Oda na Detstvoto
Edna mudrost, vaka uci:
Covek - toa gordo zvuci!
Ti cekoris, dete - bravo
Bidi srekno, gordo, zdravo,
Rasni, visnej, v ljubov cvetaj,
ko slavejce pej i letaj...
Sum ja zapamtila da si ibam vekot

kolku tolku...
-Setanje pistol gola niz ulica, soncanje topless na plaza (sram mi e da kazam do koja vozrst

)
-Uriniranje so sestra mi vo stoecka polozba od terasa!(odvratno znam...)
-Igranje
strumfofi so celo maalo! Nekolku pati bev strumfeta i velestrumf!
-Kampuvanje vo dvorot, vo sator koj so svoi race i pot go pravevme!
-Izlet na okolnite ridovi vo selo kaj dedo so peceno sirence i toplo lepce!
-Spremanje ritmicka za na priredba i sekako nikogas nema da ja zaboravam zaednickata izvedba na
Mi Rece Cao so Tanja, the future doctor to be

Potoa sledea nekolku nastapi na lokalni, maalski festivali vo sopsvena organizacija i potoa svativ deka NEZNAM da peam

- Prvoto iskustvo so brzinecot na bratuced mi i "malata" nezgoda so parkiranoto kombe pred mene...PARKIRANo pobogu i pak se lupnav!
-
Haribo, gumeni bonboni sekoj den posle skolo, ritual mi bese!
-Familijarnite odenja vo Veles bea posebno dozivuvanje i sekako tost od toa traficeto kaj
Internacional!
Neizbezen sostaven del od detstvoto i imigiot koj togas go neguvav bea helankite

Imav nad 20 para vo site ama site mozni boi i od site materijali za site prigodi! Gi kombinirav so tuniki i so stegac na kosata najcesto vo ista boja kako helankite! A kosata i frizurata prikazna za sebe:pos2:
Kako i da e, gledam deka mnogu ridovi bile vkluceni vo mojot detski zivot i mnogu kreativni igri! Se raduvam i so nasmevka se prisetuvam na toa am NE MI FALI BRE! Ne sakam pak da se izbacam na skolo(faks) so mustaki od ajvar i Daniel od 4to odd, na koj by the way mu bev dolgogodisna simpatija, da me ismee pred cel klas!Sramotilaci ama ajde de..
Mirisot na detstvoto, spomenite, velestrumf, pozadikukniot kamper i planinar po okolnite ridista, velosipedistot, nesudeniot pejac...se uste vo mene, postojat ama vo poinkva forma! I im se raduvam i so nasmevka gi pozdravuvam sekoe utro..ne mi falat zatoa sto seuste se tuka!:smir: