1. Кој би бил поривот кај мене да се однесувам со почит кон група на wanna be интелектуалци, кои ме третираат обратно?
2. Како тоа, вие ќе комуницирате со нас верниците преку демотивациони постери и ефтини опаски, со неуспешна тенденција да бидат комични, а ние треба некаква сериозна дискусија да ви пружиме од наша страна?
3. Глеам дека форумското раководство ве толерира тука на религија, али чим така решиле, нема што ја да им се мешам и ја така ќе се понашам ко вас. Смешно е да барате поинаков третман од оној кој го нудите во дискусиите.
4. Ја им симињам капа и на Мики и на Чорбаџија и на Ел Кесвер и други кои одговараат на таквиот третман. али ја не сум изглеа добар верник ко нив и вероватно ќе одговарам за тоа
1. Јооо, па ти си тужен што wошите атеисти не те третираат како интелектуалец... оооо, душичка, му паднало тешко... Еве, ја ќе почнам да ти се обраќам со „докторе“ од сега.
2. Никој не комуницира со вас верниците преку демотивациони постери. Постерите се тука да насмеат и орасположат (што го прават), честопати и да поттикнат дискусија. Повеќе од редовно се потврдува дека е тоа квалитетен поттик на муабет. Од друга страна, помалку од ретко се случува некој од „вашата страна“ да се обиде да оспори некои од истите. Не ли ти е тоа малку чудно. Тоа што не ти се допаѓаат е сосем нормално, но да тврдиш дека не се смешни, забавни и креативни би било грев, а ти не би требало да упражњаваш гревови, нели... ај она за куровине погоре у постот може Јахве ќе ти прости, ама субјективноста и агресијата која ти се лачи од неможноста да вратиш со иста мера те водат кон омраза, а тоа е ного нехристијански - ќе мора да се сложиш.
3. Доста више цвикаш за толерирањето. Не ли ти е веќе јасно дека не може да се банира член поради тоа што е
рационален, исто како што полно од членовите кои пишуваат на овој под-форум не може да се банираат само затоа што се
неуки,
неинформирани или едноставно
глупави. Ако имаш капацитет рационално да дискутираш - бујрум. Лично, сметам дека ти
не дискутираш. Ти или добацуваш или мрчиш. ја од тебе во овие пар години на форум не сум прочитал
ниту еден аргумент. Па се прашувам: Што си ти тука? Wannabe модератор? Администратор ли, што? Локален шериф?
4. Чорбаџија тука си го вади лебот. Он е професионалец и настапува како таков. Јас сум тука приватно. И јас му симињам капа и се обидувам да го замислам како ги преживува и совладува агресивните напади кон него и како се опира на желбата да врати со иста мера. Мики, од друга страна, е трол. Мики, исто како и ти,
не дискутира. Он блада едни исти работи, а кога е конфронтиран со аргумент тресе глупости за да го покрие постот на кој нема одговор. Ти, по
ниту една основа не можеш себе си да се сметаш за добар
христијански верник и мислам дека тоа ти е и тебе јасно. Човек со толку цинизам и презир во своите постои тешко да го пројде свети Петар, ама ај.