Што е за вас рај и пекол во секојдневието?

[zEUs]

Go England!! GO!!
Член од
1 јули 2008
Мислења
4.398
Поени од реакции
535
Пекол - Тажни лица. Празни души. Луѓе исполнети со лага, омраза и очај.
Кога ќе сретнам некој ваков се чуствувам како да сум во пеколот.

Рај - Среќа. Среќа = Љубов!
Насмеани лица. Полни души. Искрени луѓе.
Се тие кои ме носат во рајот.
Но не може ништо да ме ,,однесе,, во рајот како што може саканата личност.
Убоо е кога сакаш ама кога ќе ти биде возвратена чуството е како да си во рајот.

то.

M

MIL

Гостин
Рај-се да ми е совршено и погодено и да биде по мое а Пекол-да сум повреден од некоја што многу ми значи

|Volkswagen|

Тастатурата е посилна од мечот!
Член од
21 јули 2009
Мислења
2.734
Поени од реакции
904
Па добро има и многу други пеколи што не си доживеал. Ама погодена е областа. Емотивните турбуленции...

Член од
15 јануари 2008
Мислења
5.041
Поени од реакции
12.034
Пекол: монотонија и рутина
Рај: преостанатото

Член од
18 ноември 2007
Мислења
609
Поени од реакции
41
Рај кога луѓето околу мене се среќни и обратно пекол кога луѓето кој ме опкружуваат се тажни ,несреќни .

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Рај - Тоа што ти треба и тоа што го сакаш се една иста работа и се реалност во твојот живот.
Пекол - Тоа што го сакаш не е тоа што ти треба а ти очајно трошиш време и енергија да го постигнеш.

AntiZionist

undergoing construction
Член од
31 март 2009
Мислења
305
Поени од реакции
144
Не знам што е рај, можеби е среќа која ја нема моментално во мојот живот, ама знам што е пекол. кога гледам како паѓаат маските на лицемерие од лицата на луѓето околу мене за потоа да бидат заменети со нови уште по одвратни и секој пат предавството се повеќе и повеќе боли.

OSHO-Lover

Konecno Sloboden...
Член од
2 декември 2011
Мислења
2.213
Поени од реакции
2.844
Не знам што е рај, можеби е среќа која ја нема моментално во мојот живот, ама знам што е пекол. кога гледам како паѓаат маските на лицемерие од лицата на луѓето околу мене за потоа да бидат заменети со нови уште по одвратни и секој пат предавството се повеќе и повеќе боли.
Види слика на мојот аватар...:D
П.С. Во позадина се крие реалноста... проблемот е што не се само две маски... слоеви, слоеви наредени... инаку секој човек во суштината е(ке остане празно затоа што со зборови не се објаснува таа состојба...)

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949

AntiZionist

undergoing construction
Член од
31 март 2009
Мислења
305
Поени од реакции
144
Искреност, и едно лице без маски. Јас имам едно лице но другите не

MEDDLE

уставен кривичар
Член од
19 февруари 2008
Мислења
1.995
Поени од реакции
1.406
Што е рај или пекол во мојот секојдневен живот?
...
Што се за мене рај и пекол во секојдневието? Апсолутно ништо.. измислени психички категории... заради тоа и секој различно ги поима.. кога би се ослободил човек од таквите психички „стеги“.. така би сфатил и дека нема ни „рај“ ни „пекол“, а ни „бог“ меѓу другото...
--- надополнето: 2 септември 2012 во 15:04 ---
OSHO-Lover - само да те потсетам дека можеби и лајкот што го ставаш не значи тоа дека сме на иста бранова должина околу сфаќањата и поимањата по оваа проблематика...

Doc holidej

I'm your huckleberry!
Член од
6 септември 2012
Мислења
78
Поени од реакции
52
Videte vaka,sto e raj a sto pekol za mene,znaci toa e za mene niti na DANTE niti na pajko,moj si e....epa vaka raj mi e od sabajle pijam kafe na wc solja duvam tutun i kako citam za politicarive taka gi proizveduvam vo oblik na temno kafena smesa,a pak pekolot mi e sto mrazam ama vistina mrazam e toa sto gi MRAZAM TIE PROKLETI PETLI OD SABAJLE KAKO KUKURIKAAAAAAT,Razbiram da nemaat saat i da sme kameno vreme ama be sto ke mu e toa cudviste vo 21 vek i kup jajca na pazar za po 7 denari domasni,selski t.e i taka vi vikam to e to:)

Kajgana Shop

На врв Bottom