- Член од
- 19 март 2011
- Мислења
- 18.984
- Поени од реакции
- 40.199
Верата се луѓето. Јас досега немам видено ниту едена религиозна мечка, ниту пак религиозен полжав.Verata ne e kriva tuku lugeto sto ja zloupotrebuvaat.
Верата се луѓето. Јас досега немам видено ниту едена религиозна мечка, ниту пак религиозен полжав.Verata ne e kriva tuku lugeto sto ja zloupotrebuvaat.
Значи луѓето се неопростлив грев... на богот?
Lugeto samo ja praktikuvaat verata. Postojat poveke veri. Koga lugeto bi bile verata site bi bile od ista vera, ne bi imalo hristijani, evrei, muslimani, budisti...Верата се луѓето. Јас досега немам видено ниту едена религиозна мечка, ниту пак религиозен полжав.
Bog znae zasto ne stvoril. Kako ne sozdal moze i da ne unisti, sto znam moze i ke se predomisli pa ne snema...Значи луѓето се неопростлив грев... на богот?
Оф леле. Не постои вера настрана од луѓето. Верските книги се напишани од луѓе, читани од луѓе, практикувани од луѓе. Не постои концепт на вера настрана од луѓето. Истите тие луѓе се колат помеѓу себе, низ милениумите, само затоа што некој интерпретира некоја небулоза од некоја многу лоша книга на еден начин, а некој друг ја интерпретира на друг начин.Lugeto samo ja praktikuvaat verata. Postojat poveke veri. Koga lugeto bi bile verata site bi bile od ista vera, ne bi imalo hristijani, evrei, muslimani, budisti...
Verskite knigi se napisani od luge, no niven naracatel, mentor, taka da se izrazam bil Bog. Barem za Biblijata i Kuranot. Znaci ne ja pisuvale luge so namera tie da se pokazat vazni i glavni. Vo verata se znae koj e glaven - BOG. Lugeto ja zloupotrebile, izvrtele...Оф леле. Не постои вера настрана од луѓето. Верските книги се напишани од луѓе, читани од луѓе, практикувани од луѓе. Не постои концепт на вера настрана од луѓето. Истите тие луѓе се колат помеќу себе, низ милениумите, само затоа што некој интерпретира некоја небулоза од некоја многу лоша книга на еден начин, а некој друг ја интерпретира на друг начин.
Не постои невина вера, затоа што не може верата да се изолира од луѓето кои ја практикуваат.
Ќе ти кажам една голема тајна, но на никој да не кажуваш.Verskite knigi se napisani od luge, no niven naracatel, mentor, taka da se izrazam bil Bog. Barem za Biblijata i Kuranot. Znaci ne ja pisuvale luge so namera tie da se pokazat vazni i glavni. Vo verata se znae koj e glaven - BOG. Lugeto ja zloupotrebile, izvrtele...
Глупости...
Postoi .Ќе ти кажам една голема тајна, но на никој да не кажуваш.
Бог, не постои.
E ako ne postojat grevovi, zlocini, daj da gi zatvorime site mozni sudovi i da gi otvorime site mozni zatvori.....Глупости...
Никаков грев - религиозен (кој што е измислица и фантазија за да нема искуство човекот) не постои, ниту е можно таков фантомски грев да биде причина за било кој да зборува во името на некаков си бог дека тој бог ќе не уништи заради тој „грев“...
Кој е тој грев?
Постои веќе грев на планетава? Мислам не
Од кај знаеш?Бог, не постои.
А ти па од кај знаеш? Нели веруваш?Postoi .
Koga vo nesto veruvas, znaci deka za tebe e toa vistina. Koga nekoj ti kazuva nesto i mu vikas "ti veruvam " znaci deka si ueden deka e taka kako sto zbori.Од кај знаеш?
А ти па од кај знаеш? Нели веруваш?
Далеку си од вистината. Колку сакаш верувај, или не верувај, тоа не може да ја смени вистината. Тоа е дека не знаеш дали постои. Ако некому веруваш, не значи дека ти ја кажува вистината, тогаш веруваш во неговата лага.Koga vo nesto veruvas, znaci deka za tebe e toa vistina. Koga nekoj ti kazuva nesto i mu vikas "ti veruvam " znaci deka si ueden deka e taka kako sto zbori.
Sekoj ima pravo da veruva vo sto saka i da veruva deka toa e ispravno. Ja veruvam vo Bog. Koj ne saka ne mora. Toa nema da je smeni vistinata deka Toj postoi.Далеку си од вистината. Колку сакаш верувај, или не верувај, тоа не може да ја смени вистината. Тоа е дека не знаеш дали постои. Ако некому веруваш, не значи дека ти ја кажува вистината, тогаш веруваш во неговата лага.
Далеку си од вистината. Колку сакаш верувај, или не верувај, тоа не може да ја смени вистината. Тоа е дека не знаеш дали постои. Ако некому веруваш, не значи дека ти ја кажува вистината, тогаш веруваш во неговата лага.
Јас знам дека со Христос е вистината.Од кај знаеш?
А ти па од кај знаеш? Нели веруваш?
Хмммм Ако Исус секогаш зборувал вистина. Зошто зборувал контрадикторни нешта? Да не се менувала вистината или се пишманел? Зошто Исус не кажал нешто навистина корисно и практично туку само или очигледни нешта или сомнителни моралени совети? Лек за колера и чума би бил многу повреден од сите негови предавања во тоа време.Јас знам дека со Христос е вистината.
Ама за да дојдеш и ти до тоа сознание треба сам да го изодиш трнливиот и тесен пат
п.с. Инаку ма темата - непростлив грев е Јувентус да биде со најмногу титулу у Серија А
Ах младо момче При очи си слеп.Хмммм Ако Исус секогаш зборувал вистина. Зошто зборувал контрадикторни нешта? Да не се менувала вистината или се пишманел? Зошто Исус не кажал нешто навистина корисно и практично туку само или очигледни нешта или сомнителни моралени совети? Лек за колера и чума би бил многу повреден од сите негови предавања во тоа време.