Што е неопростлив грев?

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Ставрогин има емоции!?o_O
Човече хаос си, дај среди се, нема потреба од лутина, 2000г. твоите претходници респектирале нешто у православието, само те насочувам да се запрашаш што е тоа.
П.С. Веќе се молам и за тебе.(y)
Ти ништо не знаеш за моите претци. Можеби биле следбеници на Ѓаволот.Ти не си тој што може да суди за мојот однос со моите претци. Тоа е простаклукот кој е типичен за сите религиозни простаци, кои не можат да погледнат ни метар понатаму од својата глупост а мислат дека го фатиле госпоТ за бубрези.

Што се однесува до молењето, за што служи молитвата? Нели постои Божји план? Ако постои, ти можеш да се молиш до крајот на светот, Бог сигурно нема да го смени својот план за мене заради тебе. Така да, не мора да се молиш.

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Ставрогин има емоции!?o_O
Човече хаос си, дај среди се, нема потреба од лутина, 2000г. твоите претходници респектирале нешто у православието, само те насочувам да се запрашаш што е тоа.
П.С. Веќе се молам и за тебе.(y)
--- надополнето: 23 октомври 2012 во 23:02 ---

Живо ме интересира како можеш ова да го сватиш.
Кои бре 2000 години бре седни прочитај малку од кога е христијанството на овие простори труп еден. Јас само не можам да разберам вакви самонаречени православни како можете да се нарекувате така. Само навивачи на ФК МПЦ сте, ништо друго православно немате.

liberij

ТЕРИРЕМ
Член од
3 април 2012
Мислења
2.037
Поени од реакции
1.018
Ти ништо не знаеш за моите претци. Можеби биле следбеници на Ѓаволот.Ти не си тој што може да суди за мојот однос со моите претци. Тоа е простаклукот кој е типичен за сите религиозни простаци, кои не можат да погледнат ни метар понатаму од својата глупост а мислат дека го фатиле госпоТ за бубрези.

Што се однесува до молењето, за што служи молитвата? Нели постои Божји план? Ако постои, ти можеш да се молиш до крајот на светот, Бог сигурно нема да го смени својот план за мене заради тебе. Така да, не мора да се молиш.
Господи помилуј! Амин!
--- надополнето: 23 октомври 2012 во 23:08 ---
Кои бре 2000 години бре седни прочитај малку од кога е христијанството на овие простори труп еден. Јас само не можам да разберам вакви самонаречени православни како можете да се нарекувате така. Само навивачи на ФК МПЦ сте, ништо друго православно немате.
И за тебе молитва е лекот.

n/a

Член од
28 декември 2011
Мислења
1.194
Поени од реакции
2.258
Која интелектуална величина, човече, алал вера: навредувај го и омаловажувај го соговорникот - тоа е интелект, ама ако ти ги спомне предците, и тоа неутрално и во контекст - тој е простак.

Браво, браво и три пати браво....

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Фала и слава Ти Боже!
Оди си во мир.
Сега почна и со Бог да ми се обраќаш? Не сум јас твојот Бог, никогаш не сум сакал овци. Живеј слободно, без коленичење и страв од мене...
--- надополнето: 23 октомври 2012 во 23:12 ---
Која интелектуална величина, човече, алал вера: навредувај го и омаловажувај го соговорникот - тоа е интелект, ама ако ти ги спомне предците, и тоа неутрално и во контекст - тој е простак.

Браво, браво и три пати браво....
Ти не си ја барај бељата. Седи си мирен.

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Господи помилуј! Амин!
--- надополнето: 23 октомври 2012 во 23:08 ---

И за тебе молитва е лекот.
Глеј си го твојот лек. За мене да не береш гајле. А тебе ако сакаш да си овчичка биди си, оди и моли се, да ти даде лек, очигледно ти е потребен.

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Шо сега, и бељаџија си? :)
Навистина не сум расположен за небулозни досетки, ОК?

И многу глупав план ти е да ме провоцираш. Ќе ти го цитирам Црната Гуја, поглупав план од тоа е само планот на Линколн кога рекол доста се шуткав низ дома, ќе одам во театар...

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.203
Поени од реакции
12.195
Море луѓе, сеуште мислите дека сте грешни? :cautious:
Немојте така...

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.203
Поени од реакции
12.195
Да не се безгрешни случајно?
Ако гревот е неуспех, тогаш и те како се грешни.
Но, ако гревот е нешто друго, како на пример што се форсира христијанскиот концепт на грев, па и тоа наследен, плукни му во лице на таков грев и продолжи си патот.

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Ако гревот е неуспех, тогаш и те како се грешни.
Но, ако гревот е нешто друго, како на пример што се форсира христијанскиот концепт на грев, па и тоа наследен, плукни му во лице на таков грев и продолжи си патот.
Успехот е илузија...постои само во иднината, а ти секогаш го имаш само моментот.
За христијанскиот концепт......кој го прифатил тој ќе игра по правилата на игра. Ти на пример имаш други правила:)

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.203
Поени од реакции
12.195
Успехот е илузија...постои само во иднината, а ти секогаш го имаш само моментот.
За христијанскиот концепт......кој го прифатил тој ќе игра по правилата на игра. Ти на пример имаш други правила:)
Знам знам се е за тебе илузија, тоа така, зен мајсторите и нивните правила те научиле... Од по Youtube што гледаш не дека нешто си прочитал книги, ама ајде...
Зен иде со транс музиче денес кај младите... слабо книгите клукаат :)

Ајде оди бркај си илузијата, и таа е грев за умот :)

Kajgana Shop

На врв Bottom