Што ви недостига од детството?

acetetovo

Македонец!
Член од
1 мај 2007
Мислења
4.002
Поени од реакции
2.375
Какви пари, тогаш немаа никаква вредност за нас. Се што ќе ми дадеа роднините за Божиќ, Велигден или за петките на крај на година, на мама се даваше. :)
Еее и мене ми ги собираа тие пари, ама дедо ми ќе земе пеннзија и оп една црвена :) па купувам медени срца и струмка и седнувам да играм кадилакс и диносаурс на флипери.

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.635
Поени од реакции
31.850
Ви текнува бе на едни тасој, така се викаа, со голи женски ко че ги протријаш :P
Од мали море сме биле во допир со голотијата, сега дури ми текна рандом за нештово.

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.774
Поени од реакции
9.902
Oд детството,само детството ми фали...друго ништо.

Член од
6 февруари 2009
Мислења
496
Поени од реакции
462
Kako se vikase onoj crtanot so misteriozo, kuceto i robot edej imase......blufonci!???
Mu teknuva na nekoj na crtanov??

Член од
5 ноември 2010
Мислења
4.841
Поени од реакции
3.873
Ми фали татовото 9 у кревет,а бев пресреќен кога ќе ми дозволеше да останам до 9 и 15.
Ми фали тоа кога ќе ми дадеа 10 денари за на флипери
Ми фали времето кога сме играле фудбал и баскет и во најголемите горештини
Ми фали времето кога сме ѕвонеле по ѕвончиња на секој спрат,тактички поставени по едно дете на секој спрат а јас секогаш бев на приземје по мој избор пошто бев(и уште сум) најспор
Ми фали времето кога ќе штипнеше некоја поголема девојка за гз и не те сфаќаше сериозно,па ти плескај го цел ден
Ми фали времето кога се тркавме со точаци,кој најчесто завршуваа со минимум две крвави колена
Ми фали шпиунирањето на млади ебачи во колите.
Ми фали крадењето овошки од дворовите(мада не ми е искоренета таа навика ни денес)
Ми фали безгрижноста,среќата радоста и за најмали нешта.
Ми фали пуцвал косичката со опавче коа кога беше мокро се спушташе до газ
Ми фали времето кога 11 саат навечер се сметаше за премија...
Ми фали времето кога на годините додававме ипол.На пр. ,,Колку години имаш?" -Единаесет ипол
Единствено нешто што не ми фали се другарите,бидејќи и ден денес сум со нив,верно се држиме.

Знам дека некој од членовите овде ќе кажат ,,еј па ти уште си дете што знаеш како било"
Да,можеби имам 16 години,но сум ги правел истиве овие работи пред 5-6 години,иако сум од онаа да ја кажам дигитална генерација.

2

~2A

Гостин
Истото што го спомна Doc Holliday, но исто така морам да дополнам за мене своеволно. :P

Ми фали времето кога го чекав Покемон на ТВ, и при секое завршување на епизодата сакав да даваат уште една.
Исто така ми фали Дигимон и Драгонбол, камо да имаше тогаш компјутери и страници каде што можеш да ги гледаш онлајн овие серии... :place:
Кога и да ги отворам овие серии се потсетувам на спомени од детството колку сум се радувал и плачел бидејќи премногу бев приврзан на ваквиот тип на цртани (аниме).Сега истото чувство го имам на задоволство и среќа, но кизнај колку би бил среќен доколку имав можност да ги гледам во тоа време. :)

Н

на мајка ти љубовникот

Гостин
Додека ви фали детството, сегашноста ве претркува.

Член од
21 март 2013
Мислења
379
Поени од реакции
1.080
Не ми фали детството. Ми фали само безгрижноста.
Тоа е период во животот кој мора да помине. Аналогно, доаѓа друг...со нови предности и мани.
Гледам напред, на она што ми претстои...да го направам и овој период незаборавен и квалитетен како детството.

Емкаа

the worst thing about prison was the dementors.
Член од
14 мај 2008
Мислења
5.005
Поени од реакции
12.630
Безгрижноста,слободата и искреноста. И парите шо ги добивав за завршена година со сите петки, на факултет се запишав чоек станав никој ни денар не дават сеа. :(

Член од
12 декември 2010
Мислења
4.346
Поени од реакции
3.754
Еее и мене ми ги собираа тие пари, ама дедо ми ќе земе пеннзија и оп една црвена :) па купувам медени срца и струмка и седнувам да играм кадилакс и диносаурс на флипери.
МУСТАФА!*

Член од
11 март 2013
Мислења
67
Поени од реакции
36
Детсвтото е најубавиот дел од животот едноставно се би направил и дал да можам да се вратам во тоа време :) .. И не пишувајте како ви фали мустафа или незнам што тоа можеш и сега да го играш.. Значи безгрижноста е вистинското нешто што ни фали на сите , единствена нервоза ни била само ако изгубиме во играта што ја играме ништо друго , додека сега дури ја изиграш таа игра ќе ти поминат милион проблеми низ глава што и игра ќе ти се одигра и живот ке ти се одмили.. :)

Voice of Jericho

Twisted Firestarter
Член од
13 септември 2008
Мислења
301
Поени од реакции
137
Шмекот на 90тите, од квалитетна музика до немасовна дигитализација на општествово, т.е. воведување на социјални мрежи, онлајн игри итн.

Kajgana Shop

На врв Bottom