bobipp
Let's cook!
- Член од
- 15 август 2008
- Мислења
- 11.973
- Поени од реакции
- 7.106
Пошто сум должен слика од вчера...како има попримено, мас еApple pie повеќе слики утре кога ќе пресечам парче.
Прегледај го приврзокот 358448
Пошто сум должен слика од вчера...како има попримено, мас еApple pie повеќе слики утре кога ќе пресечам парче.
Прегледај го приврзокот 358448
hmmm, lici dobro ama ova ne e bas steak... ova e chuck (ramo delot nad prednite nozete, kaj vratot)... vo aus ova go koristime za mandzi prakticno mora da e slow cooked... ne e bas za skara ili za u tavche. ova stanuva pomeko i poubavo koga go se pece podolgo. od toa iskacha odlicno massaman curry ili satay beef. drugpat gledaj dali e prime ili secondary cut (ko ova) i ako razlikata e mala sekogas zimaj prime... ima razlika.Канадски букару стек
Прочитав на интернет дека другото име му е бифтек за сиромашни. Не можеле подобро да го опишат...
Не е лош, ама за малку повеќе (плус едно евро) иам Аргентински бифтек и искрено не би го купил пак.
Прегледај го приврзокот 359071
Прегледај го приврзокот 359077
Прегледај го приврзокот 359073
Прегледај го приврзокот 359074
Искрено пакувањето ме привлече па затоа го купив. Се мислев да земам бифтек ама нешто ме натера да сменам овој пат.hmmm, lici dobro ama ova ne e bas steak... ova e chuck (ramo delot nad prednite nozete, kaj vratot)... vo aus ova go koristime za mandzi prakticno mora da e slow cooked... ne e bas za skara ili za u tavche. ova stanuva pomeko i poubavo koga go se pece podolgo. od toa iskacha odlicno massaman curry ili satay beef. drugpat gledaj dali e prime ili secondary cut (ko ova) i ako razlikata e mala sekogas zimaj prime... ima razlika.
ova e sosema druga liga... vo aus ova e 3 pati poskapo meso nego cuckot... prvo imas odlicen cut, ne e tolku popularen ama za mene e moze i najdobar steak... stanuva zbor za del sto ne e "ulezan" nego e razdvizen, sto ima odlicen "marbaling" mrsnicko sto se topi, sto dava jak vkus na mesoto. probaj ova so rib eye na primer i ke vidis deka ova ima pojak i podobar vkus ako e pravilno ispeceno a u sustina toa e prosto... fintava e da epten suvo koga go pecis, toa e se... sve drugo pravi si ko sto sakas ama parceto pred da go pecis treba da e suvo.Jas kupuvam samo Irski Steak. Imam raznorazni do edno 30€ kg probani i ova e po moj vkus najdobriot Steak shto mozhi sekoj da go plati.
Inace kako izgleda Peceno eve vi slikce (ne e od Mene peceno )
Прегледај го приврзокот 359124Прегледај го приврзокот 359123
Dojdi vo Prilep ako sakash dobro govedsko.штета у Македонија што нема никакво квалитетно говедско освен за гулаш.
Се смеат! Кај мене две исти немаЦелосно сум си ја утнала професијата, требаше готвач ко мајка ми да си станам. Доста зборење сега да преминеме на јадење.
Прегледај го приврзокот 359344