Што знаеме за Ѓoрѓија Кастриот од Кроја?

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
Јован/Иван Музаки ; V(o)isava Tribalda
А му текнува на некој која држава или племе беа Трибалите ?

п.с. Војс Стоианичи (пејач, Кичевско) ?

Последно уредено:
Член од
18 февруари 2012
Мислења
1.273
Поени од реакции
930
Јован/Иван Музаки ; V(o)isava Tribalda
А му текнува на некој која држава или племе беа Трибалите ?

п.с. Војс Стоианичи (пејач, Кичевско) ?
тракиско племе кое запира воените походи на Филип Втори и Александар трети.

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
тракиско племе кое запира воените походи на Филип Втори и Александар трети.
Точно, но не се Тракијци, но имаат некои сличности.
Мапава не е точна, на територијата на РМ немаме никакви докази дека го населувале нашиот регион.
(читај; погребувања и манифестациите во бронзено, преоден период и железно време)
Тракијците се под црвената зона, од Балкан надолу.

Како и да е Трибалите замираат во антиката, називот трибали во среден век е територијален.

Последно уредено:
Член од
18 февруари 2012
Мислења
1.273
Поени од реакции
930
Точно, но не се Тракијци, но имаат некои сличности.
Мапава не е точна, на територијата на РМ немаме никакви остатоци од Трибалите или Дарданите.
(читај; погребувања и манифестациите во бронзено, преоден период и железно време)
Тракијците се под црвената зона, од Балкан надолу.
мапата е точна и покажува до каде стигнале и кои земји биле под нивно влијание.
трибалите се Тракијци 100% нема што да се чита посетувал сум некој од местата
Тракијците биле еден од големите народи во нивното време, не Мешај тема Тракија со Тракијците тема Тракија наведува тракиските племиња кои биле дел од одринските царство во севороисточна бугарија има стотици тракиски могили можеби се повеќе од оние во јужна бугарија во неделата одев на оваа http://en.wikipedia.org/wiki/Thracian_Tomb_of_Sveshtari

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
мапата е точна и покажува до каде стигнале и кои земји биле под нивно влијание.
трибалите се Тракијци 100% нема што да се чита посетувал сум некој од местата
Тракијците биле еден од големите народи во нивното време, не Мешај тема Тракија со Тракијците тема Тракија наведува тракиските племиња кои биле дел од одринските царство во севороисточна бугарија има стотици тракиски могили можеби се повеќе од оние во јужна бугарија во неделата одев на оваа http://en.wikipedia.org/wiki/Thracian_Tomb_of_Sveshtari
Ајде експерту кажи каде има една (1, I , one, uno, ein) некропола - немора, еден гроб (трибалски или тракиски) на територијата на РМ.

Знам дека и неможеш да ги разликуваш Трибалите од Траките (начин на погребување, накит, керамика, оружје, населби, религија) ама ајде.

А btw темава е веќе во доцен среден век, не железно време (1200 гпне).
Пресетај го временскиот распон, имаш калкулатор на ПЦ ;)

(btw сум бил и јас Свештари, многу е убаво, ефтино но, за жал незнаеш какви се Трибалските традиции и какви се во 3ти век.)

Член од
18 февруари 2012
Мислења
1.273
Поени од реакции
930
Ајде експерту кажи каде има една (1, I , one, uno, ein) некропола - немора, еден гроб (трибалски или тракиски) на територијата на РМ.

Знам дека и неможеш да ги разликуваш Трибалите од Траките (начин на погребување, накит, керамика, оружје, населби, религија) ама ајде.

А btw темава е веќе во доцен среден век, не железно време (1200 гпне).
Пресетај го временскиот распон, имаш калкулатор на ПЦ ;)

(btw сум бил и јас Свештари, многу е убаво, ефтино но, за жал незнаеш какви се Трибалските традиции и какви се во 3ти век.)
Аха разбрав сакаш карта од време што трибалите населува повеќето северозападниот дел за да можеш да сврзеш на некој начин Србите со нив и од таму дека скендербек е Србин ама така кажи де
еве

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
Аха разбрав сакаш карта од време што трибалите населува повеќето северозападниот дел за да можеш да сврзеш на некој начин Србите со нив и од таму дека скендербек е Србин ама така кажи де
еве
Трибали овде се прилично ОК.
Наместо на "царството" Дарданија се Агријаните, Дардани погоре малку, другата половина од Косове (историски, и археолошки потврдено)

Илирското "царство" е од р. Мати па нагоре, не Епир и делови од Македонија. (историски и археолошки потврдено)

Добро бе, јас знам дека и кај вас не прават веќе вакви мапи, зш провоцираш?

п.с. отвори тема Трибалите и Траките, един народ уф различни држави...

Член од
17 февруари 2013
Мислења
575
Поени од реакции
481
командант Џимеј, командант Клинтон, командант Бамја, командант Вучњак, командант 5 за 100, командант Командант...
Go zaboraj i eden od najgolemite borci za covekovivi prava,komandant Ventilji.Im ja iskluci vodata na kumanovci i odma go dobi epitetot fajter za coekoj prava!o_O

Член од
1 март 2014
Мислења
283
Поени од реакции
73
Azim,Kurtish,Zijadin,Afrim,Besim,Bujar,Gjezim,Idriz....
командант Џимеј, командант Клинтон, командант Бамја, командант Вучњак, командант 5 за 100, командант Командант...
Шкендери 97, Балистати, Алах акбари, Калашњикове...
E sega me ubedivte deka znaete nesto za Albancite! Bravos

Kajgana Shop

На врв Bottom