Што е полесно? Девојка да фати дечко или обратно?

Кому му е полесно да најде партнер?

• Вкупно гласачи
    415

rossonerka

too good to be true
Член од
8 октомври 2007
Мислења
6.081
Поени од реакции
889
Девојките полесно може да фатат дечко.
Пред се момчињата се оние кои се додворуваат кај нас и на девојките е оставено дали тие ќе ја прифатат или одбијат таа понуда. Значи од нив зависи. Некој дечко им се додворува и тие треба да одговорат само Да или Не.
Додека на момчињата им е оставено тие да одлучат на која девојка да и се додворуваат, да соберат храброст, да и пријдат на девојката, да започнат разговор со неа, да го започнат флертот ... Машките имаат потешка задача и или ќе имаат успех или корпа.

Член од
16 ноември 2007
Мислења
430
Поени од реакции
6
Девојките полесно може да фатат дечко.
Пред се момчињата се оние кои се додворуваат кај нас и на девојките е оставено дали тие ќе ја прифатат или одбијат таа понуда. Значи од нив зависи. Некој дечко им се додворува и тие треба да одговорат само Да или Не.
Додека на момчињата им е оставено тие да одлучат на која девојка да и се додворуваат, да соберат храброст, да и пријдат на девојката, да започнат разговор со неа, да го започнат флертот ... Машките имаат потешка задача и или ќе имаат успех или корпа.
bravo za postov. ti se edna od malkute devojki so vaka gi sogleduva rabotite

Член од
23 декември 2007
Мислења
2.247
Поени од реакции
57
На девојката и е полесно нормално, мажите полесно се заведуваат и брзо паѓаат, мислам се зависи од хормоните де :smir::pos2:

~windy~

urban hippie
Член од
10 септември 2008
Мислења
774
Поени од реакции
120
Mislam deka podednakvo e tesko ili lesno. Mnogu faktori kako vzaemnata privlecnost igraat golema uloga! Ako postoi hemija i ako jas i toj ja cuvstvuvame taa hemija zosto mene da mi bide polesno da go fatam a nego potesko ili vice versa?
Pa duri ako samo edniot subjekt(maskoto) e privlecen od drugiot a pritoa onoj drugiot gi odbiva frlenite strelicki , togas pak ne bi mozela da kazam deka na devojkite im e polesno!
So malku trud i inteligenten, zavodliv, nevulgaren flert lesno se osvojuva plenot...:smir:

-Mr.Positive-

MKD gentlemen
Член од
12 септември 2008
Мислења
609
Поени од реакции
47
фала богу дека на женските им е лесно
они можат да кажат ај се фатиме и машково одма се "дава"

не е фер машките мора да се мачат
а женските одма кажат 1 збор и све освајат

*MC*

Печурче
Член од
26 февруари 2008
Мислења
344
Поени од реакции
0
Мислам дека не е пресудно. Зависи од карактерот а и од шармот. Мислам дека подеднакво може и машките да си фатат женска, а и женските дечко. Само што женските ако имале многу дечковци и ако се фалат со тоа, испаѓаат лесни, а машките фраери, што од секогаш ми било најглупава предрсуда. Затоа женските имаат многу додворувачи ама не им викаат на сите да, а машките ја користат секоја прилика.

Член од
9 февруари 2008
Мислења
542
Поени од реакции
15
па шознам...јас мислам дека еднакво е способни и двајцата...можеби е полесно машкото да си фати женска...зависи од карактерот

Член од
25 септември 2008
Мислења
25
Поени од реакции
0
Е не...
Значи ако има женски вакви како мене на кои се и сешто им смета и кои се многу пребирливи нормално дека им е потешко да си фатат дечко, а наспроти нив машките не прибираат и прифаќаат речиси секаква :pos: Значи гледано од тој агол...

Инаку нема врска... ја мислам дека нема врска полот со тоа. Исто е :)))

me tooo:):):)

se zavisi od licnosta od karakterot potocno:)

Член од
23 февруари 2007
Мислења
780
Поени од реакции
69
Девојките фаќаат полесно фаќаат дечко дефинитивно. Затоа што ние им пријдуваме им се додворуваме особено оние позгодните на кого претпоставувам им пријдуваат стално и тие можат да одлучат кој ги достигнува нивните стандарди. Кој ги достигнува можеби ќе и стане дечко кој не ги достигнува епаа биди спремен кога ќе те одбијат.

Член од
25 мај 2008
Мислења
547
Поени од реакции
14
Дефинитивно полесно им е на женските да си фатат партнер. Тоа е затоа што во принцип машките имаат повеќе партнери сменето, и тоа за нив е добро додека кога ќе дознаеш дека некоја идела со повеќе знаат да речат види оваа колку ја поминале... а за машкото обично викаат еее види го царов која ли му е оваа по ред
Ова е објективно гледано :wink:

Zemzela

носител на титулата ултимативен клабер
Член од
19 јули 2006
Мислења
5.045
Поени од реакции
152
Нема потреба од анкета кога сите знаеме како ќе заврши :toe:да не се повторувам од претходните мислења,сигурно дека девојката е во пол позиција,зашто?
Може да каже да или не,може да каже ќе размислам,може да каже денес не дојди утре,а машко запалено нема да има проблем со тоа :toe: значи како и да вртиме тоа е...девојките се тие кои бираат :smir:

Desire

Refuse,Resist
Член од
25 декември 2007
Мислења
1.823
Поени од реакции
284
Од еден аспект, на машките им е полесно.Колку само наивни женски има,одма можат да си најдат,со малку убедување, пуштање,па и некоја пијачка ако дојде у план,одма прифаќа женската.А и плус тоа не сте до толку прибирливи.
Додека пак женскиве,додека им се присвиѓа некој,па додека се решат да се пуштат некому,па и некоја прибирлива ако е,сто да дојдат ниеден нема да и се свиѓа.На вас машкиве,од можни десет,една сигурно нема да ве одбие.

babydol

Copy...
Член од
15 јули 2008
Мислења
1.561
Поени од реакции
92
Е ниту нас ниту нив им е лесно да си најдат партнер!
Мене ке ми фали ова, она кај него , него исто ке му фали нешто кај девојката.....и кога ке видиш и тој и таа неможат да си најдат некој по мерка, така што јас мислам дека и на 2 та пола им е подеднакво тешко ова.

Луси

extreme
Член од
17 септември 2008
Мислења
6.837
Поени од реакции
20.302
А каква врска има тоа дали е машко или женско, јас пак мислам дека се зависи до самиот човек, има и женски кои можат да го имаат било кој маж го посакаат, или обратно, некогаш зависи од физичкиот излглед, некогаш зобровите прават магија, па и да е некој подпросечно убав и кај него одат доста жени, малку ли има примери низ темиве како убави девојки одат со ружни машки или обратна ситуација, знаете како викале порано да ти ги дадам очиве да го видиш со нив, ќе ти изгледа како најубав на светот и друг нема таков да најдеш, значи релативно е тоа кој како фаќа дечко/девојка , за се треба да имаш малку и среќа и шарм а и да те бива на зборови, убавиот збор и железни врати отвора, па и кај најпребирливите!:pipi:

*LittLe heart*

*најубави очи-ЗЕЛЕНИ*
Член од
14 јануари 2008
Мислења
751
Поени од реакции
289
Ако гледаме генерално за сите без некои исклучоци со високи критериуми девојките се во подобра позиција и полесно можат да фатат дечко.Поради фактот дека на машките им е "многу тешко" да одбијат. :toe:

Kajgana Shop

На врв Bottom