Што е полесно? Девојка да фати дечко или обратно?

Кому му е полесно да најде партнер?

• Вкупно гласачи
    415
Член од
31 мај 2012
Мислења
228
Поени од реакции
145
Убава дискусија сте развиле.
На анкетата одговорив дека не е пресуден полот што значи дека на двата пола подеднакво им е тешко/лесно да фатат женска. Без разлика дали се работи за разголени или облечени.
Сеа друга работа, тоа што на машките очите им бегаат во разголени женски е жива вистина, и самото тоа таквите женски им го свртуваат вниманието, но не значи дека закопчена женска не е привлечна за машко око.;)
И закопчена женска до грло може да биде секси, се согласувате со мене?
--- надополнето: 15 август 2012 во 14:31 ---
Нормално дека на разголената :)
А баш ме интересира зошто на разголената?
Зошто кај неа имаш повеќе шанси зошто ја сметаш за полесна?
Од вашево коментирање можам да заклучам дека разголените женски се полесни за фаќање, без разлика дали се за една вечер или не?

CUCULIGA

Баксуз
Член од
12 август 2012
Мислења
84
Поени од реакции
53
Како машките така и женските, мрзливи да го мрднат газот, уморни од животот, не само да се пуштат на дечко/девојка, туку да вложат понатака во врската. А и зашто би, кога поинтересно им е да се пијанчат по дома со другарките/другарите, да дуваат трева ,,да се прават лом,, и тоа Ало на 30 години кога веќе би требало да размислуваат за нешто посериозно во животот нивен. На машките им е преку курца да бркаат девојки, да бидат во здрава и квалитетна врска, ги интересира само да си поминат убаво вечерта - со друштвото, а ако падне нешто вечерта со некоја - уште боље, живеат од денес за утре, никој нема време ниту желба да се замара за нешто понатака, чекаат сите нешто да им падне од небо. Жените исто - да се нашминкаат, налицкаат и толку, седат ко дрвени кукли ! Не сфаќаат дека убава жена е таа што се грижи за себе, најпрвин интелектуално што вложува во себе, после физички - на 25 год се запуштиле стомак, целулит колку сакаш, зашто ниедна нема воља да го мрдне газот, да спортува, да си посвети време на себе.

Врска е нешто во кое се вложува, па не можеш да очекуваш ТИ машко/женско да не мрднеш со мал прст и нешто само од себе да ти дојде, клише муабетот - што е мое ќе си дојде, ајде ти се молам ?!
Исто, не само што искачаат (што е позитивно, така гледаш дали ти одговара особата) него влегуваат во врска и се муваат од одма, без да го упознаат човекот. Не е битно, ај ќе пробаме ?! Што ќе пробаме бе ? Така да, кога ќе се подигне свеста на госпоџиците и ,,џентлемените,, наши, може и ќе има некакви резултати, до тогаш се живее филмот one night stand и ,,чоече се надував ко змај'' и топ ми е !

F

FARANG

Гостин
Zenskive polesno moze da najdat partner ako resat zatoa sto u princip mnogu maski nemaat standardi i odat so devizata every hole is a goal... On moze da e model ama ako ne najde nesto soodvetno ke legne i nesto prosecno samo da legne. Nie u pricip poveke patime za sex. E sega ne e sekoj takov znam ama 99% se. Zenite ne deka pomalce im se seksa ama u princip oni cekaat nie da im prijdeme. Ako se poagresivni sigurno nema da im e problem sekoja vecer da ne si odat doma sami. Od taa gledna tocka za devojka e polesno da si najde partner ama toa u praksa sekogas i ne e taka.

Член од
10 јануари 2011
Мислења
1.658
Поени од реакции
3.322
Одговорот е многу едноставен и нема врска со полот, зависи само од ФИЗИЧКАТА ПРИВЛЕЧНОСТ! Неможам да разберам зошто се вртите во круг како кокошки удрени во глава? :confused:

Член од
19 март 2012
Мислења
1.439
Поени од реакции
3.810
Значи треба да почнам со градите надвор да шетам за да си фатам дечко. :tapp:

Нее, така ќе те брка некој што само сака уље да смени :facepalm: Значи, треба патичиња и маичка да носиш...уствари, не - така па, нема да не приметат поред оваа разголенава на шанк што стоела...хмм...

Најубаво, што подалеку од луѓе (општо, и машки и женски) што судат цела личност според тоа како е облечена. Пошто, ниту деколтето, ниту патиките не се репер за карактерот на личноста.

Член од
10 јануари 2011
Мислења
1.658
Поени од реакции
3.322
Нее, така ќе те брка некој што само сака уље да смени :facepalm: Значи, треба патичиња и маичка да носиш...уствари, не - така па, нема да не приметат поред оваа разголенава на шанк што стоела...хмм...

Најубаво, што подалеку од луѓе (општо, и машки и женски) што судат цела личност според тоа како е облечена. Пошто, ниту деколтето, ниту патиките не се репер за карактерот на личноста.
И шо е репер за карактерот на личноста?

Ceci0

Captain
Член од
20 јануари 2011
Мислења
334
Поени од реакции
208
Женските кои имаат дечковци и излегуваат со другарки така разголени за мене се без никаков морал и се лесни и во нив ја немам многу многу верба... А пак сингл девојки кои се облекуваат така ја ги сметам како лесни (можеби се лажам)... Е сега точно е дека тие поразголените машките ги гледаат само онака како пролазни, а пак тие другите како постабилни и поприкладни за врска шо е стварно така... Е сега машките се малку површни и за да се покажат пред другари "еј пеер види со која се сексав или смував не е битно" трчаат по оние разголените... Тоа е тоа...Кога едните ќе престанат да го прават едното тогаш и другите ќе се поправат...Се додека девојките се облекуваат така машките ќе трчаат по нив и обратно...се додека машките трчаат по нив тие ќе се облекуваат така пошо им треба внимание и затоа се нели така облечени...

Awake

б.
Член од
30 декември 2007
Мислења
3.198
Поени од реакции
2.628
Пресуден е добар cover, profile pic и добра инвестиција во секојдневно „искачање“. Пол? Нема поента денеска.

Член од
11 јули 2012
Мислења
137
Поени од реакции
74
Машките.пошо гледаат да фатат нешо само за у кревет.женските барем некои не глумат п***и туку си имаат некој принцип,на пример несакаат да бидат за една вечер,или за еден месец идење у кревет само као бројка да му служат. дечко тешко се наоѓа.незнаат да уживаат со девојка.

S

Stef Bachatero

Гостин
Машките.пошо гледаат да фатат нешо само за у кревет.женските барем некои не глумат п***и туку си имаат некој принцип,на пример несакаат да бидат за една вечер,или за еден месец идење у кревет само као бројка да му служат. дечко тешко се наоѓа.незнаат да уживаат со девојка.
We go for the principle of WHAM BAM and never see you again.

Kajgana Shop

На врв Bottom