Што ви недостига од детството?

~windy~

urban hippie
Член од
10 септември 2008
Мислења
774
Поени од реакции
120
Oda na Detstvoto

Edna mudrost, vaka uci:
Covek - toa gordo zvuci!

Ti cekoris, dete - bravo
Bidi srekno, gordo, zdravo,
Rasni, visnej, v ljubov cvetaj,
ko slavejce pej i letaj...

Sum ja zapamtila da si ibam vekot:vozbud:kolku tolku...
-Setanje pistol gola niz ulica, soncanje topless na plaza (sram mi e da kazam do koja vozrst:pipi:)
-Uriniranje so sestra mi vo stoecka polozba od terasa!(odvratno znam...)
-Igranje strumfofi so celo maalo! Nekolku pati bev strumfeta i velestrumf!
-Kampuvanje vo dvorot, vo sator koj so svoi race i pot go pravevme!
-Izlet na okolnite ridovi vo selo kaj dedo so peceno sirence i toplo lepce!
-Spremanje ritmicka za na priredba i sekako nikogas nema da ja zaboravam zaednickata izvedba na Mi Rece Cao so Tanja, the future doctor to be :) Potoa sledea nekolku nastapi na lokalni, maalski festivali vo sopsvena organizacija i potoa svativ deka NEZNAM da peam :pos:
- Prvoto iskustvo so brzinecot na bratuced mi i "malata" nezgoda so parkiranoto kombe pred mene...PARKIRANo pobogu i pak se lupnav!
-Haribo, gumeni bonboni sekoj den posle skolo, ritual mi bese!
-Familijarnite odenja vo Veles bea posebno dozivuvanje i sekako tost od toa traficeto kaj Internacional!
Neizbezen sostaven del od detstvoto i imigiot koj togas go neguvav bea helankite:pos:Imav nad 20 para vo site ama site mozni boi i od site materijali za site prigodi! Gi kombinirav so tuniki i so stegac na kosata najcesto vo ista boja kako helankite! A kosata i frizurata prikazna za sebe:pos2:
Kako i da e, gledam deka mnogu ridovi bile vkluceni vo mojot detski zivot i mnogu kreativni igri! Se raduvam i so nasmevka se prisetuvam na toa am NE MI FALI BRE! Ne sakam pak da se izbacam na skolo(faks) so mustaki od ajvar i Daniel od 4to odd, na koj by the way mu bev dolgogodisna simpatija, da me ismee pred cel klas!Sramotilaci ama ajde de..
Mirisot na detstvoto, spomenite, velestrumf, pozadikukniot kamper i planinar po okolnite ridista, velosipedistot, nesudeniot pejac...se uste vo mene, postojat ama vo poinkva forma! I im se raduvam i so nasmevka gi pozdravuvam sekoe utro..ne mi falat zatoa sto seuste se tuka!:smir:

Член од
28 јануари 2007
Мислења
9.850
Поени од реакции
1.559
Да играме Куку и Камај Камај со другарите :)
Да дупиме гуми и да крадиме сливи и јаболка :)

Fallen`Angel

Im Gotham's Reckoning
Член од
26 мај 2007
Мислења
5.658
Поени од реакции
75
Да крадеме знакчиња од коли, да крадеме по продавници, да ограбуваме трафики, да се тепаме школо на школо и населба на населба, да кршиме прозори у школо, да играме џамлии, жмурка, фудбал, сервис, да палиме контињери, да правиме сонце од 200 петарди, да маваме по автобуси со снег, да се криеме по влезови додека дуваме цигари и пиеме бамбус, да правиме многу многу бељи ...

kapetan

Не сум дебел. Стомакот ми е 3D!
Член од
4 октомври 2008
Мислења
966
Поени од реакции
535
да кршиме прозорци со другарите и да прајме штета секаква..и да крадиме праски..и да се тепаме меѓусебно..:salut:

Член од
8 јули 2008
Мислења
4.517
Поени од реакции
8.232
времето кога ја читав Зоки-Поки, слободноста,смеата, играњето фудбал секој ден со другарите...

**Buli**

засекогаш дете!!!
Член од
3 декември 2007
Мислења
125
Поени од реакции
2
...чувството на слобода и среќа кога ќе добиев потврден одговор на прашањето ,,Мамо, може уште пола саат?? Само уште пола и си доаѓам одма дома, после цел ден ќе учам, ВТУВАМ!:smir:,,

:vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud:

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Немањето обврски и кога немав проблеми...Детските игри, жмурка, граница, камај камај, џамија и слично. Потоа малце пораснавме и почнавме да гледаме по девојчињата и првите симпатии. Ех детство....Еден период од животот кој никогаш нетреба да се заборави.

Член од
31 јануари 2007
Мислења
18.975
Поени од реакции
23.159
Што ми фали па разни чуда сме правеле како деца играње секакви игри понекогаш ќе се степаш после 5 минути пак сте заедно многу работи недостасуваат ... Уф сега да бев дете:vozbud::vozbud::vozbud::vozbud:

Луси

extreme
Член од
17 септември 2008
Мислења
6.885
Поени од реакции
20.531
Безгрижноста пред се, игрите(ластик, народна, жмурка)...
Да и тоа мамо може уште малце...:toe:

Член од
23 февруари 2007
Мислења
780
Поени од реакции
69
Све...Сакам пак дете да сум не сеа 300 Муке имам.

Член од
12 февруари 2008
Мислења
323
Поени од реакции
4
годините сето друго повторно го доживувам со моите деца

SrRulz

Siempre Real Madrid
Член од
8 декември 2007
Мислења
4.845
Поени од реакции
221
Многу работи... крадењето тапички од автомобилите мавањето со снег тепањето со школските :pos: и еден милион други работи.

Kajgana Shop

На врв Bottom