zatoa zemi raboti izmori se i psihicki i fizicki ke ti bide podbro, e ega ne ti ja znam vozrasta za da mozam da ti znam konkretno sto te maci ali tuka sme da slusame i da ti pomegneme ako mozeme:smir:
Imam 18 naskoro 19

Член од
14 декември 2007
Мислења
32
Поени од реакции
0
Иди да живееш у друг град на пр.Скопје.Имаш апари купи стан земај по 3000 ден месечно и преживувај.Не знам колку год имаш.

Ако си за на факс стај се на машински или стоматолошки(ке ти го загорчат животот). и тоа шо да ти кажам.
Planiram na psychology

Мистичен

Човек
Член од
23 јануари 2005
Мислења
13.578
Поени од реакции
1.097
Смени друштво, запознај нови луѓе. По можност запознај луѓе кои се поразлични од тебе.

Запиши се на фитнес или друг спорт, отпатувај негде, најди си некое хоби, активирај ја главата и помисли на нешто што би ти претставувало задоволство и почни да го правиш.

Постави си некоја цел, работи на нејзино исполнување. Не верувам дека на 18 години можеш да кажеш дека се си постигнала, има уште мноооогу нешта за правење на "to do" листата.

Смени го парфемот. Може звучи смешно, ама кога користиш некој парфем со месеци знае да фати монотонија и апатија.

И не заборавај, радувај се на малите нешта.

Член од
14 декември 2007
Мислења
32
Поени од реакции
0
Смени друштво, запознај нови луѓе. По можност запознај луѓе кои се поразлични од тебе.

Запиши се на фитнес или друг спорт, отпатувај негде, најди си некое хоби, активирај ја главата и помисли на нешто што би ти претставувало задоволство и почни да го правиш.

Постави си некоја цел, работи на нејзино исполнување. Не верувам дека на 18 години можеш да кажеш дека се си постигнала, има уште мноооогу нешта за правење на "to do" листата.

Смени го парфемот. Може звучи смешно, ама кога користиш некој парфем со месеци знае да фати монотонија и апатија.

И не заборавај, радувај се на малите нешта.
Знаеш дека си многу во право.... Ме остави без зборови со ова што го напиша.
Јас се радувам на малите нешта , знаеш , ама другите луѓе што ме опкружуваат не го прават тоа и некако незнам како да ти кажам , поради тоа добивам непознато чувство....во секој случај не е убаво .... се обидувам да им покажам дека не е така ама не успевам , како капак на се дури и ми викаат како мозам да обрнам внимание на ситници т.е. мали нешта...:zid:

Мистичен

Човек
Член од
23 јануари 2005
Мислења
13.578
Поени од реакции
1.097
ама другите луѓе што ме опкружуваат не го прават тоа и некако незнам како да ти кажам , поради тоа добивам непознато чувство....
Смени ги луѓето тогаш, не си венчана за нив. Роднините и родителите не можеш да ги смениш, ама оние со кои се дружиш можеш многу лесно. Ако си свесна дека ти влијаат лошо, дека не се чувствуваш позитивно кога си во нивно присуство, дека "те омалаксуваат" - време е да внесеш нови луѓе во твојот живот. Сите сме приметиле дека има луѓе во чие присуство се чувствуваме полни со енергија, и луѓе кои кога сме во нивно друштво како да ни ја земаат енергијата.

Ти најдобро си го знаеш животот, односите со твоето семејство, со пријателите, си го знаеш секојдневието...не ти треба психијатар да ти кажува приказни од книги, затоа што животот е твој и ти најдобро можеш сама да си го уредиш. Доволно е да почнеш логично да размислуваш што е навистина тоа што ти смета, тоа што е причина за чувството кое го имаш. Психологијата не е ништо друго освен логика.

jass

Aut viam inveniam aut faciam!
Член од
25 август 2007
Мислења
328
Поени од реакции
4
Slusaj znam deka nekogas na 19 godini ti e cini deka go imas cel svet i koga ke se sluci nesto sto malku ke ti go promeni ritamot na rabotite ili koga ke se sluci nesto neubavo mislis deka cel svet se srusil i nema izlez ama koga nesto dobro ke se sluci povtorno si na vrvot.

Pretpostavuvam spored nickov deka si od gevgelija???????????? mozebi i ne si ne e itno no znaj deka koga od septemvri ke trgnes na faks mnogu raboti ke ti se promenat vo zivotot zatoa ti preporacuvam da gi zaboravis stanovite ako planira da zivees vo stan vo sk zemi si devojce mesto vo nekoj studentki kako sto e tiv ili kuzman e veruvaj mi togas se ke bide polesno a i ke zapoznaes mnogu novi luge i novi karakteri i ke sozrees so vreme! Nemoj uste sega da si go zamaras glavceto so gluposti sega treba da zivee i da bides srekna!

Член од
14 декември 2007
Мислења
32
Поени од реакции
0
Смени ги луѓето тогаш, не си венчана за нив. Роднините и родителите не можеш да ги смениш, ама оние со кои се дружиш можеш многу лесно. Ако си свесна дека ти влијаат лошо, дека не се чувствуваш позитивно кога си во нивно присуство, дека "те омалаксуваат" - време е да внесеш нови луѓе во твојот живот. Сите сме приметиле дека има луѓе во чие присуство се чувствуваме полни со енергија, и луѓе кои кога сме во нивно друштво како да ни ја земаат енергијата.

Ти најдобро си го знаеш животот, односите со твоето семејство, со пријателите, си го знаеш секојдневието...не ти треба психијатар да ти кажува приказни од книги, затоа што животот е твој и ти најдобро можеш сама да си го уредиш. Доволно е да почнеш логично да размислуваш што е навистина тоа што ти смета, тоа што е причина за чувството кое го имаш. Психологијата не е ништо друго освен логика.
Сосема си во право! Веќе почнав да правам селекција во моето друштво.... се надевам дека нема да згрешам а што се однесува за студиите, нема да продолжам да учам во Македонија, планирам во Германија и се чудам како ке се прилагодам на нивното општество....можеби и тие мисли веке подолго ми ја матат свеста...
Незнам ни јас сама .... што да одлучам...:vozbud:

Член од
24 април 2007
Мислења
47
Поени од реакции
0
Абе девојче па ти си срекна коцка , не се жали проблемот е што те плеснала депресија и незнаеш шо со себе, излези прошетај ке ти помине да не речам фати си некој момак ееееееееееее..............има и потешки работи у животот:pipi:

ada

Модератор! ок?
Член од
21 август 2006
Мислења
5.706
Поени од реакции
566
Од ова прочитаново, ми изгледа дека ти е едноставно досадно и ништо повеќе. Си западнала во одредена шема на живеење, вечином нешта ти се обезбедени и сигурни, па се ти е монотоно и веќе видено. А монотонијата и рутината водат до депресивни расположенија.
Ти треба промена. Нешто што ќе те "здрма", нешто што ќе биде различно од досегашните околности кои ти се итекако познати. Инаку би западнала во стагнација и апатија.
Без разлика што навидум живееш живот кој многу други го посакуваат, предвидливоста на истиот прави тебе да не те задоволува. Затоа смени нешто. Оди на курс, најди си некое хоби, смени место на искачање..Колку и да ти изгледаат мали промениве, верувај дека се ефективни.
Пиша дека ќе студираш во Германија...Убедена сум дека тоа итекако позитивно ќе ти влијае. Ќе се судриш со толку нови нешта, ќе треба да се прилагодиш на толку поинакви ситуации, што едноставно нема да имаш време за да се осеќаш празно и неисполнето.
Немај гајле, ова твојава меланхолија нема да трае долго.
А ако се наврати запамети дека клучот е во промената. Затоа што и омилената песна ни станува здодевна, па дури и одбивна после 100-то слушање, па си бараме нова, и се така во недоглед.
Животот го прават вреден само предизвиците. Инаку станува неподносливо здодевен.

Член од
14 декември 2007
Мислења
32
Поени од реакции
0
Од ова прочитаново, ми изгледа дека ти е едноставно досадно и ништо повеќе. Си западнала во одредена шема на живеење, вечином нешта ти се обезбедени и сигурни, па се ти е монотоно и веќе видено. А монотонијата и рутината водат до депресивни расположенија.
Ти треба промена. Нешто што ќе те "здрма", нешто што ќе биде различно од досегашните околности кои ти се итекако познати. Инаку би западнала во стагнација и апатија.
Без разлика што навидум живееш живот кој многу други го посакуваат, предвидливоста на истиот прави тебе да не те задоволува. Затоа смени нешто. Оди на курс, најди си некое хоби, смени место на искачање..Колку и да ти изгледаат мали промениве, верувај дека се ефективни.
Пиша дека ќе студираш во Германија...Убедена сум дека тоа итекако позитивно ќе ти влијае. Ќе се судриш со толку нови нешта, ќе треба да се прилагодиш на толку поинакви ситуации, што едноставно нема да имаш време за да се осеќаш празно и неисполнето.
Немај гајле, ова твојава меланхолија нема да трае долго.
А ако се наврати запамети дека клучот е во промената. Затоа што и омилената песна ни станува здодевна, па дури и одбивна после 100-то слушање, па си бараме нова, и се така во недоглед.
Животот го прават вреден само предизвиците. Инаку станува неподносливо здодевен.
Ти брагодарам Ада ми значи твоето мислење,коректно е ќе го прифатам ! Амам морам да ти кажам дека некако ме фаќа страв од Германија... затоа што ние луѓето од земји каква што е Македонија мислиме дека странство е нешто... ама верувај дека не е така сум била и знам.Таму е убаво да одиш на гости како турист, а да живееш во тоа општество е ужас.
Ако те интересира зошто, прашај ме Ок?

Kajgana Shop

На врв Bottom