Што е најлошо во животот?

Член од
29 октомври 2009
Мислења
33
Поени од реакции
1
Па мислам од ова нема полошо
- да не знае да сака во животот
за што би знаел ваков човек?:toe:

оф топик:
Не му се смејте на Спирито малку е загубен сега, мисли на испитите.:icon_lol:
Може да си живее топ да прави што сака да да има што сака да има кој сака да има пари коли жени ова ко пример повекето луге го сакаат ти можеш да сакаш било што материјално или не материјално а само незнаеш да сакаш има се што му е потребно за негова сатисфакција и за негова среќа и плус не зависи од некоја пичка што кога тогаш може да го заебе !!!!!!

За жал имам куче иначе и ја неам потреба да сакам некој !!!!Или да ме сака и не значи дека сум површен тоа е се индивидуално на некој му се едни приоритетите на друг други

Natural-girl

Morphine
Член од
16 октомври 2007
Мислења
3.462
Поени од реакции
5.246
Да не го цениш тоа што го имаш, туку врз основа на некои поставени идеали во глава, секогаш да се бедираш за нешто што го немаш.

Вилинско коњче

It is my party :))
Член од
31 декември 2009
Мислења
550
Поени од реакции
62
Најлошо според мене е да ти умре дете - не дај боже - на најголемиот непријател не му го посакувам тоа

Член од
6 септември 2008
Мислења
1.049
Поени од реакции
367
Најлошо во животот е да слушаш фолк :wink:

V

vlako088

Гостин
Да бидеш хендикепиран.
Се согласувам со Вас бидејќи и самиот сум хехдикепиран поради низа болес видливи за око и поради тоа ме одбегнуваат... Ако сакаш поппширно во приватна порака.

Факе

Highbury–the Home of Football
Член од
6 март 2010
Мислења
9.489
Поени од реакции
10.240
Најлошо во живот дефинитивно е да си закопаш свое дете.Тоа е стварно да се наежиш. :nesvest:

F

Frankie Yale

Гостин
Долго време размислував дали дас отворам ваква тема на некој од форумите каде што одам.Според мене има многу лоши работи што можат да му се десат на човекот но најлошо е:
1.Да не биде сакан и да не знае да сака во животот
2 да размислува разлижно од другите зошто може да настрада(Се однесува во нашата држава):helou:
Полошо е да добиеш леукемија и да умреш на четири-пет години, него да го изживееш целиот живот несакан :tapp:

LeoMessi10

Lionel Andress Messi
Член од
12 април 2008
Мислења
2.316
Поени од реакции
268
Да гледаш како блиските твој умираат.

Член од
3 октомври 2010
Мислења
28
Поени од реакции
10
најлошо е да те липне болничка кола

или да си у пустина (да ти се пие вода) а да имаш вода у колено

Член од
12 август 2010
Мислења
2.890
Поени од реакции
906
Нема најлошо...има лошо..а од лошото има и полошо...искрено не е толку језиво да умре некој близок колку шо е језиво да гледаш како се мачи во некоај болест..ко на пример онаа на телевизија во нозете црвци шо имаше

П

Пепси_

Гостин
Да те заебават нон стоп и да ти пукат сеир и да си поиграваат со твоите чуства :pishtoldz:pishtoldz:pishtoldz:nerv::pop::violent1::violent1::violent1::violent1:

Член од
31 октомври 2010
Мислења
338
Поени од реакции
59
Ја видов темата но, немав што посебно да кажам. Од 31.12. до денес животот сакаше да ме потсети на вредностите на кои заборавив од трката која си ја приредив.

Дојдов до констатација дека најлошо е да ја изгубиш душата и да престанеш да веруваш во борбата за живот.

Мојата пријателка ја изгуби керкичката, мојот пријател го изгуби синот, мојата друга пријателка ја изгуби мајка си- многу млада, и така им започна годината. Имав договорено состаноци овој викенд кои ми беа најважни, откажав кафиња, посети, дружење, толку беше важно да се биде на тој состанок, бидејќи човекот го барав година дена да ми овозможи средба и..... јас одучив дека баш тој состанок не е ни толку важен, бидејки моментот и терминот на состанокот бев потребна да бидам покрај малечката пријателка, тој термин беше поважен нејзиниот состанок, бидејќи таа беше уплашена, тажна, несигурна, неприсебна, лута на судбината, и и требав јас.

За мене не заврши светот ни деновите ни состаноците ни предизвиците ни пробемите, а колку сето тоа беше небитно во споредба со тие некоку часа викендот.

Пријателот пред две години и девет месеци доби вест дека синот има живот уште месец дена, јас не отидов да го поделам со него моментот на загубата, немав храброст да го видам сето тоа. А тој знаеше. Дојде тој потоа кај мене, тој да ми каже од што се плашев и да ми раскаже она што пропуштив. Рече дека е среќен, што даде се од себе, што малиот не живееше уште еден месец туку уште две години и девет месеци. Дека малиот во тој период минуваше низ фаза од дечко во маженце, а се бореа со болеста и со вербата дека треба да се издржи. Дека моите е-маил пораки успевале да го одржат свесен иако не се дружевме.
Рече: Сега немам повеќе дете, немам проблеми, ама немам ни што со себе. Ама сакам да продожам пак да живеам за него, ми остави пораки кои ме тераат да пишувам книга, една докторка пишува докторат за болеста негова и јас и помагам, и решен сум да не застанам тука, бидејќи борбата продолжува пак за него и во негово име.

Секој од нас има стадиум на еволуирање на личноста и емоциите. Критериумите ја менуваат граничната линија со тек на време и под влијание на патот кој ни е трасиран да го поминеме, но и трњето на кои ќе се набодеме. Но, не смееме да ја изгубиме душата и борбата за живот.

Kajgana Shop

На врв Bottom