Постоење на сите пагански и други богови е потврдено со писма, сведоштва и што е најважно со верба на многу луѓе низ иљадници години. Исус не бил дрводелец, библијата е полна со погрешни преводи и толкувања на луѓе, тој е наречен во оригинал “мајстор“ неодредено, дали мајстор зидар, дали мајстор грнчар, дрводелец, ортомџија, семкар... Али ете се вкоренило тоа “дрводелец“ Не е само таму дојдено до грешки во превод или толкувања. Денес за да се преведе или пренеси точно мисла од еден на друг јазик потребно е труд на учени луѓе преведувачи, лектори, рецензенти. Од еден јазик на друг се губи смислата, значението на реченицата, дури и условите во кои живееле луѓето во одреден период создавале специфчни сленгови, узречици кои на генерациите подоцна им се нејасни и неразбирливи. А библијата не ја преведуваа дипломирани преведувачи или лектори. Тоа беа луѓе кои го знаеле едниот и другиот јазик кој појќе кој помалце. Зато и имаме сега Марија девица, Исус дрводелец, камила низ иглени уши... Таа не е историска книга ниту може да ни докаже дека Исус навистина постоел или прравел и кажувал она што вели дека кажувал. Не е ни многу оригинална пошто такви пораки имаме веќе во предходни, постари религии и верувања. Значи ништо посебно ни спектакуларно.
Spiros daj be oladi malku so tie prepiski od tvojata "kniga na vistina".
Coek kje pomisli deka si totalno zabegan i osven biblijata neznaes za nisto drugo vredno vo zemskiov zivot.
Дедо боже облечен во Македонски дрес со капа - шлем на глата и на образите исцртано македонското знаме вика од небесите АЈДЕ ЛАЗАРОООВ ПОДАЈ МУ БЕ НЕ НЕ ШУТТ БЕЕ СЛЕПЕЦ ЕЕДЕН!!.
Како бе незнам (?), па ете - со БОЖЈА помош и вонредно залагање - ја победивме чешка, нели?
...
А кој му помогна на Германците?? Сатаната го надвладеа бог?
Oти и вадиш муабти на Македонија дека е напатена? Зошто шириш такви информации во јавност?..
Е кога би знаел и би можел да видиш каква голема победа е тоа, посебно за една напатена државичка како македонија.
.
Ne postoi nitu edna pricina zaradi koja bi veruvale deka Isus bil poveke od Bozji pratenik (Bog ili Sin Bozji).
Toa sto go poseduval Isus go poseduvale i mnogu drugi Bozji pratenici (a.s).
Ako e pricina negovoto raganje bez tatko,togas ima i doagjanje na svet i bez tatko i bez majka duri.
Ako se pricina negovite cuda sto gi pravel,vo nekoi priliki nekoi drugi Bozji pratenici pravele i pogolemi cuda.
A ako navratime na zborovite od biblijata koi izleguvaat direktno od ustata na Isus,ke vidime deka i sam istoto go potvrduva.
Isus im se obrakja na Apostolite deka Bog nikoj nikogas ne go videl,dodeka site Isus go gledale. Isto im rekol deka tie ni glasot negov ne go slusnale,dodeka site go slusale Isus.
Isto taka,Isus vika i spomnati se mnogu vo biblijata kako Sinovi Bozji.
Ne umeete da diskutirate bez da vregjate ? Vasata reakcija e vsusnost dokaz deka navistina nemozete da najdete nitu edna ubava pricina za ona vo sto veruvate. Prazen San kreva bucava.Ti stvarno si zabegan. Pa pricinata koja go odvojuva od jadnikot Muhamed e tokmu VOSKRESENIETO!
Mene mi se cini deka vie muslimanite kje puknete od maka shto ISUS VOSKRESNAL, a toj vashiot e ramo do ramo so denesnite pedofili.Ne umeete da diskutirate bez da vregjate ? Vasata reakcija e vsusnost dokaz deka navistina nemozete da najdete nitu edna ubava pricina za ona vo sto veruvate. Prazen San kreva bucava.
Sto znaes ti za raspnuvanjeto i voskresenieto ?
Ni za eden detal od "voskresenieto" sigurno ne znaete sto bidnalo. Premnogu se kontradikciite.
Sto se odnesuva do "voskresenieto" vie mu se raduvate na raspnuvanjeto i izmacuvanjeto na Isus. Sto se odnesuva do nas Muslimanite,nie go sakame i mnogu poveke go cenime,taka sto ne veruvame deka Bog dozvolil da mu se sluci takvo nesto na eden tolku mil covek i Bozji pratenik i blizok do Boga takvo nesto. Vie spravata na koja bil "izmacuvan" denes ja smetate za sveta i ja velicate,na gradi ja nosite,na vrvot od vasite sveti mesta.Mene mi se cini deka vie muslimanite kje puknete od maka shto ISUS VOSKRESNAL, a toj vashiot e ramo do ramo so denesnite pedofili.
Isto taka mi lichi deka kje puknete od maka shto se poveke RELIGIITE ODAT VO ZABORAV I NA SCENA STAPUVA RAZUMNOSTA.