Што е Исус?

Што е Исус?

• Господ/Бог (Отецот)

Гласови: 14 3,6%
  • Божји Син (синот)

Гласови: 184 47,1%
  • Светиот Дух (гулабот)

Гласови: 6 1,5%
  • Божји Пратеник

Гласови: 82 21,0%
  • Нешто друго...

Гласови: 105 26,9%

• Вкупно гласачи
    391
Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Toa stoi vo SVETOTO PISMO a jas veruvam vo toa ,go slavam imeto na Bog i mu blagodaram za negovata zrtva za nas lugeto ,a so toa Bog mi praka blagoslov,taka verbata se zacvrstuva.Blagoslovot e najbitnata rabota ..koga imas blagodet imas sve!
Правиш два грева. Прво, пишуваш латиница, второ, досадна си.

Тврдењата од Библијата не се докажуваат со помош на Библијата. Во една дискусија, тоа во што ти веруваш е потполно ирелевантно...

WTF, зарем со тебе ќе бистрам теологија? :vozbud::vozbud:

Па Мики како Кант делува покрај тебе...

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Toa stoi vo SVETOTO PISMO a jas veruvam vo toa ,go slavam imeto na Bog i mu blagodaram za negovata zrtva za nas lugeto ,a so toa Bog mi praka blagoslov,taka verbata se zacvrstuva.Blagoslovot e najbitnata rabota ..koga imas blagodet imas sve!
И тоа е доказ дека е вистина? Збирка народни еврејски приказни?

П.С. Ти Еврејка ли си?

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.164
Поени од реакции
83.965
WTF, зарем со тебе ќе бистрам теологија?
Па кој сакате бре со вас да збори за теологија?
Што кур знаете вие од теологија?
Со вас тука може на вакви теми само да се спрда човек.
На други подфоруми, другачие, али тука со ист тон.
"Говнарот со говнарски цевки"

Од каде ви извира вашата самоувереност дека на вашите подценувачки и подсмешливи постови некој би одговорил со сериозна дискусија?
Кој би бил поривот кај мене да се однесувам со почит кон група на wanna be интелектуалци, кои ме третираат обратно?
Како тоа, вие ќе комуницирате со нас верниците преку демотивациони постери и ефтини опаски, со неуспешна тенденција да бидат комични, а ние треба некаква сериозна дискусија да ви пружиме од наша страна?

Глеам дека форумското раководство ве толерира тука на религија, али чим така решиле, нема што ја да им се мешам и ја така ќе се понашам ко вас. Смешно е да барате поинаков третман од оној кој го нудите во дискусиите.

Ја им симињам капа и на Мики и на Чорбаџија и на Ел Кесвер и други кои одговараат на таквиот третман. али ја не сум изглеа добар верник ко нив и вероватно ќе одговарам за тоа

alf

Член од
28 јануари 2010
Мислења
1.595
Поени од реакции
1.138
Celta na negovoto stradanje e spasenieto na svetot....samo tvojata cel ne ja razbiram so vakvi prasanja i svoi licni odgorovi...ocigledno ve nadvladeala nekoja negativna energija sto taka zboruvate drugo nema.
Нели имаш читано "проклет да е секој,кој виси на дрво",зошто со тоа стана проклество за лугето обележувајќи горна линија и како се стигнува до таму и долна линија колку треба човек да страда.
Тој е секогаш горе и доле,а лугето затворени во средина,каде сите работи се по две,љубов-гнев,добро-лошо,позитивно-негативно,ден-ноќ,млдоженец-невеста.

Едни настојуваат да се качат горе, други да се симнат доле,за жал и едните и другите ги води дуалниот свет во кој се раководат спред својата слободна воља одбирајќи едно од двете присутни работи,а одбираа со тоа што го гледаат,со тоа што го слушаат и со тоа што го зборат.
Затоа не се мачи да ме разбереш,се е суета.

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199

Од каде ви извира вашата самоувереност дека на вашите подценувачки и подсмешливи постови некој би одговорил со сериозна дискусија?
Кој би бил поривот кај мене да се однесувам со почит кон група на wanna be интелектуалци, кои ме третираат обратно?
Како тоа, вие ќе комуницирате со нас верниците преку демотивациони постери и ефтини опаски, со неуспешна тенденција да бидат комични, а ние треба некаква сериозна дискусија да ви пружиме од наша страна?

Глеам дека форумското раководство ве толерира тука на религија, али чим така решиле, нема што ја да им се мешам и ја така ќе се понашам ко вас. Смешно е да барате поинаков третман од оној кој го нудите во дискусиите.

Ја им симињам капа и на Мики и на Чорбаџија и на Ел Кесвер и други кои одговараат на таквиот третман. али ја не сум изглеа добар верник ко нив и вероватно ќе одговарам за тоа
За теологија, скоро да сум сигурен дека знам повеќе од тебе. Јас во мојот форумски живот НИТУ ЕДНАШ немам аплодирано сликичка, линк или било што друго слично, верувам дека зборовите се доволни за да се разберам со некого. Ако мислиш дека можеш да се спрдаш (спрдаш wtf?) со мене, повели пробај, само јас како да се сеќавам дека претходните два три пати помина како бос по трње...

Wanna be интелектуалци? :) Mене зборот интелектуалец ме тера во WC... Интелектуалец, војводо, па ни wanna be, не ме прави тоа што знам да пишувам правилен македонски јазик. ;) Тоа се вика писменост, не интелектуалност.

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.164
Поени од реакции
83.965
^ Заборавив да наведам дека твојот пост ми послужи како отскочна даска. Не беше текстот наменет исклучиво кон тебе.
Али у суштина тоа е, дискусија со таков тон е секогаш двонасочна. Освен кога има од една страна исклучително трпеливи и доблесни соговорници какви што се тие што ги наведов по горе по име (а и некои други).
Сега дали бос по трње или не, перцепцијата на соговорникот за резултатот најмалку ме тангира.
--- надополнето: Oct 21, 2011 8:37 AM ---
Работата е што глеам дека се заебавате. па и ја ќе се заебавам (кога сакам)
Тоа кој кого заебал у дискусијата, ќе го оставам на тие што им е важно тоа.
--- надополнето: Oct 21, 2011 8:42 AM ---
. Ако мислиш дека можеш да се спрдаш (спрдаш wtf?) со мене, повели пробај, само јас како да се сеќавам дека претходните два три пати помина како бос по трње...
Знам бе Сратавгонин, знам.
Си ја научив лекцијата. Затоа тебе не те чепкам.
Нема трте мрте со тебе.

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Знам бе Сратавгонин, знам.
Си ја научив лекцијата. Затоа тебе не те чепкам.
Нема трте мрте со тебе.
:)

Добар обид. После првиот пост кој го напиша егото сеуште ти беше повредено, и мораше да напишеш втор пост за да вратиш. Се во духот на христијанството. ;)

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399

Maки си имаат, не ли приметуваш :)
И не ги мази многу, терај си ги у "пм" по желба.
Заради тоа што се размазени(уалени :)), затоа се такви.
Оно кога ќе видиш скокаат како прлиња пред магаре.....
ама ај нека тераат вака. :)

DBack

gloveless
Член од
19 декември 2007
Мислења
5.372
Поени од реакции
2.556
GO PRATIL NA ZEMJATA DA NI GO POKAZE PATOT DO SPASENIETO!Pravi razlika ...Bog ne da ne spasi od nego ,toj ne e kaznuva tuku nie sami si se kaznuvame so greskite koi gi pravime ...a Isus bese patokazot do praviot pat bidejki ljugeto uste togas skrsnale od toj pat...koj ne vodi kon dobroto!
Pa VOSKRESNAL sto znaci toj e ziv edinstven koi telesno se dignal na neboto so duh i telo,i pretstavuva direktna vrska so Bog kolku poveke veruvas vo nego tolku poblisku si so Bog vo svetoto pismo stoi JAS SE MISLI NA ISUS I BOG SME KAKO EDNO! A toa sto vikam sedi od desnata strana na Bog znaci deka toj e Bozjiot sin i e najblisku do Bog!
1. Ако е Исус Господ, Како тоа Господ го пратил Исус. Нели е едно исто све тоа?

2. Што има Господ да праќа син да ни покажува некаков пат? Зошто едноставно не посака да го знаеме патот и ние ќе го знаеме, нели?

3. Според христијанството, Јахве и тоа како казнува. Вредните атеисти седнале и ги изброиле смртните пресуди на Јахве и ги споредиле со оние на Луцифер. Односот е 2038344:10. Со букви, тоа е двамилионитриеетиосумилјадитристачетириесет и четири души, наспроти мизерните десет кои ги убил Луцифер. Кој е тука суровиот, горделив, препотентен злосторник, можеш самата да си одговориш, нели. Ова, Џулија, се само убиствата кои ги извршил милозливиот Јахве, a.k.a. Господ. Никој сеуште не успеал да му ги изброи помалите казни од типот скаменување на срце, осакатување, ментална тортура и сл.

4. Ако е Господ сеприсутен, тогаш никој не може да му седи ни од лево, ниту од десно, над или под. Од друга страна, ако му е Исус син, тогаш Исус не може да е бог, како што викаш, пошто христијанството признава само еден бог, а тоа е Јахве.

Едно е да си едно, а сосем друго да си како едно. Пробај да си размислиш (дајбоже и да разбереш) како е можно нешто што е едно да не биде едно, туку три. Тука е, нели, шизофренијата на христијанската религија која ем сака да е паганска, ем монотеистичка. Некогаш, ова можело да и' се протне на простата раја. Денес е срамота да си дозволиш некој да те лаже по проста математика.

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
3. Според христијанството, Јахве и тоа како казнува. Вредните атеисти седнале и ги изброиле смртните пресуди на Јахве и ги споредиле со оние на Луцифер. Односот е 2038344:10. Со букви, тоа е двамилионитриеетиосумилјадитристачетириесет и четири души, наспроти мизерните десет кои ги убил Луцифер. Кој е тука суровиот, горделив, препотентен злосторник, можеш самата да си одговориш, нели.
:D

DBack

gloveless
Член од
19 декември 2007
Мислења
5.372
Поени од реакции
2.556
1. Кој би бил поривот кај мене да се однесувам со почит кон група на wanna be интелектуалци, кои ме третираат обратно?

2. Како тоа, вие ќе комуницирате со нас верниците преку демотивациони постери и ефтини опаски, со неуспешна тенденција да бидат комични, а ние треба некаква сериозна дискусија да ви пружиме од наша страна?

3. Глеам дека форумското раководство ве толерира тука на религија, али чим така решиле, нема што ја да им се мешам и ја така ќе се понашам ко вас. Смешно е да барате поинаков третман од оној кој го нудите во дискусиите.

4. Ја им симињам капа и на Мики и на Чорбаџија и на Ел Кесвер и други кои одговараат на таквиот третман. али ја не сум изглеа добар верник ко нив и вероватно ќе одговарам за тоа
1. Јооо, па ти си тужен што wошите атеисти не те третираат како интелектуалец... оооо, душичка, му паднало тешко... Еве, ја ќе почнам да ти се обраќам со „докторе“ од сега.

2. Никој не комуницира со вас верниците преку демотивациони постери. Постерите се тука да насмеат и орасположат (што го прават), честопати и да поттикнат дискусија. Повеќе од редовно се потврдува дека е тоа квалитетен поттик на муабет. Од друга страна, помалку од ретко се случува некој од „вашата страна“ да се обиде да оспори некои од истите. Не ли ти е тоа малку чудно. Тоа што не ти се допаѓаат е сосем нормално, но да тврдиш дека не се смешни, забавни и креативни би било грев, а ти не би требало да упражњаваш гревови, нели... ај она за куровине погоре у постот може Јахве ќе ти прости, ама субјективноста и агресијата која ти се лачи од неможноста да вратиш со иста мера те водат кон омраза, а тоа е ного нехристијански - ќе мора да се сложиш.

3. Доста више цвикаш за толерирањето. Не ли ти е веќе јасно дека не може да се банира член поради тоа што е рационален, исто како што полно од членовите кои пишуваат на овој под-форум не може да се банираат само затоа што се неуки, неинформирани или едноставно глупави. Ако имаш капацитет рационално да дискутираш - бујрум. Лично, сметам дека ти не дискутираш. Ти или добацуваш или мрчиш. ја од тебе во овие пар години на форум не сум прочитал ниту еден аргумент. Па се прашувам: Што си ти тука? Wannabe модератор? Администратор ли, што? Локален шериф?

4. Чорбаџија тука си го вади лебот. Он е професионалец и настапува како таков. Јас сум тука приватно. И јас му симињам капа и се обидувам да го замислам како ги преживува и совладува агресивните напади кон него и како се опира на желбата да врати со иста мера. Мики, од друга страна, е трол. Мики, исто како и ти, не дискутира. Он блада едни исти работи, а кога е конфронтиран со аргумент тресе глупости за да го покрие постот на кој нема одговор. Ти, по ниту една основа не можеш себе си да се сметаш за добар христијански верник и мислам дека тоа ти е и тебе јасно. Човек со толку цинизам и презир во своите постои тешко да го пројде свети Петар, ама ај.

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.164
Поени од реакции
83.965
Ја ви кажав, вие си кажавте и тоа е тоа, терајте даље.

Поздрав до Исус and company од Microsoft Визија \m/ :)
Ти посебно кенкаш коа вака некој ќе се просерава на тема телема. Нели?

N

Nessa Alcarin

Гостин
Ја ви кажав, вие си кажавте и тоа е тоа, терајте даље.

Ти посебно кенкаш коа вака некој ќе се просерава на тема телема. Нели?
Некој станал на лева нога изгледа!!! Смири се друже, отвори очи, земи воздух, животот е убав и без да постоиме ние на форум (па според тоа што и да кажеме земај го со резерва :) ) И не заборавај Господ те сака онаков каков што си!

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.821
Поени од реакции
8.837
Војводо, No hard feelings, ама јас колку што забележав, верниците се закануваат со Адови, казни и судови, верниците запалија вештерки и верниците (упс, всушност беа оние кои ви се врска со Бог) силуваа деца, и ти кажуваш овде дека атеистите ве наведувале?
А дали сме ние навредени од сета неправда направена врз нас поради вашата религија?
И да, мене ми е дури смешно со повеќето овде да се конфронтирам - се е кажано одамна, треба да вртиме иста приказна, и пак аргумент никаков да не се добие.
Јасно е - верувате во нешто што не можете на никаков начин да го докажете.
Епа, види, и јас да зборувам дека вонземјанци ме посетуваат навечер и ми кажуваат како да се однесувам, ќе ми се смее светот. Не за друго, нема како да докажам... колку и да верувам дека е вистина.
Со други зборови, треба да си зацртате дека квалитетна дискусија се води вака:
Prove it... or it didn't happen.

Kajgana Shop

На врв Bottom