Што е ова?

парва

errorhead
Член од
12 јуни 2014
Мислења
3.927
Поени од реакции
22.028
IMG_8067.jpeg

Сакам да знам како Ви уопште га викате овој благо.Веќ едн месец ме копка хаха.Ја мислу дека е принц крофна.
@Artemisia Vulgaris вика дека еклер.
@бристол вика дека е индијанка.

Слика е превземена од семла вете кете @Harald кој еде фенси работе по Стокхолм и крши прсти како правилно да ни ги напише работе кои ги еде.Ја кд га читам одма ми се припие скуп коњак и пура.

Мене ми е чудно зшто Агдемисија и Бристол су и двоицата од Велес,а едну исту работу гу викаф различно.
Океј можда првата попримила од скандинафско исландски шлагови,а фториот еде сфе па не глеа разлику хаха.

Според мене еклер е оној затфорено потпечено сс бел шлаг унутра а сс чоко прелиф одозгора.А индијанка е оној помало сс два реда шлаг,а три тесто и мало прелифче друга боја шлаг одозгора,најчесто кафенкасто.

Ви што мислите?

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
11.471
Поени од реакции
28.825
Тестово на сликава ми изгледа како тесто за леб или милиброд така што не е ни еклер ни индијанка.
Не знам што е , сигурно е некоја шведска глупоштина.

Член од
12 декември 2007
Мислења
4.872
Поени од реакции
10.382

парва

errorhead
Член од
12 јуни 2014
Мислења
3.927
Поени од реакции
22.028
Океј кој НАШ колач е најсличан сс овој на слику?
Мене ми личи на принц крофну.

Можда на Марс партизанка га викаф,у Индонезију бунга банга,куде нас како се вика?

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
11.471
Поени од реакции
28.825
" Кралот Адолф Фредерик од Шведска починал од проблеми со варењето на 12 февруари 1771 година откако конзумирал оброк составен од јастог, кавијар, кисела зелка, чадена харинга и шампањ, кој бил надополнет со помош на хетваг (семла), омилениот десерт на кралот. "
:pos: :pos: :pos:

парва

errorhead
Член од
12 јуни 2014
Мислења
3.927
Поени од реакции
22.028
Највише личи на принцес-крофна.
Eeee видиш упрао си стари ти,правилно е принцес а ја па цело време гу викам принц крофна. (y)

Него нема гу Агда да се изјасни зшто ву личи на еклер.Сигурно пмс ву прошја,иначе ке се скубесмо под мишке сс докажување.
:icon_mrgr:

Член од
23 август 2010
Мислења
39.918
Поени од реакции
116.334
P.s na prv pogled toa crnoto na pajncata na muva mi zalici ili mala lebarka, ali ne sudam, mozi tamu toa go racunaat kako specijalitet, koj da gi znae.
хахахахаа и мене, пошо темава гласи што е ова?, прво ја погледнав сликата и викам сигурно е ради лебаркава па не можел Парва да препознае каков рептил е во неговиот тањир. :pos:

изззззвини Вот Трбогазов, емпти калорис, ВООФФФФФФФФФФФФ.

Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.361
Поени од реакции
43.159
ова се викало Semla. Десерт од Шведска. Доволно е да кликнете десен клик на сликата и search со гугл ленс и одма ќе ви даде што е.

Harald

King of Norway
Член од
12 јули 2009
Мислења
3.505
Поени од реакции
10.195

Го јадев ова на празници во Финска и Естонија, од лично искуство нема врска со индијанки и еклери. Според МК Википедија семла ролат се вика.
Ne ode toa taka Baki, na eden link se objasneto, kje gi ostavish bez dnevnica dezhurnite analitichari od forumot.

Kajgana Shop

На врв Bottom