Што е Исус?

Што е Исус?

• Господ/Бог (Отецот)

Гласови: 14 3,6%
  • Божји Син (синот)

Гласови: 184 47,1%
  • Светиот Дух (гулабот)

Гласови: 6 1,5%
  • Божји Пратеник

Гласови: 82 21,0%
  • Нешто друго...

Гласови: 105 26,9%

• Вкупно гласачи
    391
Член од
14 ноември 2009
Мислења
67
Поени од реакции
11
Оооо, вожња, а?
Мислам дека бев јасен, барам од вас да или не?

Еве ние како муслиманите веруваме во Аллах џ.ш

Ние Бога го познаваме и веруваме по неговите својства Својстват на Аллах џ.ш се :

1.Бог има и тој постои

2. Аллах е еден (не постои други божества како што христијаните му припишуваат дека исус бил син на бода значи и тој бил бог во исламот тоа не постои исус е само Аллахов пратеник како што биле испрачани пејгамбери пред него)

3. Аллах е од секогаш и не е создаден

4.Аллах е засекогаш и нема да исчезне

5.Аллах на ништо не е сличен.

6.Аллах само по себе опстојува и не е од ништо зависен.

7. Аллах живее со свој вечен живот.

8.Аллах се знаее

9.Аллах се слуша

10.Аллах се гледа

11.Аллах се со своја волја прави

12.Аллах е семоќен

13.Аллах зборува Свој божествен говор.

14. Аллах се создава, одржува и раствора.

Член од
26 декември 2008
Мислења
608
Поени од реакции
236
Кога веќе си правел анкета направија онака како што може и оние што веруваат во Христос да се изјаснат.

Знам дека во исламот е запишано дека постои само еден Бог.

Но заборавате дека и за нас има само еден Господ Христос кои не создаде сите нас и преку него сме ослободени од сите гревови.

Член од
20 март 2010
Мислења
1.256
Поени од реакции
243
Кога веќе си правел анкета направија онака како што може и оние што веруваат во Христос да се изјаснат.

Знам дека во исламот е запишано дека постои само еден Бог.

Но заборавате дека и за нас има само еден Господ Христос кои не создаде сите нас и преку него сме ослободени од сите гревови.
a stoee otecott , znaetee li viee sto zboruvatee edni velite deka e sin na gopoda drugi go tretiratee deka isus e gospod ,, i viee ne znaete sto zboruvatee,
sto misliss na kogo treba poveke da go velicis isuss kako tvoj gospod ili otecot na isus?

ti velis deka ste slobodni od site grevoii,, demeek isus umre za vasite grevovi , , sto misliss dali zlobnite lugee ke bidat spaseni ako se ubiee nevin covek i istaknaat bozji verovesnik?

seto toaa e laga nieden covek nema di gi nosi grevovite na drugite luge, nikoj nee spasen so toa sto nekoj drug ke pati kako sto velite za isus ,, spasenieto e samo licna odgovornost seto toa se postignuva so iskreno veruvaanje kon eden i eeidnstven bog,, vsusnot taa e porakataa na site bozji verovecnicii da se bide pokoren samo kon ediniot bog i da ne mu se pridruzuvaa drugi bogovi i da se prdrzuvas samo kon negovite naredbi.

Член од
14 ноември 2009
Мислења
67
Поени од реакции
11
a stoee otecott , znaetee li viee sto zboruvatee edni velite deka e sin na gopoda drugi go tretiratee deka isus e gospod ,, i viee ne znaete sto zboruvatee,
sto misliss na kogo treba poveke da go velicis isuss kako tvoj gospod ili otecot na isus?

ti velis deka ste slobodni od site grevoii,, demeek isus umre za vasite grevovi , , sto misliss dali zlobnite lugee ke bidat spaseni ako se ubiee nevin covek i istaknaat bozji verovesnik?

seto toaa e laga nieden covek nema di gi nosi grevovite na drugite luge, nikoj nee spasen so toa sto nekoj drug ke pati kako sto velite za isus ,, spasenieto e samo licna odgovornost seto toa se postignuva so iskreno veruvaanje kon eden i eeidnstven bog,, vsusnot taa e porakataa na site bozji verovecnicii da se bide pokoren samo kon ediniot bog i da ne mu se pridruzuvaa drugi bogovi i da se prdrzuvas samo kon negovite naredbi.

Аллах џ.ш да те награди прекрасно ,, ги прашав за ова прашање погоре:wink:

Тогаш дали Исус кој го нарекувате бог Се знаее?

Но никој не се осмели да ми одговори, бидејчи тука лежи одговорот за исус ?

П.С ќе имам ли одговор од страна на некој христијанин кој добро ја знае својата вера да ми одговори на моето прашање еве уште еднаш че пофторам:

Дали Исус кој го нарекувате бог Се знаее?

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Да, Господ Исус Христос знае се....
Задоволен?
И сега, нормално, очекувам лесно предвиливи прашања.

Член од
28 август 2008
Мислења
2.321
Поени од реакции
538
Ova ne go ocekuvase sigurno:

2.Isus a.s bil Gladen (Gladen Bog ?) od daleku videl drvo smokvi,od srekja (rsreken Bog ?) pocnal da trca da kasne nekoja smokva oti bil gladen,koga stignal tamu,ooopssss... se iznenadil (iznenaden bog?) oti na drvoto nemalo smokvi (se' znaen Bog?).

Marko 11:12-13

13. I videvsi izdaleka smokvu s liscem dodje ne bi li sta nasao na njoj; i dosavsi k njoj nista ne nadje osim lisca; jer jos ne bese vreme smokvama.

Ne biulo sezona na smokvi toj smokvi baral. Ne sto biblijata ni kazuva deka ne bil seznaet tuku (neuzubillah) i zaostanat go prikazuva.
I na kraj ja prokolnil smokvata nikogas da ne rodi (bogot na ljubovta ?).

Член од
31 јули 2006
Мислења
2.537
Поени од реакции
702
А зошто мора да е буквално смоква? Зошто некој не ја погледне симболички?

Член од
14 ноември 2009
Мислења
67
Поени од реакции
11
Да, Господ Исус Христос знае се....
Задоволен?
И сега, нормално, очекувам лесно предвиливи прашања.
Дали Иса а.с (Исус) кој велите тека е бог дали тој лажее?

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Дали Иса а.с (Исус) кој велите тека е бог дали тој лажее?

Бог да чува....
Еве што вели Св. Ап. Петар:
„..Тој (Христос..) не направи грев, ниту пак, во устата Негова се најде измама..„ (Послание Петрово, 2.22).

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Нееее, ни случајно....(ха-ха-ха!).

--- надополнето ---

2.Isus a.s bil Gladen (Gladen Bog ?) od daleku videl drvo smokvi,od srekja (rsreken Bog ?) pocnal da trca da kasne nekoja smokva oti bil gladen,koga stignal tamu,ooopssss... se iznenadil (iznenaden bog?) oti na drvoto nemalo smokvi (se' znaen Bog?).

Marko 11:12-13

13. I videvsi izdaleka smokvu s liscem dodje ne bi li sta nasao na njoj; i dosavsi k njoj nista ne nadje osim lisca; jer jos ne bese vreme smokvama.

Ne biulo sezona na smokvi toj smokvi baral. Ne sto biblijata ni kazuva deka ne bil seznaet tuku (neuzubillah) i zaostanat go prikazuva.
I na kraj ja prokolnil smokvata nikogas da ne rodi (bogot na ljubovta ?).
1. Гладен бил човекот Исус а не Синот Божји.
2. И Бог може да биде среќен, што е тука проблем? Зарем Бог, Кој Е словесно битие и Кој го створи човекот „..по свој образ и подобие...„ не смее да биде среќен?
3. Настанот со смоквата нема блага врска со гладта Христова.

Член од
14 ноември 2009
Мислења
67
Поени од реакции
11
Бог да чува....
Еве што вели Св. Ап. Петар:
„..Тој (Христос..) не направи грев, ниту пак, во устата Негова се најде измама..„ (Послание Петрово, 2.22).

Во евангелието марко- 13-32 Иса а.с (Исус) е запрашан кога , ќе настапи судниот ден а тој одговорил:

А што се однесувадо точното време и час - тоа никој не го знае, дури ни ангелите на небото, пани Синот Човечки, туку само небесниот Татко!

(Marko 13- 32)

Дали тука, Излажал или пак Не знаел за ова?:smir:

Член од
5 септември 2007
Мислења
3.848
Поени од реакции
960
Одговорот на тоа прашање и на многу други слични исламистички прашања е во овој библиски стих:

„Имајте ја во себе истата мисла, која беше и во Исус Христос; Кој иако е во Божјо обличје, не го сметаше како грабнато - тоа што е еднаков со Бога, туку се лиши Самиот Себе, и зеде обличје на слуга станувајќи сличен со луѓето. И откако се најде во лик како човек, Тој се понизи Самиот Себе и стана послушен до смрт, дури и до смрт на крст. “
(Филипјаните 2:5-8, Библијата)

--- надополнето ---

Според резултатите од анкетата, следи дека преовладува мислењето дека Исус е Божјиот Син, наспроти намерата на муслиманот кој ја отворил темава :)

gos

Wrong
Член од
8 ноември 2007
Мислења
719
Поени од реакции
56
vo biblijata pisuva : bez pomosta na tatkoto jas ne mozam da pravam nisto--ovde isa a.s jasno kazuva deka ne e bog tuku bozji pratenik

Член од
14 ноември 2009
Мислења
67
Поени од реакции
11
Одговорот на тоа прашање и на многу други слични исламистички прашања е во овој библиски стих:

„Имајте ја во себе истата мисла, која беше и во Исус Христос; Кој иако е во Божјо обличје, не го сметаше како грабнато - тоа што е еднаков со Бога, туку се лиши Самиот Себе, и зеде обличје на слуга станувајќи сличен со луѓето. И откако се најде во лик како човек, Тој се понизи Самиот Себе и стана послушен до смрт, дури и до смрт на крст. “
(Филипјаните 2:5-8, Библијата)

--- надополнето ---

Според резултатите од анкетата, следи дека преовладува мислењето дека Исус е Божјиот Син, наспроти намерата на муслиманот кој ја отворил темава :)

:smir:

Полека бе друже нека ми одговори уште на ова прашање, погоре ќе видиш и самиот Што е исус

Напишано од Islam nur:
Дали тука, Излажал или пак Не знаел за ова?:smir:
:helou:

Kajgana Shop

На врв Bottom