shumecha.tableta
Модератор
- Член од
- 26 декември 2013
- Мислења
- 3.324
- Поени од реакции
- 17.789
И скуша. Маринирана со сенф, сок од лимон, масло, сол, лук и оригано.
И скуша. Маринирана со сенф, сок од лимон, масло, сол, лук и оригано.
И скуша. Маринирана со сенф, сок од лимон, масло, сол, лук и оригано.
,,,e me puknavte so ribive,,eve vi,,,Леле фореси иам за скуша ама ќе јадам бан дома ако ја готвам пак Сеа форес ми се направи ќе одам низ природа деновиве и ќе оптегнам една решетка, ќе ја намазам со истата маринада ама со стапче од рузмарин дури се пече
..многу убаво на изглед, а изгледа и вкусно, ама тоа цвеќе на маса ич не ви е здраво да ви седи толку блиску до ручекот!
Фала Бијонсее Нулс..многу убаво на изглед, а изгледа и вкусно, ама тоа цвеќе на маса ич не ви е здраво да ви седи толку блиску до ручекот!
ПовелиРецепт!
... дали знаете што значи „ 3 лажички сол“ на количина маса „брашно по потреба“? ...да не е грешка нешто рецептовПовели
Состојки:
300 мл бело вино
300 мл масло
3 лажички сол
1 лажичка шеќер
1 пециво
брашно по потреба
зачини по избор: црвен пипер, мак, оригано, сусам, ким...
Прво се соединуваат течните состојки, па шеќерот и солта и на крај брашното и пецивото. Тестото треба да биде меко, ама да не се лепи за работната површина. Истото не стасува. Веднаш се дели на 2 еднакви дела (може и да не се дели), се расукува врз хартија за печење, се оформува во правоаголник. Дури може и само со рацете да се растегне и израмни. Дебелината треба да биде како за кифли. Се наросува со зачините, па со помош на хартијата се превртува наопаку директно врз работната површина. И втората страна се поросува со зачините. Се сечат тенки ленти и се вртат како спирали.
Се редат во малку намастена тепсија и се печат во загреана рерна на 180 степени. Брзо може да изгорат.