Што вели Библијата за Мухаммед а.с

Eraser

S.... Seni Seviyorum
Член од
12 април 2010
Мислења
422
Поени од реакции
18
Сигурно ова на Мухамед се однесува?
Може да се однесува на Дејвид Ајк, кој своевремено (а можеби и уште) мисли дека е вториот пратеник после Исус...
Или може се однесува на некој што се уште не се појавил.

Дејвид Ајк неписмен беше ? Кога му стигна објавата и му се рече читај, рече ли тој Не знам да читам ? Дај доказ да видиме !!
Дали Дејвид има имиња сладок, фален, чесен ?
Што на Арапски би значеле Мухаммед, Ахмед, Ел Емин !!
Дали кога се раскжува за делата на Дејвид, се пишува фалениот вака направи или фалениот така направи ??
Дали Дејвид ги користи овие имиња за негови лични имиња ??
Кој освен Мухаммед с.а.в.с ги имаше овие имиња за свои лични имиња ??

Собери ги сите пророштва во едно, за човек кој треба да го носи името фален што на Арапски значи Ахмед, за човек кој ќе биде избркан од Мека, за човек на кого кога ќе му стигне објавата ќе рече јас не знам да читам !!
Собери ги и спореди ги со пророците да видиме на кого му одговараат !!

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Дејвид Ајк неписмен беше ? Кога му стигна објавата и му се рече читај, рече ли тој Не знам да читам ? Дај доказ да видиме !!
Дали кога се раскжува за делата на Дејвид, се пишува фалениот вака направи или фалениот така направи ??

Собери ги сите пророштва во едно, за човек кој треба да го носи името фален што на Арапски значи Ахмед, за човек кој ќе биде избркан од Мека, за човек на кого кога ќе му стигне објавата ќе рече јас не знам да читам !!
Добро бе луѓе, сте слушнале ли вие некогаш за сарказам! Па човекот тоа го кажува како Иронија! :pos2:

Eraser

S.... Seni Seviyorum
Член од
12 април 2010
Мислења
422
Поени од реакции
18
Добро бе луѓе, сте слушнале ли вие некогаш за сарказам! Па човекот тоа го кажува како Иронија! :pos2:
Јасно ни е. Постојат безборј пророци, па јас само го упатив пророштвата од Библијата да ги спореди со сите, па нека види на кого одговараат !
Ако треска само глупости колку да ремети Исламски теми, не ќе може така.
Нека извади доказ за Дејвид дека е неписмен, па нема да биде веќе офтопик !!
Смо се потрудив да го вклопам во темава !!

--- надополнето ---

Во Библијата е најавен само еден пророк Еремија: 28:9 "Но за пророкот што пророкува МИР можеш да знаеш дека навистина го испратил Господ откако ќе се исполни неговиот пророчки збор.”
Не се најавени 100 пророци па за секој посебно по едно пророштво !
Едниот ќе биде избркан од Мека, другиот неписмен и тн.
Значи за еден се однесуваат !
Ја колку што знам светиот дух не може да се смета за неписмен, ниту па избркан од Мека скраја да е :vozbud:
Неписмен, избркан од Мека, Мирољубител= Мухаммед с.а.в.с, Мустафа, Ахмед, Ел Емин итн..

„ ..И жителите на огнот ќе ги довикнуваат жителите на Џеннетот: ’Полијте врз нас вода или нешто од она со кое ве обдарил Аллах!’ - а тие ќе речат: ’Аллах тие две на неверниците им ги забранил, на кои верата им беше игра и забава и кои животот на Земјата им беше обмамен.’ Сега ние ќе заборавиме на нив, затоа што тие заборавија дека на овој Ден пред Нас ќе застанат и затоа што доказите Наши ги негираа.“ (Ел-Араф, 44-51)

zakaculko

skinhead '03
Член од
24 март 2009
Мислења
201
Поени од реакции
33
“Ќе им издигнам Пророк од среде нивните браќа, како што си ти,Ќе ги положам своите зборови во неговата уста,за да им каже се што ќе му заповедам”

Нели Иса а.с. не го сметате вие за пророк туку за Господ ? Ма и да е за Иса а.с ова пророштво јасно ви кажува дека е само пророк, а не Бог.
е ова последното ти вредеше, само православните христијани го негираат таткото на исус, и го величат исус како бог, а сите друѓи христијански религии означуват дека исус е божји син

Член од
20 март 2010
Мислења
1.256
Поени од реакции
243
znaci spored vas nee prook pa togas na kogo asocira toj tekst ke im izdignam prorok od srede nivnite braka.

Human

Explorer
Член од
10 октомври 2009
Мислења
12.399
Поени од реакции
5.030

Очигледно не го сфати мојот пост.
Последната реченица кажува се...

Член од
30 март 2010
Мислења
1.441
Поени од реакции
400
добро разбрав дека некој бил најавен,јас велам дека Св. Наум е тој,Брат ај најави и удри еден клуч на темава..

--- надополнето ---

проблемот е во тоа што сакаат Библијата да ја направат како куранот,имат проблеми затоа што во куранот Исус е нагласуван а Мухамед во Библијата не...но времето на пишување на двете свети книги појаснува многу работи...сличен си на синот,па нели синот сличен на таткото,или?
Tи дефинитивно само лупеташ.
Дали ти сфаќаш дека во оваа тема се работи за пророштво ?

Toecutter

Biafran Baby
Член од
12 мај 2009
Мислења
5.243
Поени од реакции
2.444
Јасно ни е. Постојат безборј пророци, па јас само го упатив пророштвата од Библијата да ги спореди со сите, па нека види на кого одговараат !
Ако треска само глупости колку да ремети Исламски теми, не ќе може така.
Нека извади доказ за Дејвид дека е неписмен, па нема да биде веќе офтопик !!
Смо се потрудив да го вклопам во темава !!

--- надополнето ---

Во Библијата е најавен само еден пророк Еремија: 28:9 "Но за пророкот што пророкува МИР можеш да знаеш дека навистина го испратил Господ откако ќе се исполни неговиот пророчки збор.”
Не се најавени 100 пророци па за секој посебно по едно пророштво !
Едниот ќе биде избркан од Мека, другиот неписмен и тн.
Значи за еден се однесуваат !
Ја колку што знам светиот дух не може да се смета за неписмен, ниту па избркан од Мека скраја да е :vozbud:
Неписмен, избркан од Мека, Мирољубител= Мухаммед с.а.в.с, Мустафа, Ахмед, Ел Емин итн..

„ ..И жителите на огнот ќе ги довикнуваат жителите на Џеннетот: ’Полијте врз нас вода или нешто од она со кое ве обдарил Аллах!’ - а тие ќе речат: ’Аллах тие две на неверниците им ги забранил, на кои верата им беше игра и забава и кои животот на Земјата им беше обмамен.’ Сега ние ќе заборавиме на нив, затоа што тие заборавија дека на овој Ден пред Нас ќе застанат и затоа што доказите Наши ги негираа.“ (Ел-Араф, 44-51)
Каде пишува во библијата дека тој шо ќе пророкува мир ќе биде неписмен и избркан од Мека?

Член од
25 септември 2010
Мислења
44
Поени од реакции
1
Каде пишува во библијата дека тој шо ќе пророкува мир ќе биде неписмен и избркан од Мека?
Кога Пратеникот с.а.в.с.,му одговорил на Габриел а.с.,;"Ме ене би кари'ин." ”Јас не знам да читам”,се исполни пророштвото како што стои во Библијата:

“Ќе им издигнам Пророк од среде нивните браќа,како што си ти,Ќе ги положам своите зборови во неговата уста,за да им каже се што ќе му заповедам”

Види во Библијата; (Стариот Завет) (Второзаконие Петта Книга Мојсеева Глава18 пасус 18
Аргумент;

МК-Библија 1999-Ис.29:12
Во книгата на Изаија 29 стих 12,читаме:

“А ако му биде дадена на некој што не знае да чита,велејќи:”Читај го тоа”!–тој ќе одговори:”Не знам да читам”

Аргумент;
МК-Библија 1990-Јов.16:12
Во Новиот Завет,Иса а.с. (Исус) нека е Аллаховиот мир над него,на своите апостоли им рекол:

“Имам уште многу да ви кажувам,но сега не можете да носите”.

Аргумент;
МК-Библија 1999-Јов.16:13

“А кога ќе дојде Тој,Духот на Вистината,ќе еве упати во сета вистина,
зашто нема да зборува Сам од Себе,а ќе зборува она што слуша,И ќе ви навести за нештата што ќе дојдат”.

Аргумент;

На сето ова како завршеток на пророштвото Божјиот повик кон целиот свет,гласи:

Што во преводот значи:“Денес ви ја надополнив верата вера и го исполнив благодатот Мој кон вас,и задоволен сум Исламот да ви биде вера”. (Кур’ан Сура Ел-Маиде 5:3)

Eraser

S.... Seni Seviyorum
Член од
12 април 2010
Мислења
422
Поени од реакции
18
Како што пишува во мојот пост, дека само еден пророк е најавен, така да за него се сите пророштва !!
Ај аман да не се повторуваме сега по милијарда пати !!

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
[/COLOR][/COLOR][/COLOR]„ ..И жителите на огнот ќе ги довикнуваат жителите на Џеннетот: ’Полијте врз нас вода или нешто од она со кое ве обдарил Аллах!’ - а тие ќе речат: ’Аллах тие две на неверниците им ги забранил, на кои верата им беше игра и забава и кои животот на Земјата им беше обмамен.’ Сега ние ќе заборавиме на нив, затоа што тие заборавија дека на овој Ден пред Нас ќе застанат и затоа што доказите Наши ги негираа.“ (Ел-Араф, 44-51)
Колку себично и бедно размислување! Јас се покажав како достоен дудлач и роб и сега ќе јадам, ќе пијам, ќе уживам и ќе гледам како неброено многу луѓе страдаат под мене! И кога некој ќе бара од мене да му помогнам, ќе го одбијам!
БЕДА!!

Eraser

S.... Seni Seviyorum
Член од
12 април 2010
Мислења
422
Поени од реакции
18
Колку себично и бедно размислување! Јас се покажав како достоен дудлач и роб и сега ќе јадам, ќе пијам, ќе уживам и ќе гледам како неброено многу луѓе страдаат под мене! И кога некој ќе бара од мене да му помогнам, ќе го одбијам!
БЕДА!!
Како прво не сум сакал јас така да биде. Ниту барав такво нешто, ниту сакам. Таков е Куранот и ако можеш да не го нарекуваш беда ?
Тоа не се мои зборови, ниту па се фалам со нив !!
Па тоа е верата бе брат ! На овој свет ние верниците сме тие кои ги избегнувме овосветските задоволства, а вие сте тие кои ги прифаќате !!
Сега, што си посеил тоа и ќе жнееш !!
Вие го избирате овој свет пред другиот и тоа е ваше право !!
Значи верата е таа, ќе се откажеш од многу работи на овој свет или не истото на Ахирет ќе го најдеш !!
Се е јасно !!

Kajgana Shop

На врв Bottom