Што ви недостига од детството?

AnaMercury

Love is only a feeling...
Член од
30 декември 2007
Мислења
1.097
Поени од реакции
190
„Здраво генијалци“,„Големи и мали“,„Дајте музика“,„Бушава азбука“ и слични емисии...и нинтедото да не го заборавам:icon_neut

Член од
21 септември 2008
Мислења
14.635
Поени од реакции
14.542
Преубава група на фејсбук околу ова, штета само што е напишана на латиница, ме мрзи да препишувам сега. :)

1.sobiravme detska posta,salfetki,albumi
2.da ne gi zaboravime zetonite taso
3.igravme strkot bara boja.dolga magarica.sakate li vojna?!i red dr igri
4.bombici i torti od kal bea nasite edinstveni specijaliteti
5.vi teknuva li na kasandra pa duri i na stegacite sto gi nosevme
6.koga ke pominese avion sto pusta letki-vikavme cicko pusti letkiii
7.cavki-kolku cavki tolku petki
8.vikavme po mama da ni frli pari za fliperi ili za smoki
9.telefonite bea samo za vozrasnite nie se zadovoluvavme so lastik i plocka
10.se budevme so dzvon a zaspivavme so meceto usko-vo meguvreme se raduvavme na sekoja nova epizoda od nase malo,golemi i mali,dajte muzika pa i vo svetot na decata...
imavme dolgo bezgrizno i detstvo za pamtenje....<3

Се ова мене ми фали. :/

Аеродром

Faithful :)
Член од
15 август 2008
Мислења
2.217
Поени од реакции
256
Времето кога свршував за пола минута највеќе ми недостига,сеа многу повеќе време ми треба.

E

elena.

Гостин
Бушава Азбука, Наше Маало, мнооооогу убави детски песнички, играње ластик, крижи-мижи, собирање детска пошта, салфетки, играње со барбики...премногу нешта :|

King B

Bears. Beets. Battlestar Galactica.
Член од
24 јануари 2011
Мислења
1.801
Поени од реакции
4.076
Ми фалат колачињата од кал, ми фали играње жмурка и плочка, жетоните што се паѓаа во смоки, ми фали да не се замарам секоја година кај ќе идам на одмор, ми фалат приредбите што ги правев со другарките во маало, уште повеќе ми фали да ги правам поканите со фллмастери и да ги пикам во сандачиња, ми фали едно дете со кое што пораснав, ми фали ужинката во школо..

Shorty

Вансериски
Член од
30 јануари 2007
Мислења
7.277
Поени од реакции
1.496
Безгрижноста и тоа што не сум бил свесен за општеството, луѓето, системот, шундот ...

Г

Господ

Гостин
Ми фалат колачињата од кал, ми фали играње жмурка и плочка, жетоните што се паѓаа во смоки, ми фали да не се замарам секоја година кај ќе идам на одмор, ми фалат приредбите што ги правев со другарките во маало, уште повеќе ми фали да ги правам поканите со фллмастери и да ги пикам во сандачиња, ми фали едно дете со кое што пораснав, ми фали ужинката во школо..
Болдираното можеш и сега да го праиш:wink:

Р

~~РубинРед~~

Гостин
Ми недостига Дајте Музика,Во Светот на Бајките,Наше Маало,детските песнички.Ех Сидо Фестивал вратете се се...
Ми недостига играњето на жмурка низ улиците,ми недостига трчањето по удолницата и угорницата кај комшиите.
И качувањето на неизградените куки.
И крадењето на црници и вишни откај тетка Загорка :)
И одењето кај Иван Црни,моето другарче од детството,ама сега се пресели...ах тугината пуста да остане : (
И собирањето на другарчињата во мојот двор и си играње ученици и учители.
И играње ластик.
И ми недостигаат моментите кога мајка ми ми ја средуваше косата за на училиште...
И смеите во училишниот двор.

И така натака :pipi:

Луси

extreme
Член од
17 септември 2008
Мислења
6.885
Поени од реакции
20.532
Ми недостига скоро се, игравме народна, ластик, џамија, жмурка до сто саат пошто ко девојче си бев од Ново Лисиче, коа ќе се разбегавме една партија сто години траеше дур да најдеш некој, сите отишле уџум, да оние женски игри со раце ко сол макарон .... ми недостигаат бабите кои сеа се починати и дедо ми исто така, ми недостига панчо, томби, читос, череза, нинџа желки, ми недостига сендвичарата 5ка кај што си купувавме најубави француски сендвичи и хамбургери, класниот кој беше ептен цар човек, игрите со кал и листови, нижевме тутун на стапчиња, се задоволувавме со 5-10 денари кој смоки кој некое лижавче, скромноста и на крај безгрижноста :(

Kajgana Shop

На врв Bottom