Björn
Does Your Mother Know?
- Член од
- 14 август 2006
- Мислења
- 45.052
- Поени од реакции
- 83.493
Амин.Не бе овие чуда се лага, никогаш не се случиле!!
Само од Исус Христос се вистина !!
Амин.Не бе овие чуда се лага, никогаш не се случиле!!
Само од Исус Христос се вистина !!
Нели е себично, ограничено и завидливо таквото мислење ?Амин.
Сигурно ова на Мухамед се однесува?
Може да се однесува на Дејвид Ајк, кој своевремено (а можеби и уште) мисли дека е вториот пратеник после Исус...
Или може се однесува на некој што се уште не се појавил.
Добро бе луѓе, сте слушнале ли вие некогаш за сарказам! Па човекот тоа го кажува како Иронија! :pos2:Дејвид Ајк неписмен беше ? Кога му стигна објавата и му се рече читај, рече ли тој Не знам да читам ? Дај доказ да видиме !!
Дали Дејвид има имиња сладок, фален, чесен ?
Што на Арапски би значеле Мухаммед, Ахмед, Ел Емин !!
Дали кога се раскжува за делата на Дејвид, се пишува фалениот вака направи или фалениот така направи ??
Дали Дејвид ги користи овие имиња за негови лични имиња ??
Кој освен Мухаммед с.а.в.с ги имаше овие имиња за свои лични имиња ??
Собери ги сите пророштва во едно, за човек кој треба да го носи името фален што на Арапски значи Ахмед, за човек кој ќе биде избркан од Мека, за човек на кого кога ќе му стигне објавата ќе рече јас не знам да читам !!
Собери ги и спореди ги со пророците да видиме на кого му одговараат !!
Јасно ни е. Постојат безборј пророци, па јас само го упатив пророштвата од Библијата да ги спореди со сите, па нека види на кого одговараат !Добро бе луѓе, сте слушнале ли вие некогаш за сарказам! Па човекот тоа го кажува како Иронија! :pos2:
е ова последното ти вредеше, само православните христијани го негираат таткото на исус, и го величат исус како бог, а сите друѓи христијански религии означуват дека исус е божји син“Ќе им издигнам Пророк од среде нивните браќа, како што си ти,Ќе ги положам своите зборови во неговата уста,за да им каже се што ќе му заповедам”
Нели Иса а.с. не го сметате вие за пророк туку за Господ ? Ма и да е за Иса а.с ова пророштво јасно ви кажува дека е само пророк, а не Бог.
Очигледно не го сфати мојот пост.Дејвид Ајк неписмен беше ? Кога му стигна објавата и му се рече читај, рече ли тој Не знам да читам ? Дај доказ да видиме !!
Дали Дејвид има имиња сладок, фален, чесен ?
Што на Арапски би значеле Мухаммед, Ахмед, Ел Емин !!
Дали кога се раскжува за делата на Дејвид, се пишува фалениот вака направи или фалениот така направи ??
Дали Дејвид ги користи овие имиња за негови лични имиња ??
Кој освен Мухаммед с.а.в.с ги имаше овие имиња за свои лични имиња ??
Собери ги сите пророштва во едно, за човек кој треба да го носи името фален што на Арапски значи Ахмед, за човек кој ќе биде избркан од Мека, за човек на кого кога ќе му стигне објавата ќе рече јас не знам да читам !!
Собери ги и спореди ги со пророците да видиме на кого му одговараат !!
Tи дефинитивно само лупеташ.добро разбрав дека некој бил најавен,јас велам дека Св. Наум е тој,Брат ај најави и удри еден клуч на темава..
--- надополнето ---
проблемот е во тоа што сакаат Библијата да ја направат како куранот,имат проблеми затоа што во куранот Исус е нагласуван а Мухамед во Библијата не...но времето на пишување на двете свети книги појаснува многу работи...сличен си на синот,па нели синот сличен на таткото,или?
Каде пишува во библијата дека тој шо ќе пророкува мир ќе биде неписмен и избркан од Мека?Јасно ни е. Постојат безборј пророци, па јас само го упатив пророштвата од Библијата да ги спореди со сите, па нека види на кого одговараат !
Ако треска само глупости колку да ремети Исламски теми, не ќе може така.
Нека извади доказ за Дејвид дека е неписмен, па нема да биде веќе офтопик !!
Смо се потрудив да го вклопам во темава !!
--- надополнето ---
Во Библијата е најавен само еден пророк Еремија: 28:9 "Но за пророкот што пророкува МИР можеш да знаеш дека навистина го испратил Господ откако ќе се исполни неговиот пророчки збор.”
Не се најавени 100 пророци па за секој посебно по едно пророштво !
Едниот ќе биде избркан од Мека, другиот неписмен и тн.
Значи за еден се однесуваат !
Ја колку што знам светиот дух не може да се смета за неписмен, ниту па избркан од Мека скраја да е
Неписмен, избркан од Мека, Мирољубител= Мухаммед с.а.в.с, Мустафа, Ахмед, Ел Емин итн..
„ ..И жителите на огнот ќе ги довикнуваат жителите на Џеннетот: ’Полијте врз нас вода или нешто од она со кое ве обдарил Аллах!’ - а тие ќе речат: ’Аллах тие две на неверниците им ги забранил, на кои верата им беше игра и забава и кои животот на Земјата им беше обмамен.’ Сега ние ќе заборавиме на нив, затоа што тие заборавија дека на овој Ден пред Нас ќе застанат и затоа што доказите Наши ги негираа.“ (Ел-Араф, 44-51)
Кога Пратеникот с.а.в.с.,му одговорил на Габриел а.с.,;"Ме ене би кари'ин." ”Јас не знам да читам”,се исполни пророштвото како што стои во Библијата:Каде пишува во библијата дека тој шо ќе пророкува мир ќе биде неписмен и избркан од Мека?
Како што пишува во мојот пост, дека само еден пророк е најавен, така да за него се сите пророштва !!Каде пишува во библијата дека тој шо ќе пророкува мир ќе биде неписмен и избркан од Мека?
Колку себично и бедно размислување! Јас се покажав како достоен дудлач и роб и сега ќе јадам, ќе пијам, ќе уживам и ќе гледам како неброено многу луѓе страдаат под мене! И кога некој ќе бара од мене да му помогнам, ќе го одбијам![/COLOR][/COLOR][/COLOR]„ ..И жителите на огнот ќе ги довикнуваат жителите на Џеннетот: ’Полијте врз нас вода или нешто од она со кое ве обдарил Аллах!’ - а тие ќе речат: ’Аллах тие две на неверниците им ги забранил, на кои верата им беше игра и забава и кои животот на Земјата им беше обмамен.’ Сега ние ќе заборавиме на нив, затоа што тие заборавија дека на овој Ден пред Нас ќе застанат и затоа што доказите Наши ги негираа.“ (Ел-Араф, 44-51)
Како прво не сум сакал јас така да биде. Ниту барав такво нешто, ниту сакам. Таков е Куранот и ако можеш да не го нарекуваш беда ?Колку себично и бедно размислување! Јас се покажав како достоен дудлач и роб и сега ќе јадам, ќе пијам, ќе уживам и ќе гледам како неброено многу луѓе страдаат под мене! И кога некој ќе бара од мене да му помогнам, ќе го одбијам!
БЕДА!!