Што го прави човекот човек?

Член од
26 мај 2005
Мислења
288
Поени од реакции
4
Dimitarc напиша:
ме мрзи да читам нагоре, па ќе кажам дека човекот се двои од животните поради неговиот разум и способноста за РАЗУМНО размислување. Исто голема улога имаат и воспитувањето и карактерот.

Исто така физиолошки срце со 2 пред комори и 2 комори, исто како кај свињите. Развиеноста на хепарот е исто карактеристична за човекот. Подвижни палци и уште некој работи
ООО, Докторе, ваше височество, а што е тоа хепар?
п.с: некои и jecur го викаат. шо ти текна џигер да спомнеш , сеа кај љуц ќе треба да идам, а иам работа. Поздрав до гарфилдот, едно порцииче и за него ќе убиеме, размислувајки дали е ист и хуманиот хепар :))))

Dimitarc

Мрчатор
Член од
30 јануари 2005
Мислења
2.639
Поени од реакции
19
desertfox напиша:
ООО, Докторе, ваше височество, а што е тоа хепар?
п.с: некои и jecur го викаат. шо ти текна џигер да спомнеш , сеа кај љуц ќе треба да идам, а иам работа. Поздрав до гарфилдот, едно порцииче и за него ќе убиеме, размислувајки дали е ист и хуманиот хепар :))))
не знам, поправав биологија минатата недела за хепар и желудник, па така ми дојде!

Иначе хепар е црн дроб. Џигер е кај тоа кај љуц.

Carlito Brigante

Хаусмајстор
Член од
5 ноември 2005
Мислења
844
Поени од реакции
8
desertfox напиша:
p.p.s : Osven Karlito, da aceva , i vie ja utnavte temata ( a za utnata tema kec)

Пак ја утнав. А бе увек е така. А си реко кажав убаво нешто. И со вицеви исто, најдобрите ми идат на погреб :raz:

Член од
19 април 2005
Мислења
1.806
Поени од реакции
75
Carlito Brigante напиша:
Пак ја утнав. А бе увек е така. А си реко кажав убаво нешто. И со вицеви исто, најдобрите ми идат на погреб :raz:
Абе ајде, и ја најдов од кого да препишуам!:wink:

Член од
29 јули 2005
Мислења
2.973
Поени од реакции
178
Човекот го прави човек следново:(Спорен мене)
-Разумот.Разум значи да мислиш нешто пред да направиш!
Мислам дека е ова клучната работа за еден убав живот!:raz::raz::raz:

Член од
14 јули 2005
Мислења
2.128
Поени од реакции
41
Бааги размислував шо да одговорам на ова. Што е она што ме дефинира? Изгледа има неколку работи :
- Можноста на контролирање на сопствените инстинкти (разум, поинаку кажано).
- Способноста да употребам генерациско искуство, не само свое сопствено. Или поинаку, учењето од туѓи грешки.
- Можноста за недвосмислена комуникација

Уште нешто? Не знам, не ми текнува во моментот.

ThA-BiTcH

~*~Blonde Bitch With a Brain~*~
Член од
23 септември 2005
Мислења
4.338
Поени од реакции
61
Човекот, човек го прави умот, љубовта, разбирањето. Треба да научи да простува, сака, помага и цени пред да стане човек... Значи човечко е да грешиш, но уште почовечко е да простиш и помогнеш.:icon_roll

Член од
29 јули 2005
Мислења
2.973
Поени од реакции
178
ThA-BiTcH напиша:
Човекот, човек го прави умот, љубовта, разбирањето. Треба да научи да простува, сака, помага и цени пред да стане човек... Значи човечко е да грешиш, но уште почовечко е да простиш и помогнеш.:icon_roll
100% се сложувам со тебе!:cuc::cuc::cuc:

Dimitarc

Мрчатор
Член од
30 јануари 2005
Мислења
2.639
Поени од реакции
19
- животните имаат ум, знаат кога да се скријат од своите предатори
- се сакаат, има љубов помеѓу нив, само што нивната природа е таква да се оставаат. Лебедите се сакаат многу многу повеќе него луѓето.

Така да од се ова пали само разбирањето

vlatko напиша:
100% се сложувам со тебе!:cuc::cuc::cuc:
ти па.......

Sussaro

Southern comfort, southern sun
Член од
27 декември 2005
Мислења
6.103
Поени од реакции
25.395
способноста да остави нешто добро зад себе по што ќе биде запаметен

Член од
29 јули 2005
Мислења
2.973
Поени од реакции
178
Dimitarc напиша:
- животните имаат ум, знаат кога да се скријат од своите предатори
- се сакаат, има љубов помеѓу нив, само што нивната природа е таква да се оставаат. Лебедите се сакаат многу многу повеќе него луѓето.

Така да од се ова пали само разбирањето

ти па.......
Sekoj si ima svoe mislenje!Nikoj ne smee da mu se mesa!:baeh::baeh::baeh:

Член од
14 јули 2005
Мислења
2.128
Поени од реакции
41
Деца, инаф из инаф. Бришев и пак ќе бришам.

Дивајн

блаблабла
Член од
3 април 2005
Мислења
15.748
Поени од реакции
1.855
Човекот човек ... според мене далеку од тоа дека облеката или парите или нешто материјално го прават човекот човек. Ако е така ... немало луѓе во камено време нели?:icon_lol:
Е сега ... љубовта како прва ќе ја кажам ... тој што знае да сака (не зборам само сакање кон спротивниот пол) е од старт веќе човек. После тоа не е битен повеќе редоследот ... широко срце, добра душа, способност да се простува и признаваат грешки (како што кажа Бич), нелицемерност, нелакомост, незлобност ... тоа според мене се поглавните особини кои треба да ги има еден човек за да е човек. Во денешно време незнам колку е добро да сме такви, но секој за себе, па ваљда ќе се исплати тоа некогаш:wink:

Член од
29 мај 2005
Мислења
2.216
Поени од реакции
41
Za razlika od drugite sustestva na planetava na covekot mu e dadeno da misli, da gi iskaze svoite misli i cuvstva. Od toa kako i na koj nacin go pravi toa cenam dali e covek ili "zivotinja". A Kakva garderoba nosi stvarno ne e vazno, ako se ponasa kako stoka!
Odeloto ne go pravi covekot,no go razubavuva.I...Covecki e da se gresi, no pritoa se cuvstvuvas k`o Bog!
Ova bea crticki za da se objasnam.
I ne se sramam od svojot rod.Sekakvi ne ima.Taman da ne sme razlicni?!Nekoi se i nechovechni. Ako go primetuvame toa,togas sme lugje.

Kajgana Shop

На врв Bottom