Што е неопростлив грев?

Член од
15 јануари 2012
Мислења
652
Поени од реакции
192
Верата се луѓето. Јас досега немам видено ниту едена религиозна мечка, ниту пак религиозен полжав.
Lugeto samo ja praktikuvaat verata. Postojat poveke veri. Koga lugeto bi bile verata site bi bile od ista vera, ne bi imalo hristijani, evrei, muslimani, budisti...
--- надополнето: 25 октомври 2012 во 11:23 ---
Значи луѓето се неопростлив грев... на богот?
Bog znae zasto ne stvoril. Kako ne sozdal moze i da ne unisti, sto znam moze i ke se predomisli pa ne snema...:D

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Lugeto samo ja praktikuvaat verata. Postojat poveke veri. Koga lugeto bi bile verata site bi bile od ista vera, ne bi imalo hristijani, evrei, muslimani, budisti...
Оф леле. Не постои вера настрана од луѓето. Верските книги се напишани од луѓе, читани од луѓе, практикувани од луѓе. Не постои концепт на вера настрана од луѓето. Истите тие луѓе се колат помеѓу себе, низ милениумите, само затоа што некој интерпретира некоја небулоза од некоја многу лоша книга на еден начин, а некој друг ја интерпретира на друг начин.

Не постои невина вера, затоа што не може верата да се изолира од луѓето кои ја практикуваат.

Член од
15 јануари 2012
Мислења
652
Поени од реакции
192
Оф леле. Не постои вера настрана од луѓето. Верските книги се напишани од луѓе, читани од луѓе, практикувани од луѓе. Не постои концепт на вера настрана од луѓето. Истите тие луѓе се колат помеќу себе, низ милениумите, само затоа што некој интерпретира некоја небулоза од некоја многу лоша книга на еден начин, а некој друг ја интерпретира на друг начин.

Не постои невина вера, затоа што не може верата да се изолира од луѓето кои ја практикуваат.
Verskite knigi se napisani od luge, no niven naracatel, mentor, taka da se izrazam bil Bog. Barem za Biblijata i Kuranot. Znaci ne ja pisuvale luge so namera tie da se pokazat vazni i glavni. Vo verata se znae koj e glaven - BOG. Lugeto ja zloupotrebile, izvrtele...

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Verskite knigi se napisani od luge, no niven naracatel, mentor, taka da se izrazam bil Bog. Barem za Biblijata i Kuranot. Znaci ne ja pisuvale luge so namera tie da se pokazat vazni i glavni. Vo verata se znae koj e glaven - BOG. Lugeto ja zloupotrebile, izvrtele...
Ќе ти кажам една голема тајна, но на никој да не кажуваш.

Бог, не постои.

;)

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.203
Поени од реакции
12.199
Глупости...
Никаков грев - религиозен (кој што е измислица и фантазија за да нема искуство човекот) не постои, ниту е можно таков фантомски грев да биде причина за било кој да зборува во името на некаков си бог дека тој бог ќе не уништи заради тој „грев“...

Кој е тој грев?
Постои веќе грев на планетава? Мислам не :)

Член од
15 јануари 2012
Мислења
652
Поени од реакции
192
Ќе ти кажам една голема тајна, но на никој да не кажуваш.

Бог, не постои.

;)
Postoi ;).
Ti ne moras da veruvas vo Nego, no toa ne menuva nisto. Toj i ponatamu ke si postoi.
--- надополнето: 25 октомври 2012 во 11:32 ---
Глупости...
Никаков грев - религиозен (кој што е измислица и фантазија за да нема искуство човекот) не постои, ниту е можно таков фантомски грев да биде причина за било кој да зборува во името на некаков си бог дека тој бог ќе не уништи заради тој „грев“...

Кој е тој грев?
Постои веќе грев на планетава? Мислам не :)
E ako ne postojat grevovi, zlocini, daj da gi zatvorime site mozni sudovi i da gi otvorime site mozni zatvori.....

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Koga vo nesto veruvas, znaci deka za tebe e toa vistina. Koga nekoj ti kazuva nesto i mu vikas "ti veruvam " znaci deka si ueden deka e taka kako sto zbori.
Далеку си од вистината. Колку сакаш верувај, или не верувај, тоа не може да ја смени вистината. Тоа е дека не знаеш дали постои. Ако некому веруваш, не значи дека ти ја кажува вистината, тогаш веруваш во неговата лага.

Член од
15 јануари 2012
Мислења
652
Поени од реакции
192
Далеку си од вистината. Колку сакаш верувај, или не верувај, тоа не може да ја смени вистината. Тоа е дека не знаеш дали постои. Ако некому веруваш, не значи дека ти ја кажува вистината, тогаш веруваш во неговата лага.
Sekoj ima pravo da veruva vo sto saka i da veruva deka toa e ispravno. Ja veruvam vo Bog. Koj ne saka ne mora. Toa nema da je smeni vistinata deka Toj postoi.
Sto se mene tice, nekoj moze da veruva i vo sveta Krava, negovo pravo.
Temata bese neprostliv grev, ne ne teraj sega da odime of topic.

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614

Ама на лагата кратки и се нозете:cautious:

Откако ќе озлезе на виделина лагата, тогаш ќе ја спознаеш виистината:P

Луѓето до пред Христа живееле во една огромна лага.

Откако се појавил Христос луѓето ја спознале вистината и секако Бог.:cool:
--- надополнето: 25 октомври 2012 во 11:47 ---
Од кај знаеш?

А ти па од кај знаеш? Нели веруваш?
Јас знам дека со Христос е вистината.

Ама за да дојдеш и ти до тоа сознание треба сам да го изодиш трнливиот и тесен пат:)

п.с. Инаку на темата - непростлив грев е Јувентус да биде со најмногу титули у Серија А:(

Stefus Corp.

Рационална Коза
Член од
22 август 2012
Мислења
2.097
Поени од реакции
1.821
Јас знам дека со Христос е вистината.

Ама за да дојдеш и ти до тоа сознание треба сам да го изодиш трнливиот и тесен пат:)

п.с. Инаку ма темата - непростлив грев е Јувентус да биде со најмногу титулу у Серија А:(
Хмммм Ако Исус секогаш зборувал вистина. Зошто зборувал контрадикторни нешта? Да не се менувала вистината или се пишманел? Зошто Исус не кажал нешто навистина корисно и практично туку само или очигледни нешта или сомнителни моралени совети? Лек за колера и чума би бил многу повреден од сите негови предавања во тоа време.

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Хмммм Ако Исус секогаш зборувал вистина. Зошто зборувал контрадикторни нешта? Да не се менувала вистината или се пишманел? Зошто Исус не кажал нешто навистина корисно и практично туку само или очигледни нешта или сомнителни моралени совети? Лек за колера и чума би бил многу повреден од сите негови предавања во тоа време.
Ах младо момче:( При очи си слеп.

Исус не зборувал контрадикторни нешта. Ниту пак менувал вистини.

Под влијание си на неговиот најголем непријател Луцифер и затоа те фаќа овој сомнеж.

Ослободи се од неговото влијание и ќе ја согледаш вистината.

Нема сомнителен морален совет.

Лечел од се и сешто, ама само тие што заслуѓиле.

Воскреснал за да им покаже на (не)верниците, што ги чека во Царстовото божје.

Што повеќе некој да стори?

Веројатно и пре очи да ти с епојави, ти нема да веруваш и ќе сакаш пак да го распнеш.

Исус е насекде околу тебе и со тебе.

Само треба да ЗНАЕШ да го видиш тоа.

А ти НЕ ЗНАЕШ. Затоа побарај помош.

Kajgana Shop

На врв Bottom