- Член од
- 25 јуни 2008
- Мислења
- 451
- Поени од реакции
- 5
Dobro ni jas ke odgovaram za tebe i ti za menenema vrska ja i bog sme vaka.prijateli.
Dobro ni jas ke odgovaram za tebe i ti za menenema vrska ja i bog sme vaka.prijateli.
Секој човек прави грев. Но доколку стане свесен за својот грев и ја поправи грешката ќе му биде простено од Господ.
покај се од оваа твоја нечесност и моли Го Господа да ти прости...Како ќе му биде простено? И зашто?
Погрешно си сватил..еднаш кога ќе го примиш Исус за спасител..се што работиш и чиниш е во негово име...ги преиспитуваш твоите дела и постапки..не паѓаш така лесно во грев..и она најважното го имаш Светиот Дух кој те води...кај вистинските христијани е видлива преобразбата..се работи за духовна борба..vie samo gresete pa posle kajte se i resena stvar, oti mora da se gresi za posle da ima potreba od prostevanje .
Ali treba vistinskid a se pokaes i da gledas veke da ne gresisvie samo gresete pa posle kajte se i resena stvar, oti mora da se gresi za posle da ima potreba od prostevanje .
dobro Biblijata ne idela vo finesi, no jasno e kazano Isus rekol koj ke pogledne vo druga zena (sto ne e negova) so zelba veke napravil preljuba vo srceto svoe. Znaci sega bidejki modata kaj zenskite e da te soblaznuva to est provocira, toa znaci deka grevot paga na niv a ne na tebe sto mozes i nenamerno da poglednes i teloto mesto tebe da izreagira.Dali e grev ako ja izneveruvas devojkata/deckoto , mazot/zenata preku internet? Kolku sto znam, vo vremeto koga e pisuvana Biblijata nemalo internet.
Dali e grev ,da imas opstenje preku telefon, ili phone sex? I za toa religijata nema definicija.
Dali e grev da kloniras zivo sustestvo?
Da imas in-vitro oploduvanje???
Sto moze da se zakluci od ova?
Deka grevovite postojano evoluiraat, i se nadopolnuvaat po potreba od Crkvata, t.e od lugje,smrtnici kako nas, i deka grevovite se t.n moralni normi prikazani na religiozen nacin...
Nisto pomalku nisto poveke...