Фрлање со најлончиња полни со вода, понекогаш и со урина по сите возила што поминуваа на улица, фрлање со јајца живи или жолчки варени по фасади, праевење пин-бал од штица, шајки, конци и штипки, крадење цреши/петровки буквално све шо е и шо не е за јадење чисто само да направиш бркајнци со комшии и други луге, пукање петарди во влезови од згради
, палење контењери и оставање на сред пт, скокање од кј каналон, крадење греди од стоваришта понекогаш и комшии за правење голчиња, дремење до 3-4 сабајле со безвеза муабети и заебанции, возење со велосипеди кј тумбине возење со велосидеди и бркање низ расадник, Ми недостасува Симон будалата човек во години најпоке проблеми кј него праев, праење од снег големи топки и оставање пред влезови буквално барикади, мотање со сличиња и лижење раце сите зарази дома ги носевме
, па едно време повикуваме вештерки-абе аман деца шо разбирет, го дупчевме Неџат берберон на гла му се качвевме чим не видеше одма ифрит беше хахаха, провалување во болница во некои си ходници и пишење арон мејден со спреј хахахха.... се буквално се ми фали ако почнам да пишам пост од шо ке е голем никој немат ни да му се опуљит,
И да се пофалам и ден денес за некои работи сум како дете така да минатата сабота после излегувањето се собравме маалска багра па си фино лепо украдовме мрежа за тенис и си ја плеснавме в маала АЈ ЗА УБО !!