Што ви недостига од детството?

kpbKENGUR

Devil's Advocate
Член од
25 јануари 2007
Мислења
5.132
Поени од реакции
201
ми недостига(ше) татко ми многу,премногу(разведени се моите) :(
ми недостига играњето џамлии, жмурките, џамија, камај-камај, план, брканици...
ми недостигаат некои стари другарчиња
ми недостига безгрижноста, правењето бељи, препуцавање маало на маало(тепачки со костени =))) ) и мноооогу многу други работи...

BoYd

женско сум
Член од
1 февруари 2007
Мислења
707
Поени од реакции
4
Ластик у маало,барбиките,нинтендото...најмногу безгрижноста.Тоа што сме биле несвесни за тоа колку е суров реалниот свет.

*LiL Mermaid*

part of our world...
Член од
3 јули 2007
Мислења
352
Поени од реакции
6
zmurkata pred zgrada,ranite na noze,bunkerite od kartoni.....i bezgriznosta normalno:toe:

vlatkolik

~I'm busy U are UglY,Have a Nice DaY!!!~
Член од
17 мај 2007
Мислења
2.647
Поени од реакции
28
љољ многу работи,жмурка,брканица,ивица(и марица),серва,глупостите кои ги имам направено безброј,не дека дел од ова не сум правел и сега ама ај :podsmev:

Член од
23 март 2007
Мислења
2.370
Поени од реакции
62
Da se isprpelam vo kal bez oko da mi trepne dali ke se izvalkam....
Da trcam po gredi bez da mi e gajle dali ke padnam ili ne.....
Da se skijam, bez da pomislam deka moze glavata da si ja skrsam....
Da izlezam nadvor nenasminkana...
Da ne go planiram utresniot den....
Da ne mislam za idninata...
Da otidam na ucilishte bez napishana domashna rabota....

Член од
15 јули 2007
Мислења
665
Поени од реакции
2
da si igram po cel den da se valkam niz kalta da pravam kukicki od kartoni da trcam po gredi kako sto vika ledy iako padnav ednc i toa na bradata i bev na sienje:toe: da igram serva,zmurka,igranje dzamlii,tepacki niz maloto,igranje fudbal po cel den u maalo i voedno karanje so komsiiite,igranje monopol,karti,rizik. i mnogu dr nesta...

Член од
25 јануари 2007
Мислења
6.775
Поени од реакции
314
Двете баби и тројцата дедовци(едниот беше тетин на на татко ми,ама го сакав како прв дедо)...:(

Член од
18 декември 2005
Мислења
1.356
Поени од реакции
165
bezgriznosta...
detstvoto e preubav period tokmu poradi toa, poradi bezgriznosta, poradi toa sto nemas problemi, samo uzivas vo zivotot na mnogu naiven (detski) nacin...

Buterfly

*Just Fabulous*
Член од
4 јули 2006
Мислења
4.616
Поени од реакции
114
Па ми недостигаат многу работи како на пример играњето кое ај више не ми е интересно, потоа онаа безгрижност која ја имаш и си мислиш дека целиот свет е твој, кога се криев од моите кога требаше да си идам дома, кога ќе се собревме цела мала и лудувавме до сабајле, ми недостигаа таа игра таа смеа, школските клупи полни со спомени. Куклите не можат да ми фалат зашто ми се под кревет и Боно се игра со нив.:helou:

Член од
9 април 2007
Мислења
1.277
Поени од реакции
977
највеќе ми недостигаат другарите кој фатија разни патишта.

Marinka

~petit etoile dans mon coeur~
Член од
7 март 2007
Мислења
590
Поени од реакции
2
zmurkata pred zgrada,ranite na noze,bunkerite od kartoni.....i bezgriznosta normalno:toe:
Се тоа и плус ке додадам обожавав да играм здрвен дедо, најинтересно ми беше кога некој ќе ги собереше нозете па ќе заглавам.:vozbud::baeh:

Ги сакав и тепaчките со снег зимно време, и дремењето пред згради нервирајќи комшии. Често играв кент, магарeц, ама, многу гласно па често не попаруваа со легени вода . Кога имаше топла вода добивавмe комплет бања третман , ама имаше и случаи на стиснати комшии па моравме да трпиме ладна и така. :pos:

Slatka mala

*** unique ***
Член од
10 јули 2007
Мислења
652
Поени од реакции
2
Ми недостигаат многу работи од детството.
Пред се` безгрижноста, немањето обврски, неизмерната среќа, караниците со брат ми, долгите лета кај баба на гости, фамилијарните собири, чистите и искрени детски души.....

Ljupco

...ExtraVagant...
Член од
20 јули 2006
Мислења
1.810
Поени од реакции
12
...site raboti i luge sto sega veke gi nema...megutoa vikaat deka se vo ist moment nemoze chovek da ima , pa taka da, ne sum nostalgichen po priroda...

Kajgana Shop

На врв Bottom